Problem s Funkcnostou Sata2
Mam disk Seagate Barracuda Sata2 160gb. Neviem uplne presne v com je problem... Asi pred tyzdnom mi nechcelo nabootovat windows a musel som formatovat cely disk, niekedy pri starte mi napise read hdd error musim ho restartovat a zasa ide normalne. Skusal som ho testovat pr. HD tune ale ziadne chyby mi nenaslo. Vo windowse sa disk javi ako Ultra ata/133 aspon to tak vypisuje v HD tune, skusal som merat rychlosti max. som mal 71.4 MB/s je to dobra rychlost ci nie??? Neviem co mam robit... je zly hdd alebo mam nieco zle zapojene??? Prosim poradte
Re: Problem s Funkcnostou Sata2
Nepoužíváš náhodou Nforce Ide driver.
Měl jsem podobnej problém naklonoval jsem starý disk na nový Seagate 160GB SATA 2 ale měl jsem problémy win mě někdy prostě nešel nabootovat,restarty systému prostě problémy - nevěděl jsem jesli byla chyba v tom naklonování(To proběhlo v pohodě) nebo v tom že jsem používal SATA drivery od Nforce.
Přeinstaloval jsem win a používám jen drivery od MS a běhá to naprosto v pohodě
Nforce IDE jsou úplně na hov..
Citace:
Původně odeslal Peter5110
Nepoužíváš náhodou Nforce Ide driver.
Měl jsem podobnej problém naklonoval jsem starý disk na nový Seagate 160GB SATA 2 ale měl jsem problémy win mě někdy prostě nešel nabootovat,restarty systému prostě problémy - nevěděl jsem jesli byla chyba v tom naklonování(To proběhlo v pohodě) nebo v tom že jsem používal SATA drivery od Nforce.
Přeinstaloval jsem win a používám jen drivery od MS a běhá to naprosto v pohodě
Nforce IDE jsou úplně na hov..
Skusal som odinstalovat tie Ide drivers od nforce, myslim ze si mal v niecom pravdu co som zapynal pc tak sa mi este nestalo ze by mi napisalo read error ale stale mi disk v HD tune ukazuje ako Ultra ATA/133...
Prosim vas nieviete kde stiahnut niejake drivery na sata disky od Seagate
Citace:
Původně odeslal JeepeRs
Skusal som odinstalovat tie Ide drivers od nforce, myslim ze si mal v niecom pravdu co som zapynal pc tak sa mi este nestalo ze by mi napisalo read error ale stale mi disk v HD tune ukazuje ako Ultra ATA/133...
Prosim vas nieviete kde stiahnut niejake drivery na sata disky od Seagate
Ziadne specialne drivery na disky Seagate a ani na ziadne ine znacky nie su
bud pouzijes defaultny driver co ti da windows alebo si nainstalujes nforce ide
cize si vyber
to ze ti ukazuje hd tune ze mas ata133 si nevsimaj
Citace:
Původně odeslal JeepeRs
Mam disk Seagate Barracuda Sata2 160gb. Neviem uplne presne v com je problem... Asi pred tyzdnom mi nechcelo nabootovat windows a musel som formatovat cely disk, niekedy pri starte mi napise read hdd error musim ho restartovat a zasa ide normalne. Skusal som ho testovat pr. HD tune ale ziadne chyby mi nenaslo. Vo windowse sa disk javi ako Ultra ata/133 aspon to tak vypisuje v HD tune, skusal som merat rychlosti max. som mal 71.4 MB/s je to dobra rychlost ci nie??? Neviem co mam robit... je zly hdd alebo mam nieco zle zapojene??? Prosim poradte
tohle jsi zkousel ? (kdyz vidim v podpisu typ desky...)
kua je to tu 2x, prosim o smazani
Dneska někdo napsal pod mojí recenzi Seagate Barracuda 7200.9, že má veliké problémy s funkčností na nForce 4. Prý se mu objevovaly chyby v souborech, disk se zasekával atp. Pomohlo přepnout ho do režimu 1.5 Gb/s.
Pokud se chcete vyhnout problémům a máte desku s nForce 4, pak si nekupujte tyto disky:
Maxtor DiamondMax 10, 11, MaXLine III, MaXLine Pro 500
Hitachi Deskstar T7K250
Seagate Barracuda 7200.9, NL35
Citace:
Původně odeslal Eagle
Dneska někdo napsal pod mojí recenzi Seagate Barracuda 7200.9, že má veliké problémy s funkčností na nForce 4. Prý se mu objevovaly chyby v souborech, disk se zasekával atp. Pomohlo přepnout ho do režimu 1.5 Gb/s.
Pokud se chcete vyhnout problémům a máte desku s nForce 4, pak si nekupujte tyto disky:
Maxtor DiamondMax 10, 11, MaXLine III, MaXLine Pro 500
Hitachi Deskstar T7K250
Seagate Barracuda 7200.9, NL35
Toto jen potvrzuje největší slabinu Nforce čipsetů.
U toho Seagate to jde v pohodě vyřešit že nebudete používat Nforce Ide driver - vlastní zkušenost.Už asi 14 dní jedu na win ovladačích a ani jediný sebemenší problém.
Takze disk zatial ide bez problemov....
Tie nforce ide drivers su fakt na hovno neviem preco s tym nvidia nic neroby sak problem je v ovladacoch na ktorych by bolo treba viac popracovat.