straceni typu oddilu na disku
K memu problemu mam WD 160GB a rozdelem na dva logicke oddily. oba NTFS. ten na kterem je system se mi podruhe zhoutil. to tak ze stratil format a tim spadnul system.
k PC.. Optreon 144 2,7GHz
1GB RAM 4x256
dve mechaniky, X800GTO 580/1100
zdroj Enermax 400W
mohlo by to byt zdrojem? nebo pretaktovanim.. FSB desky je na 300 a pameti se na to moc netvarej a cely system nabiha na podruhe.. (tj zapnu naskoci self-mod biosu (def) ulozim bios a vse jede stable na OC) ze je to pametma to vim jiste.. se dvouma to jede v pohode.
dik za rady
Re: straceni typu oddilu na disku
Já bych to spíše viděl na vadné sektory. Zkus to nejprve projet nějakou specializovanou utilitkou pro WD disky.
Mimochodem, přetaktováním to být může, ale pokus se napsat alespoň typ desky, disk SATA/PATA atd.
Epox 9NPA Ultra(novy bios) a PATA na vadny sektory jsem koukal pred 3tydny a pohoda... ale mrknu se. udelal to uz po druhy... poprve jsem to presel a svedl na Windowsy...
Krom toho zkus vyměnit nebo alespoň prohodit IDE kabel.
A ještě nutno XP SP1 a vyšší, nebo W2K SP3 a vyšší + nastavený správný klíč v registrech (viz FAQ)... Podle popisu problému by to mohlo být ono - tedy přepsaný začátek disku.
jasne o omezeni EIDE na 137GB vim ale pouzivam SP2 u WINXP tak jsem to neresil melo by to byt v pohode ne?
pro jistotu kde je to nastaveni povoleni "velkych disku" u winXP?
V registrech, popsáno tady ve FAQ (velký disk na starém PC). ;-)
Mrkni tam, lepší, než abych psal z hlavy nesmysly nebo neúplnosti.