HDD Regenerator a "vadny" Seagate
Mam nasledujici problem:
WinXP, 2 SATA disky C: 160GB a D: 120GB. Posledni dobou se stavalo, ze jsem na D nemohl obcas nacist jeden program v dusledku chyby na disku. Spustil jsem chkdsk /P a problem se opravil. Za cas ale opet. Stahl jsem data na jiny disk, zrusil PAT, zalozil znovu a chtel zformatovat. To se nepodarilo. Ani pres Part. Utility. Disk nebezel vklidu, jako obvykle pri formatovani, ale bylo znat, ze se vraci na stejne misto.
Zkusil jsem HDD Regenerator a na zacatku mi nasel asi 30 vadnych sektoru, ktere opravil. Po opetovnem spusteni HDD Reg. je vse OK. Co by to mohlo byt za zavadu ? Ze by Windows nejakym zpusobem podelaly po ruznych kolapsech systemu disk a pak ho neumely ani zformatovat? (Rychle formatovani samozrejme umely, ale to nejkontroluje povrch ).
Skutecne je HDD Regenerator tak uspesny ?
Re: HDD Regenerator a "vadny" Seagate
Copak je to za zajimavy program? Nak
Neviem co je to za program ale je jasne ze ten program oscanoval povrch HDD , a zamedzil uskutocnenie zapisu na tieto chybne sektory . To bude vsetko ziadna regeneracia sa neurobi .
Ten program sa pokusa vselijakymi sposobmi donutit, aby disk realokoval zle sektory. Disk by to mal robit automaticky, ale niekedy sa mu velmi nechce.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ten program sa pokusa vselijakymi sposobmi donutit, aby disk realokoval zle sektory. Disk by to mal robit automaticky, ale niekedy sa mu velmi nechce.
Nebolo by potom najlepsie pouzit program od SEAGATE ? A dokedy sa daju realokovat sektory ? Teda kolko ich je ''nahradnych'' ?
Zero fill v programe od vyrobcu disku to vacsinou zvladne tiez. Ale niekedy nie a niekedy ten HDD Regenerator pomoze (a niekedy ani ten nie) - na taky disk by som uz dolezite veci nedaval. Pocet nahradnych sektorov zavisi od typu a velkosti disku - byva ich niekolko sto az tisic.