Kolisanie rychlosti magnetofonu
Mam problem s dvojkazetakom vo vezi Sony XO-D1 (rok 1987 :D ) - kolise rychlost. Myslim, ze to zacalo po vymene hnacich gumiciek. Jedna mechanika uz skoro vobec nefungovala, tak som rovno vymenil vsetko (2 v kazdej). Nemali presne rovnaky typ (priemer sedi ale hrubka nie - nove su asi o 0,2mm hrubsie) - moze to mat taky velky vplyv?
Zaujimave je, ze jedna mechanika kolise podstatne viac ako druha (zakon schvalnosti hovori, ze to musi byt ta nahravacia...). Kazda ma samostatny motor.
Inak to hra velmi dobre - a nahrava tiez (lepsie ako o 10 rokov novsia veza, tiez Sony), tak by toho bola skoda.
Re: Kolisanie rychlosti magnetofonu
jj prumer dost vadi ale nejen asi to. nemas ty nove reminky vic elasticke? mozna se to casem zlepsi jestli trosku ztvrdnou. zkus tu tuhost jeste porovnat jeslti si je uz nevyhodil.
onehda jsme vymenil reminek v kazetaku do auta, take sem musel dat hrubsi, a vysledek skoro neposlouchatelnej :(
Glo
Nevyhadzoval som nic, tie stare su dost elasticke (a este aj vytahane ;D ) Presne rovnake asi nezozeniem :(
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Nevyhadzoval som nic, tie stare su dost elasticke (a este aj vytahane ;D ) Presne rovnake asi nezozeniem :(
Jestli byly fakt moc elasticke, tak zkus normalni gumicky do vlasu (takove ty barevne, zlute, hnede a tak), ja to tak delal na hifine, sice za pul roku styri, ale balicek gumicek stoji 2kc, tak :cool:
Musim sa s tym niekedy pohrat - treba odtial cely magnetofon vybrat a pohrat sa s tym na stole. Uz som ho mal cely vonku (opravoval som polamane tlacidla), ale mal som ho odpojeny - nechcelo sa mi robit miesto na stole, pretoze ta veza je dost velka (s gramofonom) a stol maly... Kazdopadne planujem vyskusat rozne kombinacie gumiciek, ci to je naozaj tym. Tie vlasove gumicky som kedysi daval do nejakeho vietnamskeho kazetaku ;D ale dlho to nevydrzalo. Na vyskusanie sa to hodi, ale potom aj tak musim niekde zohnat poriadne.
já mych skusil zdrsnit řemeničky ale ne po obvodu ale kolmo k osce aby to mělo efekt možná by stačilo odmaštění..... jak jsou na tom tónové kladky?
Odmastoval som to liehom, ale mozno nejake svinstvo ostalo v drazke na tom kolese, co to pohana.
Gumove valceky som vycistil, vyzerali tak, ako keby ich predtym 15 rokov nikto necistil (a hlavy tiez - po vycisteni sa v zvuku objavili vysky ;D ), po vycisteni vyzeraju celkom dobre - aj ked vymenu by mozno zniesli.
Kazdopadne by to chcelo asi vymienat rozne sucasti medzi mechanikami A a B tak zistit, co sposobuje najvacsie problemy.
taly zesláblé pružinky můžou dělat svoje....holt stará mašina...radši si pořiď dva kousky Tesla SM260 to je aspoň poctivá mašina bez prdele
Panebože dej bastlíři sony a je z toho vietnamec.
Lidi mechanika ať již mgf nebo video je mechanismus vyžadující součástky 100% ne nějaké odvozeniny.
Aby ti kazeťák nenatahoval, zajdi do autorizovaného servisu a sadu řemínků si objednej. Protože rozměr si z hlavy nevycucáš a porovnávat se starýmy řemínky. To jsou 4 leté zkušenosti z autorizovaného servisu SONY:.....
Co se týká odmašťování, tak na kov ACETON bez % vody ne jako líh...
Na gumu mýdlová voda níc s líhem nebo jakým koliv rozpouštědlem držte se těchto rad a Váš přístroj neskončí na smetišti nebo v kůlně.......
Jestli bude nějaký problém rád poradím.
Citace:
Původně odeslal Clarus
Aby ti kazeťák nenatahoval, zajdi do autorizovaného servisu a sadu řemínků si objednej. Protože rozměr si z hlavy nevycucáš a porovnávat se starýmy řemínky. To jsou 4 leté zkušenosti z autorizovaného servisu SONY:.....
Daju sa zohnat aj na taketo stare typy? A kolko to asi tak stoji?
Mal som podobny problem a dost som tomu aj ja pomohol, ze som si odpalil jeden taky obvod, ktory automaticky vyrovnava rychlost otacok magnetaku.