AthlonXP 1700+ jede jen na 933Mhz!!pls pomoc!!!
Zdravim,jednou zapnu kompa a vidim misto 1700+ jen 933Mhz.vydešeny co se deje vymazu CMOS a furt to same...proste na default 933Mhz kdyz zmenim frekvenci nebo nasobic.PC najede ale monitor ne.prosim poradte co s tim.necu kupovat new procak a 933 je fakt malo :( predem diky
Re: AthlonXP 1700+ jede jen na 933Mhz!!pls pomoc!!!
Citace:
Původně odeslal Slave-skater
Zdravim,jednou zapnu kompa a vidim misto 1700+ jen 933Mhz.vydešeny co se deje vymazu CMOS a furt to same...proste na default 933Mhz kdyz zmenim frekvenci nebo nasobic.PC najede ale monitor ne.prosim poradte co s tim.necu kupovat new procak a 933 je fakt malo :( predem diky
uhh....mISHA bude zuřit
zkus přehodit jumpery FSB na MB...už se mi to taky jednou stalo
Citace:
...vidim misto 1700+ jen 933Mhz...PC najede ale monitor ne...
ako vies frekvenciu ked monitor nenabehne ? nenabehnu windozy ale bios je pristupny?
je procesor odomknuty? aka je nastavena FSB? XP1700 ma defaultny nasobic 11x pri FSB 133, z tvojich 933MHz mi vychadza jedina kombinacia : 7x133.
EDIT: btw, ako pozeram na casy odoslania tvojich prispevkov, vyzera to tak, ze si kazdych par minut vytvoril novy thread, povodne som myslel ze sa to 'nahodou odoslalo viackrat', ale vyzera to ze chyba je medzi stolickou a klavesnicou.. si fetoval ci co?
Po výmazu CMOS většinou spadla FSB ze 133 (166) na 100, proto ta změna...
Citace:
Napis alespon co mas za desku.
1) prosil bych, abys priste nezakladal tisic temat!
2) podivej se do FAQ teto sekce, jaky ma nasobic (ma mit 11 a ted je 7 - taktoval si tuzkou, ze? - kdyz ctu nadpis tvych prvnich temat zde) a FSB tvuj cpu.
3) ted, kdyz vis, v cem je problem , tak mrkni do manualu k tve desce (kterou jsi asi zapomel zminit, ze?) a dle toho nastav zpet pozadovane fsb a multiplikator (pripadne premaluj znovu L1 mustky).
4) lock (viz ctete prvni).
EDIT: opravena chybka