Core Cell a znizene otacky pre CPU
Mam jednu taku srandu - pred časom mi ventilator na CPU točil v maxime 3500ot. s teplotou max. 58° no teraz toči pri max zataženi len 2700ot. pri teplote 65°.prv som si myslel že som dostal daky virus do coolera:-o :D no nič take tam nebolo ziadny prach (v skrini puživam filtre). - procesor je CeleronD a doska od MSI. nema niekto podobny problem alebo radu ako to odstranim pripadne daky soft - dva som skusil core center aj speedfan a nic max. vždy vrtulak toci na 2700ot.
Re: Core Cell a znizene otacky pre CPU
A v BIOSe na kolko toci pri akej teplote? Skontroloval by som pastu pod CPU... ;)
skus novy BIOS, taketo problemy na MSI sa riesia novym BIOSom, mne zase tocil strasne moc, aj ked nemusel a vzriesil to novy bios
ked stupne teplota cpu a zaroven klesnu otacky, tak to znamena ze sa menej zahrieva pasiv > pasta .. miso ma pravdu
Citace:
Původně odeslal misokgb
A v BIOSe na kolko toci pri akej teplote? Skontroloval by som pastu pod CPU... ;)
V BIOSe mam teplotu 42°-46° pri 2500-2700 ot.
- myslim ze pasta v tom prsty nemá. je medzi cpu a coolerom a nie medzi cpu a socketom.
- a ten upgrade BIOSu takisto nie lebo spočiatku to šlo na 3500ot. s tymto BIOSom.
- Doska je MSI 865PE Platinum
- ale inak Dik za Názor.
omg, tepelne cidlo mas v cpu, nie v sockete
Lol, to je taky problem zhodit chladic a kuknut sa? Potom totiz mozes hladat chybu inde... Sak to mas dve packy, 5s dole chladic, 5s hore chladic aby si skontroloval ako je na tom pasta... Len to mrkni a potom mozes hladat chybu inde...
Citace:
Původně odeslal SajmoN
omg, tepelne cidlo mas v cpu, nie v sockete
ja som si myslel ze cidlo je mimo uzemí ČSR :) jasne že je v CPU ja som to len chcel zónovo oddeliť.