03/06 jaký Bluetooth™ adapter
mel bych dotaz, chci koupit nejaky blueTooth adapter do USB, ale ted jak koukam nebude to asi tak jednoduchy. Podle specifikaci jsem nasel, ze jsou Bluetooth™ verze 1.1 , 1.2 a 2.0, jsou u nich ruzny dosahy, nektery jsou odolny proti ruseni wifi jine nejspis asi ne... muzete mi v tom nekdo poradit? co by bylo optimalni??? diky Popripade napiste zkusenosti s tim s cim jste prisli do styku :)
Re: 03/06 jaký Bluetooth™ adapter
Nějak extrémně bych to neřešil, minimální rozdíly.
Výborně se mi osvědčily produkty MSI, jsou i hodně rozšířené, mrkni po nich.
Je dobré mít tzv. "KEY" namísto "DONGLE", můžeš připojit více zařízení.
BT 1.2 je spíše na okrasu, protože v praxi druhé zařízení stejně bude mít ten nižší dosah... 2.0 označuje typ rozhraní USB.
OK, shrnu to. Ideální je nyní Microstar Star Key 2.0:
- BT 1.2 do 100m
- USB 2.0
- až 7 zařízení
Cena kolem 800, ale vyplatí se. Pokud chceš vysloveně šetřit, kup si MSI BT Dongle za cca 500.
Ja ted kupoval
GigaByte Bluetooth Dongle GN-BTD02
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30852
Instalace a software jednodussi nez u MSI (ty jsem mel pred tim dva). Naprosta spokojenost.
Citace:
Původně odeslal Jindra Hojer
Je dobré mít tzv. "KEY" namísto "DONGLE", můžeš připojit více zařízení.
tak to je dobre vedet, protoze jak koukam tak ty levne jsou hodne dongle...
ale s tim ze je BT 2.0 vychazim z tohoto popisu:
TP MSI Star Key 2.0, USB Bluetooth™v2.0/Class I adapter
HW Specifikace:
- Rozhraní: USB 1.1
- Standard: Bluetooth™ Ver.2.0
Rozhraní Bluetooth 2.0 je myslim 3x rychlejsi nez 1.2 (1.1).
Otazka je, k jakemu zarizeni ho budes pripojovat, jeste jsme nikde v zrizeni implentovane BT 2.0 nevidel.
Rozdil mezi "key" a "dongle" je opravdu v poctu zarizeni? Nejak se mi to nezda.
Rozhrani Bluetooth ver. 2.0 je rychlejsi (ma radove az 3 Mbps) oproti asi 0.73 Mbps ver. 1.2, druha vec je, ze v soucasny dobe neni moc zarizeni pro BT, ktery by jej mimo donglu umely, nicmene sparovat si treba doma nebo nekde na par metru vlastni pseudo BT sit, pak je tam vyhoda rychlosti.
A osbne bych sel do BT adapteru, kterej ma dosah 100m, uz jen pro to, ze jelikoz ma o trochu vyssi vysilaci vykon, pripojis se napr. s telefonem, mysi atd preci jen na trocku vetsi vzdalenost (ja muzu behat s telefonem +- realne cca. 10 metru v okoli kanclu nebo PC doma, pres 100m dongle, pokud bych mel 10metrovej, vzdalenost s dobrym dosahem se lehce zkrati. Respektive 2x 100m adaptery budou mit moznost spojit se na daleko vetsi vzdalenost, nez kombinace 2x 10m nebo 1x100m a 1x 10m. (pricemz velikost 100metrovyho je vetsinou o cca. 2 cm vetsi nez malejch kye 10m - vyzkouseno).
Odruseni proti Wifi uz maj snad vsechny verze od 1.2 vejs.
A Key a dongle - to je dle myho jen prave rozdil nazvu - key se pouziva u tech mrnavejch 10m, dongle u 50-100m, jinak funkcne je to v ramci treba Widcomm driveru stejny
skusenost s MSI Bluetooth MSI 6967 akurát má dobrý dosah lenže musis mať samozrejme dva adaptery aby ta 100m vzdialenost platila :)
verzie 1.1,1.2 a 2.0 su rozdielne v rychlosti (aj tak je to dosť slabe na prenos dat PC-PC a takisto na prenos napr. mp3 do mobilu).
takze diky moc, nakonec jsem koupil od Gigabyte a jsem naprosto spokojeny :) takze diky