Re: crt monitor dělá "duchy"
Citace:
Původně odeslal sAd
Obměňovali jsme monitory v jedné organizaci a jen tak ze zajímavosti jsem vyzkoušel jeden starý monitor.
Je to ADI E750A (podle zadního štítku, jinde označení není). Tak jsem ho zapnul a zjistil jsem, že monitor dělá "duchy". Těžko se to popisuje a vyfotit to nejde. Prostě když mám nějakou světlou plochu (třeba čáru), tak zleva doprava se čára opakuje dalších cca 5-10cm (podle barvy čáry). Nevíte, čím by to mohlo být?
Spatnej kabel k monitoru? Nejakej "magnet" pobliz (repracky) atd? "Silovy" vedení kabelů poblíž? Nebo proste "unavenej" monitor... :)
Citace:
Původně odeslal tiktak
Spatnej kabel k monitoru? Nejakej "magnet" pobliz (repracky) atd? "Silovy" vedení kabelů poblíž? Nebo proste "unavenej" monitor... :)
špatný kabel to není. zkoušel jsem dávat nový a žádný rozdíl. kabely poblíž taky nejsou a repráky taky ne... osobně si taky myslím, že už toho ten monitor má dost, ale právě by mě zajímalo, čím by to mohlo být. zjistil jsem totiž, že když je na obrazovce nějakou dobu (cca 15-30 min) neměnný obraz, tak "duchové" zmízí... jakmile se pak obraz změní, tak se do cca 1 minuty objeví zase...
EDIT: jak tak na to koukám, tak mi připadá, že na tom monitoru vypadává synchronizace mezi jednotlivými řádky... a našel jsem i jisté řešení, kterým to jde spravit. sníží se jas na minimum a pak na maximum a duchové zmizí...
ADI E750 je pomerne novy monitor. Mozno ma nejake zle kondenzatory.
Zdravim,podle me jo to opravdu ten kabel,mel sem stejny problem u 21"IBM P260,kupoval sem 8kusu pro znamy a jeden kabel,at sem ho dal na jakykoliv z tavh 8 minitoru tak dal takovy obrysovy duchy,nejvice viditelne na býlé.koupil sem novy a to samy,pucil sem si z kramu dalsi a zase,az pak sem sehnal kabel z jinaho profi monitoru a obaz jak břitva.akorat nevim co je to za kabeli u tachto monitoru,jak se nazivají a kde je koupit,rozhodne de o nake specialní,ale nevim jestli se to muze tykat taky toho ADI-cka.
Tohle presne mi delal Miro P17F98i .. cary se "protahovaly" az k okraji obrazovky. Zkousel jsem vsechno mozne, ale pomohla az reklamace. Ted je v pohode.