OC P4 630 3.00Ghz @ 4.00Ghz
Zdravím všechny,
mám výše uvedený procesor a dnes jsem ho vcelku "bez" problému přetaktoval na 4.00Ghz... Jako základ mám ASUS P5WD2 Premium. Vše se dle mých testů chová stabilně, problém přichází až když chci resetovat PC, ať už soft nebo hard reset, PC se restartuje, ale ne myslím korektním způsobem, protože restart připomíná vypnutí celého PC (vypnou se disky, velntilátory, apod.) po chviličce vše zase samo naskočí. Toto se děje i při OC na 3.72Ghz, při OC na 3.5Ghz je to v pohodě. Teploty při všech variantách v rozumné míře od 50°C do 60°C. Zkoušel jsem měnit i napětí na CPU až na 1.4250V, ale to také nepomohlo. Přemýšlím nad zdrojem, ale ten mám CHILL 400W... Poradil by někdo čím by to mohlo být?
Re: OC P4 630 3.00Ghz @ 4.00Ghz
to divne resetovanie vyzera ako issue u viacerych modelov novych asusov, toto iste spravanie popisovalo viac ludi v threade s tou redukciou na 479
EDIT> http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=...&postcount=187
Mam dosku P4GPL-X pri FSB400 mi to nerobi s normalnym procakom, na vyssej FSB to robi stale. Je to typicka chyba Asus dosiek od chipset 915 hore by som povedal. Mal som tu kamosovu masinu - P4 630 netaktovanu, doska Asus DeLuxe nejaka s 915 chipset, mala 2xDDR2 a 4xDDR400. Robilo mu to velke problemy, mrzlo nenabiehalo a podobne. Potom sme to cele na komplet otvarali, cistili a skladali a stavalo sa to sem tam aj na tej masine, pritom zdroj mal Enermax 500W, takze v zdroj asi chyba nebude, ja som skor myslel, ze to bude kvoli ATX2.0 ale nie, dal som do mojej 24pin PSU a aj tak to robilo... Proste pri vyssej FSB to robi stale a zjavne na kazdej ASUS doske s 915 novsie... Mohli by s tym nieco spravit v Asuse :)
Tak jsem taky prolezal nejake cizi fora a koukal jsem, ze je to dost "rozsireny" problem, na ktery ASUS nejak nereaguje, nalezl jsem nazory, ze by to mel resit novy BIOS, ale ... Dalsi z nazoru byl ten, ze pry je to "vlastnost", coz by vysvetlovalo proc se tomu deje u vice desek od ASUSe jak pises/pisete, ale nikde jsem nenasel k cemu by mela byt tato vlastnost dobra! Deska ASUS P5WD2 Premium je vyborna, slape jako hodinky, dokonce na tech 4.0Ghz je to krasne stalbe, moc to netopi... proste radost taktovat, ale tenhle "neduh" potencial cele desky dost shazuje... To radsi pojedu na 3.0@3.6 nez tyto divne restarty, nekteri pisou, ze se tim nic pokazit nemuze, ale precejen asi dost dostavaji zabrat HDD.
Kdyby vsak precejen nekdo vedel o nejakem reseni?
Muj nazor takovy, ze je to feature tech desek. Dela mi to samozrejme taky. Kdyz se nad tim clovek zamysli, tak je to i celkem pochopitelny pri zmene nastaveni biosu, kdy se zmena neprovede za chodu, ale az po opetovnem zapnuti. (bezpecnost)
ale u restartu to taky moc nechapu.:confused:
presne tak, to neni chyba!, tohle delaji vsechny nove asusy bezne, neni to na zavadu, dela mi to doma p5ld2 premium, v praci p5wd2 premium, i p5ad2 premium, a p5gd2 premium, ktere jsem mel predtim...uf tolikrat "premium" v jedinem threadu jsem snad jeste nikdy nenapsal :-))
BTW: mne to pri 200FSB alebo okolo tejto hodnoty mi to nerobi, resetuje sa uplne spravne - normalne ;) (Asus P4GPL-X)
Na P5LD2 mi to dela taky, ale nevidim v tom zadny problem, spis klad u nekterych desek jsem se setkal s tim ze pri OC po restartu treba vubec nenabehly... potrebovaly vypnout a zapnout. U tehle se mi to nestalo ani jednou.