Chci si koupit autoadapter na notebook,konkretne tento: http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00021744 a mam takove dilema:muj HP nx9030 ma vstupni napeti 18,5v a tento adapter vystupni 19v.Nemuze to tomu notebooku dlouhodobe uskodit???
Printable View
Chci si koupit autoadapter na notebook,konkretne tento: http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00021744 a mam takove dilema:muj HP nx9030 ma vstupni napeti 18,5v a tento adapter vystupni 19v.Nemuze to tomu notebooku dlouhodobe uskodit???
Urcite ne, ten pulvolt nehraje roli. Me spis zaujalo ze to ma jen 90W. Myslim ze moje nx6110 kdyz nabiji+na nem delam tak bere az 160. Je na reklamaci tak ale nemam moznost se ted podivat....
Ted drzim v ruce original adapter k tomu notebooku a je na nem psano OUTPUT 18,5V.......3,5A........65W tak si myslim,ze tech 90W je azaz.
- pulvolt nehraje roli
- "centrino" se 160W adapterem sem opravdu jeste nevidel (ale P4 jo), vetsina jich ma 65-70W
myslim, ze by s tim nemel byt problem
Asi to vyresim tak,ze koupim tento http://www.trust.com/products/produc...r=14129&show=1 Na nem jde prepinat vystupni napeti,tak budu notebooku radeji davat o 0,5v mene nez vice.
Nemel jsem napsat ze bere 160 ale ze na adapteru je napsanu max. vykon 160W. Je mozny ze je to nejakej uni-HP adapter co se pouziva i na notasy s P-4 ci Celer-D. Nebo je taky mozny ze sem se jen prekouk, ted se ale nepodivam protoze HPcko je na reklamaci :-(Citace:
Původně odeslal wong
Tak uz temer mesic pouzivam tento adapter http://www.trust.com/products/produc...r=14129&show=1 a jsem po strance napajeni naprosto spokojen.I po nekolika hodinach provozu se VUBEC nehreje a jde z nej pekne stabilni napeti.Na vsech napetich dava +0,32v.Na vstupu mam stabilnich 13,8v /at je motor v behu nebo v klidu/.ALE dost podstatne mi rusi autoradio/rytmicky pulzujici ton/a vzhledem,k tomu ze si poustim video z notebooku pres audio v aute tak me to docela stve.Signal jde z NB pres radio/jako receiver/do zesilovace a dale do repraku.Nejvice je rusenej subwoofer.Zesilovac to nerusi,protoze kdyz ho odpojim tak z repraku co jsou pripojeny primo k radiu se to ozyva nadale.A naopak kdyz vynecham radio a pripojim NB primo na zesilovac tak je to v pohode.Nevite nekdo co s tim?
Chcelo by to asi nejaky filter pridat.
Ale jakej???Jsem cetl,ze se to resi nejakym kondenzatorem,ale opravdu nevim.
Možná to bude zemní smyčka.Když bude mít ten napaječ propojenou zem na vstupu i výstupu (to by šlo změřit ohmmetrem),tak při propojení do autorádia,které má spojený zem vstupu se kostrou auta se vytvoří zemní smyčka.
U zesilovače bývá vestavěný měnič,takže je zem vstupu oddělená od kostry auta a k smyčce nedojde.
Tady filtry nepomůžou,pomohlo by galvanické oddělení vstupu audiosignálu, např
http://www.tuningautohifi.cz/autorad...P&kategorie=61
Myslis ten odrusovaci filtr na cinch???
Ano,něco takového.Asi by se dalo najít i levnější,moc sem to nehledal,dal se tam první odkaz z GOOGLU.Já sem galvanický oddělení kdysi řešil tráfkama z lampovejch TV,sloužily k oddělení signálu pro magnetofon,ale ty se už asi neseženou.
Chci se zeptat na konkretni reseni ohledne AC adapteru do auta...
Jsem vlastnikem obstarozniho Aceru, ale chystam se na upgrade a nerad bych si koupil jednoucelovy adapter. Zase nechci davat za neco 4k, to si myslim nema cenu, to si radsi koupim dva za 1500 kc, rozdil podle meho by mel byt jen v koncovce a ta se da predpokladam i dobastlit.
Ma nekdo konkretni tip. Ja videl pomerne levne acery( zde se mi nelibi jednoucelovost), pak nejaky noname z elektro prodejen, nejake Hamy a v Alzasoftu Fortrona. Zbytek nevim a bohuzel nemam ted dostatek casu resit tuhle problematiku, takze pokud to nekdo resil a dal by konkretni tip na vyrobek, zkusenosti, tak bych byl moc vdecny a karma by ho neminula! :)
Az ho koupim, muzu na nej hodit kratky testik jak se chova, casy a podobne veci - ve srovnani se stolnim adapterem.
Nechci nikomu delat reklamu,ale prozatim jsem s vyse uvedenym adapterem od Trustu naprosto spokojen.Co se tyce toho audio ruseni,tak rusi jen kdyz je propojen NB s autoradiem a audio signal jde z NB pres radio a zesik do beden.Jinak nezavisle hrajici autoradio nerusi.Takze jestli nepouzivas auto jako domaci kino tak to nicemu nevadi.A po temer 3 mesicich pouzivani vystupni napeti stale stabilni a po celodennim provozu chladny.A baterie od auta vybiji podstatne mene nez menic na 220v + normalni adapter.Pocitac v aute mi toto spolehlive meri.
Mel bych na tebe dotaz. Ve specifikaci toho auto adapteru je uvedeno INPUT 12-16V, Output: 15/16/18/19/20V [6A] 22/24 V [5A]Citace:
Původně odeslal hermanson
Nepatri 22/24V na Input ? Potrebuju to do nakladaku...
edit: tak jsem se dival do manualu (PDF z webu vyrobce) a je tam uvedeno jen pro vstupnich 12V
to PetrT: je to jen na vstupni napeti 12-16V,poslal jsem ti SZ ohledne toho nakladaku.
to neGryk: poridil jsi nejakej ten adapter?podel se taky o zkusenosti!
Proč si raději nekoupíš měnič z autobaterky na 220V,cena stejná,nějaký 100W by mohl stačit,já ho kupoval za 9 stovek.A můžeš nabíjet i mobil,foťák a další věci...
Zdravím, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Včera jsem koupil kolegovi z práce auto adaptér Trust 1200p a po zapojení notebooku HP 8710p se mu na něm objevila hláška, něco ve smyslu že "napájení není dostačující" (kolem poledne můžu upřesnit). Je to normální stav pokud je notebook zapojený přes autoadaptér? Nemůže ho to nějak poškodit? Nikdy před tím jsem to nezkoušel. Parametrově by ten adaptér měl stačit, je 120w 15-20V při 6A, originál síťový adaptér je 120W 18,8V 6,5A.
Díky moc za radu
Malo by to normalne fungovat, akurat asi nebude nabijat bateriu. Original zdroj ma pravdepodobne 3 kontakty (aspon DELL to tak ma), pricom ten 3. kontakt je datovy a notebook si podla neho vie zistit typ a vykon zdroja.
Díky za uklidnění, že to nenabije prázdnou baterii, s tím bych počítal, ale udržet nabitou by to snad mělo. Pokud budu napájet z adaptéru, měla by se objevit ikona že noťas jede na baterii? (ta se prý objevila aspoň tak mi to kolega popisoval, ale musíme to vyzkoušet víc než jen včera 5min) A hlavně nerad bych, aby se na něm něco "odpálilo", proto mě ta hláška zarazila. Original car adaptér od HP má pouze 65W (co je proti síťovému poloviční), takže ve výkonu by problém být snad neměl...