Problém při startu Windows XP Prof servis pack 2
Mám Athlon Thunderbird 1,2 Ghz, 512 Ram DDR,Hardisk 160 GB Western Digital, tv kartu Leadtek 2000 Expert,graf. kartu FX 5200 TRD 128 Mb,vypalovačku Liteon DVD,
mechaniku Sony DVD, RW Teac 512 to jse všechno k mé sestavě.
Problém: od září 2005 mám windows XP Prof. se serv. packem 2. Asi tak za 2 měsíce se mi stalo, že při startu Windowsu XP prof. se mi při nabíhání ,,housenky" vyskytla hláška
windows system 32 config systém, soubor chybí nebo je poškozen, zmáčkněte R nebo vložte instl. CD Rom s Wind. Vůbec jsem se nedostal do Windows ani po konzole zotavení. Tenkrát jsem to řešil opravou na CD romu s Win XP Prof.- o to mi nejde spravit si to umím, ale před 3 týdny jsem dělal reinstall tj. čistá instalaci Win XP Prof. vše proběhlo OK,ale včera to samé system 32 config system, soubor chybí nebo je poškozen.
Chci se zeptat, příčinu tohoto problému je to software nebo hardware jsem z toho neštastný, když neznám příčinu.Budu velmi vděčen za informaci ohledně tohoto problému.Děkuji.
Re: Problém při startu Windows XP Prof servis pack 2
Este by si mohol uviest, aky subor ma byt poskodeny a ci sa jedna o ten isty ako pred 3 tyzdnami. Najskor pojde o nejaky chybajuci ovladac. Pricin moze byt 1000, zalezi na tom, co si pred tym instaloval, s cim si pracoval. Nie je vyluceny ani hw problem.
Mne takto raz statocne blbol jeden komp v praci. Riesil som to dvoma sposobmy:
1. Nabootoval som z CD WinXP a dal R - repair a zadal do konzoly CHKDSK /p
2. Ak to nepomohlo, mal som vytvorenu zalohu adresara Windows/System32/config, nabootoval som z CD vytvoreneho cez Bairt PE Builder (vytvori Ti to funkcnu live verziu WinXP, ktora nabehne z CD) a prepisal som tie subory v adresari Windows/System32/config subormi zo zalohy a vzdy to slapalo. Disk bol na tom PC v poriadku, aj RAMky, takze doteraz neviem co to sposobovalo.
Určitě ale začni Memtestem a diagnostikou disku. Jestli máš přetaktováno, tak zkus nějakou dobu default.
Já bych vsadil na paměť.