Pár výcvaků krajinek. Komprimace narychlo jim ale moc nesluší....
Printable View
Pár výcvaků krajinek. Komprimace narychlo jim ale moc nesluší....
Mně se to líbí, i když to kdovíjaký nápad není...Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Mysím, že krajinky budou Tvoje silná disciplína.
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Děkuji za pochvalu, zvláště od tebe potěší.
Krajinek mám spousty, tak posílám něco ze ZOO.
Lev je focený přes špinavé sklo na iso800.
Přidám ještě pár z letadla nad Sharm EL Sheikh.
Krajinky jsou pěkné (u té první vidím zajímavý erotický podtext ;) ), ale to poslední je dokonalá, nádherná. Ten pták je taky výborný, jen bych doporučoval říznout zleva a zespodu.
Děkuji moc :). Z focením zvířat a portrétů zatím moc zkušeností nemám (rád se nechám poučit), taky mi chybí teleobjektiv. Zatím si vystačím se seťákem, až mě omrzí (zatím cca 8000 fotek), tak vyměním sklo. U seťáku se mi líbí vynikající přenos kontrastu, ostrá kresba do krajů při cloně 8-14 (nejlepší je 9-10), u mojeho kousku žádná vinetace a absence aberace.Citace:
Původně odeslal jan555
Ještě pár krajinek...
Třetí fotka by měla prezentovat sportovní příběh(to nebyl původní záměr), bohužel je focená v příšerných světelných podmínkách, což mě donutilo použít iso1600 (F4.5)abych získal použitelný čas 1/250s. (zatím bez úprav)
Nejsou některý ty krajiny z okolí Hohe Wandu v Rakousku ?
Citace:
Původně odeslal theedge
Nene :) jen Československo (v posledním příspěvku je Malá Fatra - Pohled z Velkého Rozsutce na Malý R. - za dobrého počasí tam udělá pěknou fotku i Pepa ze Lhoty s 1.3MP Umaxem) , ale do Rakouska se chystám letos.
myslím, že do Rakouska se nedostaneš...:-) Max na Pustevny....
Tvé fotky mají své kouzlo...měl bys ale fotit víc a koupit si konečně nějaký pořádný objektiv a nervat peníze do PC které je ti na nic....
Marty
tve krajinky jsou bombasticke. letecke fotky take vypadaji dobre. zviratka moc nemusim ale v tvem podani se mi hodne libi. zkus nacpat nektere fotky do ramecku (vim ze o tom to neni ale lepe vyniknou;) )
Poslední sníh - Pohled z Malé Fatry na Západní Tatry
Ty krajinky jsou celkem pekne, akorat ta posledni se mi moc nepozdava. Jinak pokud mas D70 tak by z toho slo imho dostat vic, treba dostrit, kapku saturace apod.
ta prvni krajinka je paradni.. jenom maly rypnuti: radsi bych sirokouhlejsi :)
ta druha je moc tmava rekl bych.. zkus ji zesvetlit.. jinak tam jsou paradni mraky
ot: nevim jeslti pouzivas prechodak, ale pokud fotis prevazne krajinky, tak bych ti ho doporucil..
EDIT: jakym sklem jsi fotil tu prvni pls?
Všechno je focený setákem 18-70Citace:
Původně odeslal bufobufo
Přikládám jedno panorama z Roháčů.
Tak ta posledni je supr, asi nejlepsi, co tu mas!
ta posledni je naprosto famozni...
ot: bud mas dobrej kousek ty 18-70-ky nebo mas dobre postprocessing :)
Moje tak ostra neni... :-/
Mám sice skvělý kousek seťáku , ale na tak malém formátu to stejně není vidět.Citace:
Původně odeslal bufobufo
Přikládám další fotku z Roháčů tentokrát bez rámečku, mimochodem používám polarizační filtr HAMA a můžu říct, že polarizuje naprosto stejně jako BW (dokonce mi připadá . že má menší barevný posun, ale pokud fotíte do rawu , tak je to fuk) takže se ho vůbec nemusíte bát, za ty peníze nejlepší poměr cena/výkon.
Jasně, všechny cirkulární polarizáky polarizují podobně, rozdíl je právě v barevném posunu, ve ztrátě kresby (vyfoť si něco s filtrem a bez a uvidíš), v antireflexních vrstvách a zpracování.
Ta fotka je pěkná (uvidíme, kdo se do Tebe opře za ostření a šum), evidentně bys uživil i nějaké širší sklo. Ad barevný posun - barvy jsou nereálné, takže zrovna z tohohle těžko soudit.
Barvy jsem samozřejmě upravil :), protože krajinářské fotografii se obecně přidává trošku zelené. (neplatí vždy). Ztráta kresby je naprosto stejná jako u BW tzn . žádná.(známí ho má a můžu dát fotky vyfocené s CPL BW a hamou a vsadím se , že nepoznáš rozdíl ani 1:1.(BW má malilinko větší barevný posun , který je asi dán množstvím antireflexních vrstev, které někdy u hamy chybí - záběry se sluncem) Z jakého důvodu by měla být ztráta kresby ?Citace:
Původně odeslal jan555
Z důvodu nekvalitního skla. Kresba se zhoršuje s jakýkoliv přídavným elementem, jen s některými víc. Nafoť si to samé s filtrem a bez a porovnej si cropy.Citace:
Původně odeslal Mac Manar
CPL HAMA je vyroben z optického skla jako 90% kvalitních filtrů. Testovacích fotek s filtrem a bez fitru mám stovky a v kresbě rozdíl není. Nemám důvod lhát, když by zhoršoval kresbu tak by šel hned z domu.Citace:
Původně odeslal jan555
Po červené.....
Jen jeden příklad - a to je jen UVčko. Kdyby šla řeč o Hama HTMC nebo ještě lépe o C14, dalo by se o kvalitě alespoň diskutovat, vzhledem ke zmínce o chybějících AR vrstvách to ale není ten případ a viděl jsem toho v životě už fakt hodně. No nic, myslel jsem, že Ti to třeba pomůže.
No UV HAMA jsem v ruce neměl , to je fakt, ale CPL je , co se týče kresby naprosto v pohodě... ted jsem v práci, takže nemám moc času , ale později přihodím nějaké srovnání na důkaz...Citace:
Původně odeslal jan555
K posledním třem: Takovýhle fotky se mi líbí a jsem rád, že se tu něco takového občas objeví :-) Klady určitě převládají, u dvojky by mi ani tak nevadil šum, ale když už se ti povede tak skvělá fotka, tak proč něco neuděláš s tím žlutým nádechem? První a třetí jsou v pohodě, ale na dvojce je to vidět dost, což je škoda.
Ad Hama - pamatuju-li se dobře, tak největším nedostatkem jejich polarizáků byla postupná degradace v čase; dostl lidí na něnadávalo kvůli tomu, že časem zmléčněly. Podle mě je v tomhle ohledu lepší Marumi, stojí ještě míň, stížnosti nejsou a četl jsem něco ve smyslu, že snad používají stejné sklo jako hoya...