Přenesení systému s Win XP Proff. na nový disk
Zdravím,
vím, že se tady o tom psalo, dával jsem i mnohokrát hledat, bohužel jsem nikde nenašel celistvou informaci, popřípadě návod na to, jakým způsobem se dá udělat následující:
Donedávna jsem měl ve svém starém PC 160 GB UltraATA disk. Na něm mám veškerý soubory, veškerý instalce, veškerý (hlavně) registrovaný soubory, o jejichž licence bych nerad přišel, mám tam internetbanking, atd, atd...
Koupil jsem si nedávno společně s novým systémem dva 250 GB SATAII disky a chtěl bych vědět, jestli je nějak možný ten celej disk přenést na jeden z těch 250 GB SATA II disků, aniž bych musel něco reinstalovat.
Několikrát jsem se o výše uvedené pokoušel pomocí programů Ghost 2003 a jím podobných, bohužel bezvýsledně. Vždy se mi soubory nějak přenesly, bohužel systém nedokázal nabootovat.
Byl by jste někdo, kdo se v této problematice vyznáte, ochoten zde napsat podrobný a přehledný postup, jak na to, aby to bylo srozumitelný pro každého?
Díky moc!
Re: Přenesení systému s Win XP Proff. na nový disk
Zkus provodce prenesenim souboru i kdyz pochybuju ze to bude to prave. je to promo soucast windows. Start/Programy/prislusentsvi/systemove nastroje/
Pořiď si starší verzi Norton Ghosta.
Edit: Před vytvořením kopie, odinstaluj veškeré IDE ovladače.
Žádný starší Ghost, ani odinstalace IDE ti asi nepomůže. Naklonuj Ghostem, připoj SATA disk, dej boot z 1)CD-ROM 2)SATA, vraž tam CD WinXP, při inicializaci F6, do flopačky disketu s ovladačem pro řadič. Při první volbě "opravit" (R - to ne, je to pouze konzole a FIXBOOT ani FIXMBR ti nepomůže) nebo "instalovat" dej instalovat a najde to původní (naklonovanou) instalaci. Po dotazu na opravu (R - teď ano) začne opravná instalace která doplní ovladače SATA do systému a nainstaluje ostatní HW který na původní instalaci nebyl. Pravdou ale je, že specifické ovladače HW (grafika, zvukovka, chipset i třeba to IDE) je lepší odebrat - odinstalovat, pokud se už v novém systému nevyskytují.
Mělo by to běžet. Většinou se vše podaří a přibližně za hoďku je to v použitelném stavu ;-) .
Sakra, doufám že si to snad nějak pamatuju.......:rolleyes:
No,ja starsiho Ghosta zkousel....nekdy pred rokem nebo dvema....cca verzi 7.Na jiny disk to bez nejakych stourani dat neslo...
Staci pouzit Acronis TrueImage,ted v novejsich verzich mozna s mirne pozmenenym nazvem a bez jakychkoliv nastavovani to pak jen obnovis na novem disku.
Funguje to paradne...
Citace:
Původně odeslal flash
Žádný starší Ghost, ani odinstalace IDE ti asi nepomůže. Naklonuj Ghostem, připoj SATA disk, dej boot z 1)CD-ROM 2)SATA, vraž tam CD WinXP, při inicializaci F6, do flopačky disketu s ovladačem pro řadič. Při první volbě "opravit" (R - to ne, je to pouze konzole a FIXBOOT ani FIXMBR ti nepomůže) nebo "instalovat" dej instalovat a najde to původní (naklonovanou) instalaci. Po dotazu na opravu (R - teď ano) začne opravná instalace která doplní ovladače SATA do systému a nainstaluje ostatní HW který na původní instalaci nebyl. Pravdou ale je, že specifické ovladače HW (grafika, zvukovka, chipset i třeba to IDE) je lepší odebrat - odinstalovat, pokud se už v novém systému nevyskytují.
Mělo by to běžet. Většinou se vše podaří a přibližně za hoďku je to v použitelném stavu ;-) .
Sakra, doufám že si to snad nějak pamatuju.......:rolleyes:
2flash: jo je to tak jak rikas
jde tam hlavne o to zhe chces klonovat ATA disk na SATA a nekterym deskam to proste dela problem.. na nForce4 sem ten problem nezaznamenal ale treba na INTELu 865 to delalo bordel jestli si dobre pamatuju.. Takze zklonuj a oprav instalaci a musi to valit :)
ja som teraz klonoval pomocou noveho (starsim neslo) acronis true image 160GB PATA Hitachi na 250GB SATA Samsung. vsetko ide, skoro plny disk rozdelený na tri casti skopcil cca za 80min. ked sa bavite o tych chipsetoch tak doska je Epox 8KRA2+...
Citace:
Původně odeslal zilet
ja som teraz klonoval pomocou noveho (starsim neslo) acronis true image 160GB PATA Hitachi na 250GB SATA Samsung. vsetko ide, skoro plny disk rozdelený na tri casti skopcil cca za 80min. ked sa bavite o tych chipsetoch tak doska je Epox 8KRA2+...
jj Acronis true image je super a asi na prenaseni image disku je nej .. ale pozor na verze protoze nejaka verze v pohode okopiruje disky a nektera porad hazi error pri priprave .mam Acronis True Image 9.0.2273 a spousti se pres XP a ma i pruvodce ;)
A proc to nedelas pres Partition Magic 8 ? 2 diskety, nabootujes a zkopirujes. Delam to tak bez jedineho problemu.
tak co som skusal tak z ATA na ATA mi to funguje bez problemov pouzivam GHOST 2003 (asi ale mam aj nejaku verziu 8.0 Corporate) image robim z dosu pomocou tych spustajucich diskiet
ale ked som si chcel spravit image zo svojho samsungu SATAII fsetko prebehne ok ale chcel som ho vyskusat musel som pouzit ATA disk lebo nemam 2 SATA tak to ne a ne fungovat, rozbalenie prebehne ok winxp nabieha ale zmrzne to pri uvitacej obrazovke welcome :( tak poradte aku verziu GHOSTA pouzit aby to fungovalo alebo nejaky iny program uz tu bol spominany Acronis true image?