Zmena licencniho klice ve WXP Pro SP2
do prace se koupilo asi 7 novych PC vcetne predinstalovanych OEM WinXP Prof. SP2. Dostali sme k tomu 7 pytliku s CD a nalepkama. Pri nalepovani a kontrole cisel jsem zjistil, ze na dvou PC je pouzit stejny kod a jeden kod je samozrejme nepouzity.
Ted jde o to jak ten kod zmenit - zkousel jsem
- http://support.microsoft.com/kb/328874/cs
- Magical Jelly Bean Keyfinder 1.41
- Rock XP 3.0
ale nic nepomohlo. porad to hlasi, ze cislo je spatne, pritom ho opisuju z originalni nalepky :confused:
ma nekdo nejake reseni :?:
Re: Zmena licencniho klice ve WXP Pro SP2
Citace:
Původně odeslal wong
do prace se koupilo asi 7 novych PC vcetne predinstalovanych OEM WinXP Prof. SP2. Dostali sme k tomu 7 pytliku s CD a nalepkama. Pri nalepovani a kontrole cisel jsem zjistil, ze na dvou PC je pouzit stejny kod a jeden kod je samozrejme nepouzity.
Ted jde o to jak ten kod zmenit - zkousel jsem
-
http://support.microsoft.com/kb/328874/cs
- Magical Jelly Bean Keyfinder 1.41
- Rock XP 3.0
ale nic nepomohlo. porad to hlasi, ze cislo je spatne, pritom ho opisuju z originalni nalepky :confused:
ma nekdo nejake reseni :?:
heh, no tak ma napada ze to mohol byt aj duovod preco ho pri instalacii nepouzili. ....proste preto ze je neplatne :D
Citace:
Původně odeslal TiMEoS
heh, no tak ma napada ze to mohol byt aj duovod preco ho pri instalacii nepouzili. ....proste preto ze je neplatne :D
hmm, tak to mi zbyva nejspis jenom zavolat do mrkvosoftu co s tim mam delat, co?
Citace:
Původně odeslal wong
hmm, tak to mi zbyva nejspis jenom zavolat do mrkvosoftu co s tim mam delat, co?
ano. zavolaj tam nech ti to cislo overia
Podobný problém mám taky. Dneska jsem obdržel legální číslo na WINXP SP2 EN, včetně ISO obrazu (stahoval jsem z MS), ale když se pokouším číslo změnit v nainstalovaných WinXP SP2 CZ, tak mi to hlásí, že je číslo neplatné.
Celé win se mi rozhodně přeinstalovávat nechce.
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Podobný problém mám taky. Dneska jsem obdržel legální číslo na WINXP SP2 EN, včetně ISO obrazu (stahoval jsem z MS), ale když se pokouším číslo změnit v nainstalovaných WinXP SP2 CZ, tak mi to hlásí, že je číslo neplatné.
Celé win se mi rozhodně přeinstalovávat nechce.
Ono záleží taky na verzi toho ISO obrazu (OEM, retail...) a na klíči který vlastníš. Jiný klíč může být potřeba například při "inovaci" na Win XP. Když potřebuješ změnit klíč už ve win, dobře fungují tyto skripty .
ja jsem tu utilitu nasel na instalacnim cd, bohuzel nevim jak se jmenovala, ale byla v jednom z adresaru a byla to origo ms...
Citace:
Původně odeslal mokus
ja jsem tu utilitu nasel na instalacnim cd, bohuzel nevim jak se jmenovala, ale byla v jednom z adresaru a byla to origo ms...
jmenuje se to SYSPRER, odstrani to registraci tj. cislo ktery je po dalsim zapnutim nutny zadat.. Pokud jde o to stejny cislo tak pokud mas COA stitek tj. nalepku s cislem a fakturu tak nejni problem to u mrkvosoftu vymenit, dela se to bezne
Další možností (ale to není tento případ) je, že klíč je nový - pro WinXP SP2c, který samozřejmě WinXP SP2 a nižší nebudou znát.
viz: http://www.cdr.cz/a/22094