Re: Jakou sitovku do 250kc?
Citace:
Původně odeslal pppaajjaa
Jaka je nejlepsi sitova karta 10/100 do 250kc? Existuje vubec nejaka, ktera nezatezuje CPU?
Nasel jsem napr. tyto:
Edimax EN9130TXA, 10/100, WOL, BootROM patice, chipset Realtek 8139D
- neumi pocitat kontrolni soucty, takze asi zatezuje CPU
Repotec, 10/100, WOL, BootROM patice, chipset Realtek 8139D
- asi to same ale levnejsi
Nesouvisi zatezovani CPU pri komunikaci s tim, ze sitovka neumi DMA?
Jak poznam, ktera je dobra a spatna sitovka (= prilis zatezuje cpu)?
Do tvy cenovy hladiny to je suma fuk, zkus leda sehnat jeotou 3COmku 3C905, ta je OK.
Jinak rozumny sitovky zacinaji na 800-900 bez DPH, pro vetsi zatez jeste vic, hledej Intel EtherExpres nebo 3COM 9xx.
wow, dik za rychlou odpoved.
No ja jsem mel doma 3C905B-TX do PCI a byla supr. Ale asi po 2 letech najednou prestala fungovat. Driver se nechtel nainstalovat (hw error?) - asi staticka elektrina nevim, proste podivne.
Takze jedine bazar nebo si hooodne moc priplatit? To neni zadna rozumna do 250kc?
Vsechny sitovky do 500 maji cipset realtek 8139x. Takze je to uplne suma fuk :)
Řek bych, že nejlepší je koupit nakou starší intel, 3com za cca 100kč. Třeba tu na foru sem koupil Compaq s čipem intel a spokojenost byla i s WON kabelem.
Citace:
Původně odeslal Marty
Vsechny sitovky do 500 maji cipset realtek 8139x. Takze je to uplne suma fuk :)
a co treba NIC SMC (PCI32bit 10/100Mbps, WOL, Flow Ctr.DMI&WfM) za 218kc. Na obrazku tam je chipset SMC a zadny Realtek (teda aspon doufam, ze to neni jen zmeneny napis).
Jete sitovky prodava treba pcskonto. Momentalne maji jen nejake 3com. Jeste nedavno meli v nabidce Intel eepro100. Bral jsem ood nich nejake mensi mnozstvi hw a vsechno bez problemu a je na to i nejaka minimalni zaruka (na sitovky snad rok)
Pokud novou, tak asi něco s tím Realtekem. Pak jsou třeba ještě Vie, ale zdá se mi, že mají menší podporu, Realtek je klasika.
Pokud by se tě podařilo sehnat Intel, tak určitě Intel, ten je no. 1, 3Com bych řadil rozhodně dál za Intel.
Byt tebou tak si priplatim za 3Com. Poridil jsem si 3Com (presne si nepamatuju model) 10/100 a zvlada rychlosti kolem 11.5MBps - 12MBps coz je dost solidni vykon na 100mbit sitovku. Ale plati se za to no... (stala me cca 800,-)
Citace:
Původně odeslal Koudy
Byt tebou tak si priplatim za 3Com. Poridil jsem si 3Com (presne si nepamatuju model) 10/100 a zvlada rychlosti kolem 11.5MBps - 12MBps coz je dost solidni vykon na 100mbit sitovku. Ale plati se za to no... (stala me cca 800,-)
Ty rychlosti zvlada samozrejme i Realtek chipset pri neznatelnem vytizeni systemu. Teda aspon ten muj.
Citace:
Původně odeslal jedik
Ty rychlosti zvlada samozrejme i Realtek chipset pri neznatelnem vytizeni systemu. Teda aspon ten muj.
Ja nerikam, ze to Realtek nemuze zvladnout, jenom to ze pokud si zatizis system (treba neco hrajes) tak Realtek oproti 3Comu konci.
Citace:
Původně odeslal jedik
Realtek to nezvlada dlouhodobe, z nasich serveru sel pryc. Ted tam je bud 3COm, nebo Intel a je to znat!
RTL8139 je total lowend, to nejhorsi co muzete koupit.
Citace:
Původně odeslal Koudy
Ja nerikam, ze to Realtek nemuze zvladnout, jenom to ze pokud si zatizis system (treba neco hrajes) tak Realtek oproti 3Comu konci.
To mas samozrejme pravdu, ale otazka jak casto je vyuzivan plny bandwidth. Cimz chci rict, ze ze pro radoveho usera to vetsinou staci.
2hwsoft: do serveru jsem to samozrejme nemyslel :)
NeMeM9aA: Diky. V pcskontu jsem nakonec koupil 3COM 3C905C-TX-M PCI za 123 Kc. Mam na ni rok zaruku :-)