Hladanie verzie WinXP Pro
Zdravim,
kupil som 2 ks IBM NetVista type 8307-31G, na ktorych je nalepka Windows XP PRO IBM(je modra). Skusal som 5 druhov windows XP Pro(Eng OEM, Eng Retail, Eng IBM, Eng Lenovo, CZ corporate), ale ani jeden nezozral kluc, ktory je na nalepke. Neviete poradit, ktory win by tam mohol ist? Nemate nahodou niekto takyto komp aj s original CD win?
Diky moc.
Re: Hladanie verzie WinXP Pro
Mam taky pocit, ze su to specialne kluce pre IBM ako OEM vyrobcu. Podobne su na tom pocitace od HP. Cize potrebujes instalacku windows pre pocitace IBM. A nie je operacny system predinstalovany na disku (ako skryta particia)? Aspon na notebookoch to tak je.
Citace:
Původně odeslal Comby
Mam taky pocit, ze su to specialne kluce pre IBM ako OEM vyrobcu. Podobne su na tom pocitace od HP. Cize potrebujes instalacku windows pre pocitace IBM. A nie je operacny system predinstalovany na disku (ako skryta particia)? Aspon na notebookoch to tak je.
Bohuzial nie je. Skusal som IBM WinXP na live DVD, ten to nebral :-(
a nebude ten kluc patrit k nejakej lokalizovanej verzii, mozno podla toho odkial pochadza ten ntbk, pozeram, ze si skusal rozne eng a jednu cz ale ci to nie je nejaka ina krajina
Máš original CD k tomu noteboku ? ACER ma CD 1 boot s utilitou reconvery a dalšie dve cd so zalohou systemu ktory je už nainštalovaný aj zaregistrovaný na tých cd. Pokiaľ by si mal tie cd možno by to mohlo byť tak isto ako u ACER-u. Aspom mne to tak ide. Sú to OEM verzie predávané len k produktom.
netvista nie je notas ale normalne PC, zrejme to budu special kluce, uz z toho "PRO IBM" by som to tak usudzoval ...
Ja jsem pred casem kupoval NetVistu A52 a instalacni CD jsem si vygeneroval nejakym programkem na pevnem disku toho kompu. Podivej se do manualu a tam to najdes.
Kluc vraj pasuje na novych verziach winXP Pro a WinXP media, zatial nemam taku verziu, ale slubili mi z velkoskladu, odkial som to kupil, ze mi zozenu win na tento PC(je to sekac)...
Diky za rady...