[Linux] Soft na internetove radia
Zdravim po dlhom hladani som kapituloval. Zhanam nejaky soft na internetove radia do linuxu (fedora). nasiel som nejaky somaplayer ale k nemu vpodstate niesu binarky a kompilka hadze errory. Poradte nieco, co sa vam v tomto smere osvedcilo (nieco typu winamp a pod).
A tak isto zhanam aj soft na prehravanie streamovaneho videa (udp stream so sap playlistom). Poznam iba vlc ale v nom nedokazem rozbehat playlist a ked uz natiahniem aktualny playlist zo suboru tak zas pre zmenu sa ziadna stanica nepusti.
diq
Re: [Linux] Soft na internetove radia
mplayer. Zejmena je luxusni plug-in mplayer pro firefox/mozillu
XMMS je akoze winamp a zvlada aj MP3 radia.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
XMMS je akoze winamp a zvlada aj MP3 radia.
hej?!??!?
kua to som netusil. akuratne cezen pocuvam mp3ce. to treba na to nejaky plugin, co ? a teda to aj zvlada nacitat nejaky list radii z netu ?
btw: som si az teraz vsimol ze ten mplayer ma kukuc kde mozes zadat url, ale to je tazkopadne lebo tie url treba odniekadial zas vynuchat :-/
ten mplayerovksy plugin je dobra vec, len co z toho ked ja radsej operu a tam mi tie pluginy nechcu prehravat ani za nic
No ja som to skusal tak, ze na webe konkretneho radia som klikol na link na playlist a ten otvoril v XMMS.
no takze nakoniec som to zriesil programom streamtuner
homepage
Kód:
http://www.nongnu.org/streamtuner/
je to fakt sqla vec. su tam vsetky mozne/nemozne radia z ruoznych zdrojov. po kliknuti na nejake z nich sa automaticky otvori xmms a ono to hraaaaa :D
EDIT: no a este by ma zaujimal nejaky ekvivalent vlc-cka :-)