Vliv teploty na funkčnost sítě?
Mám jeden dotaz..... jsem připojen k síti a mám klasickou 10/100 megabitovou síťovku (je jedno jakou, externí 3Com i na bórdu)... Pokud se venku oteplí na nějakých 30 a více stupňů, tak při nastavení karty na 100 mega to vůbec nejede, respektive je to pomalejší, než dial-up, v létě musím vždy přepnout na 10 megabit, je to normální? Fakticky v tom rozdíl není, jsem na pětimegabitu, ale vrtá mi to hlavou. Díky
Re: Vliv teploty na funkčnost sítě?
a venkem ti vede kabel? jestli jo tak mas blbej kabel, bude zmrveny konektory nebo jina vada. zkus prekonektorovat nebo dat novej kabel, taky si zkontroluj ze nemas nikde kabel skriplej nebo na nem nemas uzel, uz sme to zazil. pokud venku nic nemas tak zalovej krotitele duchu :)
Glo
Ne, kabel jde ve zdi ale čistě teoreticky )nevím, jak starý ten drát je) mě napadlo, že se můžou měnit jeho elektroizolační vlastnosti v závilsostina teplotě, jinak si to nedovedu vysvětlit, neboť v mistnosti mám pořád stejně....
Na druhom konci toho drotu je asi switch - nemoze sa prehrievat?
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Na druhom konci toho drotu je asi switch - nemoze sa prehrievat?
To mě nenapadlo, díky... do toho rozvaděče mrknu...
To ja mam opacnej problemek, mame tu 100MBit HUB hned vedle balkonovych dveri no a pokud se ted v zime (kdyz je pod nulou) otevre na vic nez minutu tak HUB se ochladi (je jeste kovovej) a tu nizkou teplotu neustoji a zacne brutalne chybovat, komp testne u nej jede jak na dialupu a ty co sou tak na 20metrovym kabelu uz se rovnou odpoji :-)
Jsem to vyresil tak, ze jsem to omotal kusem molitanu od MB, a vetrani v mistnosti trochu omezil
Tohle bych spis videl na nejakej ten studenak, bezny uplne standardni swaby bezproblemu fungujou do -20. Jedinej problem je, aby se ti nedelala namraza na plosnaku.
to nemusi byt jedinej problam. staci aby vyrobce pouzil nejake crap kondenzatory at uz elyty nebo keramika. vetsina jich ma silnou zavislost na teplote takze se mzue dit cokoliv.
glo
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Tohle bych spis videl na nejakej ten studenak, bezny uplne standardni swaby bezproblemu fungujou do -20. Jedinej problem je, aby se ti nedelala namraza na plosnaku.
Jj, moj switch prezil dvojtyzdnove mrazy od -20 do -25 a v pohode slape, raz nedopatrenim som zle zatvoril stresne okno, takze dostal aj davku snehu. Takze nizka teplota by im az tak velmi nemala vadit.