Obnova stratenej particie.. help me
Podarilo sa mi za pomoci Partition Magic zmazat particiu, resp. nepodaril sa merge dvoch particii a jedna particia nie je viditelna.. uz som nasiel zopar softov na data restore, ale skor ako ich pouzijem by som rad vedel nejake info, ktory s tych programov pouzit. nejake skusenosti s podobnymi pripadmi? a nerad by som prisiel o data co som zozbieral za poslednych par rokov... diky za kazdu radu.
Re: Obnova stratenej particie.. help me
data za poslednych par rokov ? zaloha ti nic nevravi ?
mne sa osvedcil postup pouzitim GetDataBack for NTFS (?fat?), free verzia dokaze aspon zistit subory co vie najst, ich zoznam sa da ulozit a ked sa rozhodnes pre plnu verziu nemusis znova cakat kym nascanuje particiu.
Ak chyba len tabulka suborov mozes skusit TestDisk http://www.cgsecurity.org/testdisk.html zatial mi pomohol vo vacsine pripadov, aj ked uz sa stalo ze zostal visiet aj ked GTB vedel stiahnut subory (aj ked vtedy som tahal len niektore, takze chyba mohla byt v inej casti disku)
mne sa po strateni dvoch particii na disku po crashi velmi osvedcil ULTIMATE BOOT CD, par utilit z sekcie hdd recovery tools (konkretnu utilitu si uz nepamatam).. zachranil som s nim takmer vsetko, a narozdiel od getDataBack sla vidiet aj stromova struktura, co sa pri zachrane dat urcite hodi viac, ako ked vidis list 50000 suborov, ktore sa kedy na disku objavili..
vcera sa mi podarilo pomocou utilitky GetDataBack NTFS dostat z toho disku vsetko, len to malu chybicku - niektore JPG subory su poskodene, ked ich otvorim tak su biele..
hmmm... zaloha. clovek na to mysli az vtedy ked je neskoro. a myslel som, ze na disku to je bezpecnejsie ako niekde na DVD..
inak ten testdisk by mohol pomoct nakolko bude chybat iba tabulka suborov..
zatial vdaka za pomoc..
drive rescue 1.9 freeware ...
Citace:
Původně odeslal MadCap
drive rescue 1.9 freeware ...
nepodporuje NTFS
WTF? si si ISTY ze hovoris o tom istom programe ako ja? s nim si obnovujem subory uz niekolko rokov a zasadne pouzivam len NTFS ...
drive rescue 1.9d:
The program supports following file systems at this time:
* FAT 12/16/32
* NTFS (incomplete)
hmm.. tak teraz neviem..
inak problem vyrieseny, podarilo sa mi zachranit nejakych 75% fotiek, dokumenty posli vsetky, nakolko pri tej nepodarenej operacii sa zacala prepisovat tabulka suborov.. holt za sprostost sa plati.
nech si pisu co chcu, tak ja to veselo pouzivam na NTFS uz hodne dlho a uspesne ;)