-
HW akcelerace videa (PureVideo vs. G6xxx)
Podle googlovani umi vsechny NV6xxx HW akceleraci videa. Ja mam MSI NX6600GT a tenhle soft (Purevideo) jsem k ni nedostal.
Pak me tedy taky zarazilo, ze HD se mi HD filmy dost sekaji, pritom lidi s G6 pisou, ze jim jdou plynule. Mam TB2400+, 1GB pameti, NX6600GT. Je to na HD malo???
Pokude se nekde s necim pletu, tak me opravte...
-
Re: HW akcelerace videa (PureVideo vs. G6xxx)
Purevideo je komercni produkt, ktery si musis koupit, zkusebni 30denni verzi najdes TU.
Po instalaci by ti mely fungovat HD videa bez problemu, vpravo dole vyskoci ikonka PureVidea a tam si to nastav dle libosti... Na moji sestave nemam s HD videama problem...
-
dá se to i nejakým způsobem přehrát i v jiných přehráváčích než media player, když vlasstním tento plugin??
a lze jej využít i pro hardwarovou podporu přehrávání i jiných videosouborů než HD?
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
dá se to i nejakým způsobem přehrát i v jiných přehráváčích než media player, když vlasstním tento plugin??
a lze jej využít i pro hardwarovou podporu přehrávání i jiných videosouborů než HD?
...tu najdes zoznam aku akceleraciu, ta ktora karta podporuje ;) => http://www.nvidia.com/page/purevideo_support.html
...PureVideo ide pouzit okrem WMP10 aj napr v ZoomPlayer ;)
-
Citace:
Původně odeslal Malvin
Podle googlovani umi vsechny NV6xxx HW akceleraci videa. Ja mam MSI NX6600GT a tenhle soft (Purevideo) jsem k ni nedostal.
Pak me tedy taky zarazilo, ze HD se mi HD filmy dost sekaji, pritom lidi s G6 pisou, ze jim jdou plynule. Mam TB2400+, 1GB pameti, NX6600GT. Je to na HD malo???
Pokude se nekde s necim pletu, tak me opravte...
...no ono nie je HD ako HD ;) castokrat tak byvaju oznacovane rozne formaty: WMV9 HD, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-4 ASP, DiVX HD/XViD HD, MPEG-2 HD/DVB atd
...kazdopadne pre funkcnu akceleraciu MPEG-2 a H.264 cez PureVideo si skontroluj nasledovne veci:
Citace:
Původně odeslal justifireb2b
-
mne aby to chodilo, tak jsem musel nainstalit tu DRM zaplatu pred DXVA zaplatou, pak to funguje - jinak musi se nainstalit vse, bez toho se HW akcelerace nekona a vse pocita procik
zkouseno na 7800gtx a O144 a wmp hd trailer Step_into_Liquid_1080.wmv
jinak kdyz v satelitnim SW Skyview zapnu Nvidia video decoder tak se purevideo taky spusti, u Cyberlinku je purevideo vypnute.
-
viem ze to nepatri celkom sem ale mam problem s tvout na telke ked pozeram dvd tak v overlay mode mi vzdy grafa osekne pravy a lavy roh obrazu je to bug forceware alebo HW:-( :confused:
-
Citace:
Původně odeslal short24
jinak kdyz v satelitnim SW Skyview zapnu Nvidia video decoder tak se purevideo taky spusti, u Cyberlinku je purevideo vypnute.
...jj pre PowerDVD sa neda nastavit PureVideo :confused:
-
Kdyz uz to tu takhle resite, prehrava to nekomu z vas h264 ? Kdyz pustim DVD, tak mi pekne vyskoci ikonka = jede to pres to, ale mam par testovacich HD videi a ty mi to prehrat odmitne (neni kodek, paac normalne M$ nepouzivam).
-
má vubec celá tahle sranda nějaké reálné využití??
předpokládáme-li že si nebudu dokola pouštět nejaká testovací HD videa, nebo par dílů přátel v HD kvalitě co se nachazí na netu...
-
jo da, satelity uz davno vysilaji v HD, bohuzel ted masove prechazeji na HD v h264 a s kodovanim DVB-S2. Na DVB-S2 zatim bohuzel neni pc karta. Fotbalove ms 2006 bude v HD h264 v systemu dvb-s2 vysilat rada placenych stanic - nemci, anglicani, francie, holandsko, italie a pokud se nepletu i spanele.
pokud HD1 vysilala na astre nekodovane, tak jsem ji v mpeg2 bezne sledoval, je to skutecne pastva pro oci. :-) na francouzskem promo HD jsem zas videl v HD tenis na rolland garos.
-
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...jj pre PowerDVD sa neda nastavit PureVideo :confused:
...tak oprava, uz by malo byt PureVideo pouzitelne aj s PowerDVD6: http://www.cyberlink.com/oem/nVidia/0602/enu/index.jsp
...a aj s InterVideo® WinDVD® a Nero® ShowTime: http://www.nzone.com/object/nzone_pu...uirements.html
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
má vubec celá tahle sranda nějaké reálné využití??
předpokládáme-li že si nebudu dokola pouštět nejaká testovací HD videa, nebo par dílů přátel v HD kvalitě co se nachazí na netu...
Taktez pri prehravani normalnich DVD a MPG2 videi se da vyuzit onen "Spatial-Temporal De-Interlacing"
-
Citace:
Původně odeslal Caleb
Taktez pri prehravani normalnich DVD a MPG2 videi se da vyuzit onen "Spatial-Temporal De-Interlacing"
je tam nejaky viditelny rozdil?
-
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
je tam nejaky viditelny rozdil?
Nevim s cim bych to porovnal - oproti MPG2 dekoderu napr. z PowerDVD (nebo napr. z ffdshow) je PureVideo trosku jine liga ;-)
-
pouziti de-Interlacingu je krasne videt, pokud mas film v formatu 1080i a to jsou napr. filmy na netu tiple z us kabelovek. bez toho jsou prudke pohyby rozmazane, s tim je to normalni koukatelny film
-
Deinterlacing je NUTNO pouzit u vsech prokladanych videi pri prehravani na progresivnich zobrazovacich (tj. temer vse krome televize - nektere lepsi televize umeji i progressive). Takze "trepes chojoviny" :rolleyes:
Nemuzes porovnavat prehravani prokladaneho videosignalu na monitoru s a bez pouziti deinterlance (i sebehorsiho) -
Spatial-Temporal De-Interlacing od nVidie (ktery je z velke casti realizan pomoci HW) patri mezi ty kvalitnejsi, porovnani kvality jednotlivych deinterlacing algoritmu neni vubec jednoducha zalezitost (peknej clanek o tom byl myslim na anandtechu, porovnani kvality prehravani DVD s nVidii, ATi a XGI)
-
ja ten film zkousel v windvd [nekoukatelny - bez de interlacingu] a v wmp10 za pomoci purevidea a tam to bylo tak ok, jako by se o zadny i format nejednalo. pry nove verze purevidea podporuji i powerdvd a windvd. nezkousel jsem.
-
...doporucujem "prelistovat" PureVideo_tech_brief.pdf ;)
-
nejak to nechapu.... znamena to snad ze pokud to vse nainstaluju, tak i starsi "hnusne filmy" budou vypadat lepe, nebo filmy s malym rozlisenim nebudou tak "kostkate" ? fakt tomu moc nerozumim a zajima me spise za uzitecna hodnota pouzitelnosti u stavajicich filmu, nez to ze kdyz si nejaky film pustim v "1080i" tak na to konecne pujde koukat... myslete si co chcete ale ty veci co jste tady zminovali mi nic nerikaji a spise je to takovy sum(viz IT crowd : http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=46896 ) :) takze abych to shrnul... bude mi k necemu to, ze to vse nainstaluju ? poznam nejaky rozdil u strasich jeste treba DivX filmu, zlepsi se prehravani DVD filmu ci nekterych videi stahnutych z netu? diky *j
-
Jeste dotazek, bez instalovani Purevideo, ktery je placeny, to nejde?? Na co mi bude trial....
-
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
nejak to nechapu.... znamena to snad ze pokud to vse nainstaluju, tak i starsi "hnusne filmy" budou vypadat lepe, nebo filmy s malym rozlisenim nebudou tak "kostkate" ? fakt tomu moc nerozumim a zajima me spise za uzitecna hodnota pouzitelnosti u stavajicich filmu, nez to ze kdyz si nejaky film pustim v "1080i" tak na to konecne pujde koukat... myslete si co chcete ale ty veci co jste tady zminovali mi nic nerikaji a spise je to takovy sum(viz IT crowd :
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=46896 ) :) takze abych to shrnul... bude mi k necemu to, ze to vse nainstaluju ? poznam nejaky rozdil u strasich jeste treba DivX filmu, zlepsi se prehravani DVD filmu ci nekterych videi stahnutych z netu? diky *j
...co nechapes ??? precital si si vlastne to pdf-ko ???
Skusim este raz => cez PureVideo Decoder 1.02.196 & ForceWare 84.12 dokazes momentalne na grafikach podla zoznamu a supportu uvedeneho v odkaze vyssie HW akcelerovat WMV9, MPEG-2 a H.264 a u tychto formatov aj vyuzivat features ako Spatial-Temporal De-Interlacing, Inverse Telecine a Bad Edit Correction
...u klasickeho MPEG-2 a aj u MPEG-2 TS sa mi podarilo bez problemov rozchodit HW akceleraciu, ale u H.264/MPEG-4 AVC (konkretne the_brothers_grimm_m720p.mov) sa mi to nejako nedari :confused:
-
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
no tak akosi som sa v poslednej dobe chystal,ze si konecne nejak precitam viac o tychto veciach a nejak to zprevadzkujem aj na mojej masine.hlavne,ked sa vsade o tom hovori,ze to dokaze cela 6-kova rada.ale ako tak pozeram tak moja AGP 6800 nema sancu s h.264 ci WMV9...
ta nVidia ma teraz pekne nastvala...jedine,ze by si to vyzehlila s cenou 7900GT...ale aj tak,takyto nechutny podvod...
-
NV40/NV45 nemá plně funkční videoprocesor, ale to není nic novýho.
-
no tom som teda fakt netusil.ale preco potom vsade pocujem,ze to vie cela 6-kova rada?pre mna je to dost dolezite.vyzera to tak,ze AGP pre mna umrela.7800GS nema zmysel.
ozaj pocul som,ze ten soft na PV sa bude davat zdarma k 7600GT.neviete niekto,ci aj k 7900GT?