Samovolné spomalení větráčku MSI K8T NEO
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=4
jakmile mě Windows XP sp2 najedou do win, tak se mě shodí pochvilce ot. CPU z 3560 na 1500 - 2400ot.?? Nepoužívám žádný program na monitoring ani na snížení fanu!? (Monitorovací program pro detekco teploty a ot jsem musel odstranit páč to pořád pípalo že mám malé ot!) Win jsou čistě nainstalované! V biosu vše funguje tak jak má? Při startu taky? Bios je tam originál. Momentálně má CPU AMD 64bit 3000 47*C s 1500 - 2400ot.
Musel jsem CPU fan přehodit na druhý výstup napětí ( case fan) tam jede OK
Re: Samovolné spomalení větráčku MSI K8T NEO
A v cem je problem? :) Mam dojem ze Cool'n'Quiet pracuje tak ja pracovat ma ;)
Citace:
Původně odeslal NightKing
A v cem je problem? :) Mam dojem ze Cool'n'Quiet pracuje tak ja pracovat ma ;)
e? jaký Cool'n'Quiet sorry ale co to je? je normální aby ten procesor měl 46*C? Dá se to vypnout?
S boxovanym chladicem a v hur vetrane skrini bych rekl ze to je normalni, obzvlast pokud ten A64 je vyrabeny jeste starsim 0.13um procesem.
Cool'n'Quiet je nazev technologie pro odstavovani procesoru kdyz neni zatizeny a snizovani tak jeho teploty. Pri tom se taky snizuji otacky CPU ventilatoru.
Vypnout by to melo jit nekde v BIOSu. Jinak o tomhle tu je urcite nekde jinde plno jineho a kvalitnejsiho infa nez podavam ja. Podivej se do AMD sekce...
EDIT: Tu je odkaz http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=16576
Díky :-) Já si myslel že je to jakési potento pokažené :-)
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
...skus monitorovat aj frekvenciu CPU napr. cez CPU-Z ci z defaultnych 1800MHz tiez klesa ;)
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
No vidis a moje byla deska gigabyte to neumela, teda 3500 otacek nebo 2x 5000 rpm nepovazuju za C&Q vymozenost :(
Citace:
Původně odeslal wssk
No vidis a moje byla deska gigabyte to neumela, teda 3500 otacek nebo 2x 5000 rpm nepovazuju za C&Q vymozenost :(
otacky vetraku - to prece nesouvisi s CnQ, ale s ucinnosti chladice
Citace:
Původně odeslal riksa
otacky vetraku - to prece nesouvisi s CnQ, ale s ucinnosti chladice
zeby? tak proc ten box chladic mel konstantni otaky vetraku, i kdyz cpu topilo na 55 nebo jen 20 stupnu a bylo podtaktene?
Citace:
Původně odeslal wssk
zeby? tak proc ten box chladic mel konstantni otaky vetraku, i kdyz cpu topilo na 55 nebo jen 20 stupnu a bylo podtaktene?
Jak podtaktene? Obvykle se C'n'Q vypina kdyz se taktuje (nahoru nebo dolu). A vypina se, protoze pak muze nejak zlobit na (pod)taktovanem CPU.
Citace:
Jak podtaktene? Obvykle se C'n'Q vypina kdyz se taktuje (nahoru nebo dolu). A vypina se, protoze pak muze nejak zlobit na (pod)taktovanem CPU.
podtaktene -kdyz mas zaple C&Q a nic nedelas, tak spadne frekvence na eee 1GHz z puvodnich 1800 tak sem to myslel. Ale jak rikam vetracek mel porad stejny otacky :(
Citace:
Původně odeslal wssk
podtaktene -kdyz mas zaple C&Q a nic nedelas, tak spadne frekvence na eee 1GHz z puvodnich 1800 tak sem to myslel. Ale jak rikam vetracek mel porad stejny otacky :(
Ok v tom pripade ti ten C'n'Q nefungoval :)
Citace:
Ok v tom pripade ti ten C'n'Q nefungoval :)
No tak na pul, podtaktovat se podtaktoval, ale uz se nesnizovaly otaky - cili jen Cool without Quet :):D
Citace:
Původně odeslal wssk
v tom pripade CnQ budto nemas zapnute (s cimz nepocitam :) ), nebo ti nefunguje poradne. moje poznamka ale smerovala na to, ze jestlize se ti vetraky toci na 5500 rpm, tak byt na tvem miste uvazuju o zmene chlazeni, protoze bych uz prichazel o usi :)