Jaký CPU blok na vodníka z tohodle výběru?
Zdravím,
někdy za měsíc bych chtěl přejít na AMD a chystám se vyměnit i vodníka. Hledal sem všechny možný online shopy kde by byl slušný výběr bloků a jediný co by šlo v úvahu jsou tyhle stánky
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=242
a
http://www.jsc-computers.cz/index.php/cPath/54_288_292
mou podmínkou je aby to šlo na socket 939 a mělo to 1/4 vstupy/výstupy.
na ceně nezáleží, chci to nej.
Mohli by ste se podělit o zkušenosti popřípadě doporučit který blok zvolit??
Re: Jaký CPU blok na vodníka z tohodle výběru?
1/4 myslis zavit ?
z toho vyberu asi alphacoolnexxos XP, jen bych upozornil ze je silne restriktivni...
okruh je 8/10 ? jinak nej je storm, zase ho zacli delat, 85$ a je tvuj....
Citace:
Původně odeslal Klon
1/4 myslis zavit ?
z toho vyberu asi alphacoolnexxos XP, jen bych upozornil ze je silne restriktivni...
okruh je 8/10 ? jinak nej je storm, zase ho zacli delat, 85$ a je tvuj....
okruh plánuji celý 8/10
nevím co znamená slovo restriktivní
ano 1/4 myslím závit
Citace:
Původně odeslal BananaYoe
okruh plánuji celý 8/10
nevím co znamená slovo restriktivní
ano 1/4 myslím závit
Ja bych si to vysvetlil jako "omezujici".
V tomto pripade omezujici prutok.
tak sem asi zjistil že se v téhle době nedá koupit žádnej pořádnej blok protože každej má nějaký ale
nevidle bych to tak cerne, kazdej dobrej blok je na prutok dost zabijak,de o to to jeste nezazdit necim jinym... ona vetsina nemeckejch bloku je delana na maly hadice a sou docela restriktivni - celkove v nem/ev. systemech to je trochu o necem jinym - staci porovnat prumery hadic, vykon cerpadel, jeste bych upozornil ze kazdej blok chladi lip s vetsim prutokem...
pokud budes kupovat radiator, tak kupuj neco na zpusob BIP/BIX/alphacool nexxos pro/extre, na radiatro co je postaveny jako EVO zapomen, nedejboze pro 3 fany, dochazi u nich k docela masivnim ztratam...
jesti budes kupovat rad, a cilem je ticho tak vem BIP/nexxos PRO, jestli vykon, pak xtreme/bix
Citace:
Ten jsem mel take vyhlidly, ale ted vic premyslim o Konvekt-O-Matic Pro LC
chces to nej ? tak co treba Radek-B a jeho kaskada ?
http://radekb.wz.cz
Budes ale potrebovat silnejsi cerpadlo, ne nejaky plivatko pro rybicky. Vsak zkusis a pak popr.koupis silnejsi. Ja to mam na eheimu 1048.
Citace:
Původně odeslal Uni
RadekB neprodukuje....
To znamena ze uz ani znovu nezacne ? To je skoda, nejak jsem to nepostrehl...
Citace:
Osobne jsem testoval Nexxos HP pro na s939 a nebyl jsem z nej prilis nadseny. Jak uz tady nekdo uvadel, tak je dost restriktivni (u me se to projevilo az do takove miry, ze mi 1048 zacala trochu vic vrcet). Navic po cca 6ti dnech testovani se mezery mezi vystupky uplne zanesly. A jediny zpusob jak je vycistit bylo "nalozit" medenou zakladnu do citronove stavy.
Jinak takova mala poznamka k chlazeni Athlonu 64, Opteronu apod...
Pri zvysene voltazi vam nepomuze ani sebelepsi blok, protoze teplo se pres IHS a 2x pastu (blok-IHS a DIE-IHS) neodvadi zrovna nejlip. Takze sice blok bude chladny, IHS bude chladny, ale procesor uvnitr bude mit vysokou teplotu a bude diky tomu nestabilni. Jedinou moznosti jak naplno vyuzit potencial highend CPU bloku je odstranit z procesoru IHS. Potom je treba mit na pameti, ze blok musi mit dosedaci plochu upravenou pro "naked" CPU (vybrani pro vyvysene misto patice), jinak na DIE procesoru dokonale nedosedne.
Takze pokud planujete odstranit z procesoru IHS, tak volte nejaky blok s odpovidajicim zpusobem upravenou dosedaci plochou. Pokud procesor ponechate beze zmen, tak si vyberte blok ktery bude co nejmene omezovat prutok a bude temer "bezudrzbovy".
Citace:
Osobni zkusenost zadna, ale podle testu je to jeden z nejlepsich WB. Vykon je zhruba na urovni Storm G4. Casem ho planuju take otestovat ;)
jj, jedná se o velmi dobrej blok na CPU, možná nej současnej.
Jinak Alphacool už nedodává verze s uchycením, ale samostatný:
http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1212&kat=241
Uchycení je nutný dokoupit zvlášť:
http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1451&kat=242
musím jen říct, že tento blok Alphacool Nexxos XP silver je jeden z nejlepších co jsem měl v ruce a taky je osazuju, hlavně na dothany, má hodně velkej učinek, konstrukce bloku je parádní a stím výmeníkem budeš mít hodne velkej učinek v chlazení....tak že je dávám do každé vody co tedka dělám...jednoznačne si ho kup.
plácáš, není to pravda. ale chápu, že sis musel přihřát polívčičku :)
Chápu, že tě stve, že u mne je to levnější o cca 100 Kč :-)
Citace:
Původně odeslal MaWa
plácáš, není to pravda. ale chápu, že sis musel přihřát polívčičku :)
Citace:
Původně odeslal honzanun
Chápu, že tě stve, že u mne je to levnější o cca 100 Kč :-)
zajímavé že jsi taktně přešel to, že plácáš. to co jsi napsal je off topic.
ano, mě sere že máš ten blok o 100 Kč levnější, už z toho mám týden depresi, už jsem si koupil provaz, takže... :lol:
No, uvidíme, kdo plácá....
Citace:
Původně odeslal MaWa
zajímavé že jsi taktně přešel to, že plácáš. to co jsi napsal je off topic.
ano, mě sere že máš ten blok o 100 Kč levnější, už z toho mám týden depresi, už jsem si koupil provaz, takže... :lol:
Hoši klid radši mě poraďte co si mám koupit. Kilo sem kilo tam proboha. Rozdíl v cenně mě vadí od 200 nahoru.
Citace:
Hoši klid radši mě poraďte co si mám koupit. Kilo sem kilo tam proboha. Rozdíl v cenně mě vadí od 200 nahoru.
Myslim ze odpoved si dostal od dost ludi a ja sa pridam .. Silver XP ;)
jj to sem psal jen tak aby se z5 věnovali tématu