JAK na DVD zobrazit knihu?
Rad bych pouzival DVD k cetbe textu z knihy. Premyslim, jak to udelat, bud prevest jednotlive stranky do bmp obrazku (pravdepodobne rozdelit kazdou stranku na 2 bmp obrazky) a ty pak pomoci next posouvat. (nevite o nejakom softu, ktery by to dokazal udelat v davce??)
nebo to prevest na titulky a pauzu na zastaveni, aby se to neposouvalo dal.
Tak nevim. Nezna nekdo nejaky DVD prehravac, ktery by podporoval txt nebo PDF??
Re: JAK na DVD zobrazit knihu?
Nebylo by lepsi pouzivat na tohle treba PalmReader nebo Microsoft Reader. Nebo se podivej na tohle forum http://www.ce4you.cz/forums/view_forum.asp?f=202 .
ano, pokud bych vlastnil PDA.
jedna se mi o to, ze mam 82 cm sirokouhlou televizi a dvd prehravac. Jezdim u toho na rotopedu a divam se dvd. Mam mnoho ibooks, ktere bych rad prevedl do formatu, ktere bych pak mohl z televize cist.
A tak nejprve premyslim nad resenim, ktere by nevyzadovalo zadne dalsi investice.....
(nehlede k tomu, ze takto prevedene ibooks by se dali pouzit i na prenosne DVD prehravace.., ze kteryma se posledni dobou roztrhl pytel..)
Nejradeji bych si pockal na ten chytrej inkoust, ale ac jiz byly tyto zarizeni ukazovany na ruznych show s velkym povykem, asi to pro masovou vyrobu bude jeste nejaky cas trvat.....
Pokud jde o davkovou konverzi a pokud by byly vsechny obrazky stejne velke, da se pouzit 2x Batch conversion v Irfanu. V 'set advanced options' u batche nastavit jednou CROP na jednu pulku a podruhe na druhou pulku.
No to zase není takový problém. Důležité je dostat obsah knihy do PC ve formě textu. jsou na to různé převaděče, co přečtou stránku při scanování. Potom použiješ nějaký program pro authoring DVD, třeba Ulead Movie a uděláš si vlastní video z textu. Můžeš si tam nastavit různé běhání textu po obrazovce a podobný kraviny, je to něco jako funkce titulkování - prostě efekt, který znáš z konce každého filmu :-) ..... na pozadí vložíš třeba černou tapetu, nebo tak něco. Vypálíš to jako DVD do vobů. To vše třeba na pozadí s hudebním doprovodem.
Diky za info, hned to zkusim. Scan dokumentu neni treba, mam doma nekoliset titulu, takze staci jen vyrabet DVD.
tak jsem stahnul dvd movie factory, ale nikde tam nevidim moznost vytvorit credits (nebo jak se tomu rika), proste jen obycejna moznost vytvoreni dvd z AVI a obrazku.
tak jsem zkusil ulead video creator, je tam sice funkce titulkovani, ale bohuzel program nedokaze upravovat text, aby se vesel automaticky do zobrazovane oblasti.
V reale by to znamenalo rucne upravovat kazdou radku, coz je casove velice neekonomicke....
Skoda..
OK, ten Ulead jsem střelil z patra, doma jsem na něj koukal a tohle mu zrovna moc nejde, vyzkoušej jiný program pro authoring. Každý má svoje vlastní funkce a vybavení. Některý bude umět titulkování tak jak potřebuješ. IMHO, je potřeba ale počítat s tím, že na 1 DVD disk se ti vejde zhruba 2hodiny čtení - běhu titulků, protože to tam musíš vkládat jako video stopu a přehrávač to přehrává jako film. Další možnost je vkládat tam snímky jako jpg - pokud umí tvůj dvd přehrávač pracovat s jpg obrázky. Tyto si potom můžeš posouvat ručně jednu fotku za druhou - tedy pokud tvůj dvd přehrávač umí ruční listování v jpg adresáři, třeba po stránkách, tam se ti na disk vejde X krát více záznamu, protože jsou to jen obrázky - data.
Citace:
jedna se mi o to, ze mam 82 cm sirokouhlou televizi a dvd prehravac. Jezdim u toho na rotopedu a divam se dvd. Mam mnoho ibooks, ktere bych rad prevedl do formatu, ktere bych pak mohl z televize cist.
Jaka bude citelnost textu na TV obrazovce? Velikost pisma bude muset byt opravdu velka. TV neni primarne urcena ke cteni textu, proto si nemyslim, ze je to obecne dobry napad.
Jestli si za tim stojis, tak bych to asi resil pres obrazky, ale stejne stale narazil na velikost pisma. Ti to vyjde tak na 10 radku na stranu=> milion stranek, moc prace. Reseni prevadet text na video soubor se mi zda jeste mene vhodne.
tak jsem to pro svoji potrebu vyresil takhle:
a) doc - velikost fontu 22, a4 na sirku
b) tisk pres pdf factory do pdf souboru
c) prevod pres pdf2image to jpg souboru, resolution 80 dpi resolution - coz mi zhruba vyslo na 640*480, delal jsem ruzne pokusy s rozlisenim, a tohle mi vyslo jako nejlepsi.
(CLIFFORD D.SIMAK ČAS JE TA NEJJEDNODUŠŠÍ VĚC - vysel na zhruba 670 stranek)
d) prehravam na dvd sony jako slideshow, kontrast televize hodne dolu...
Take jsem mel doma zapujcen na testovani prenosny dvd huinday, pri snizeni kontrastu na minimum to byl obraz v pohode. Jedine co mi tam vadilo, ze se musela davat pauza na kazdou stranku, protoze pri presunu na dalsi stranku se zase hned rozjelo slideshow....
(testovani byl zrout casu, ale ted uz je to velice rychly prevod..)
Take jsem zkousel negativ, neboli bile na cernym, ale nakonec jsem se vratil spatky k cerne na bilem, to je ale spis otazka zvyku..)
A nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem si koupil starsi notebook.......:)