pameti DDR500-DDR600 synchro
Zdravim, schanim pameti k Opteronu 170 schopne jet DDR500 az DDR600 synchro.. Zatim se mi libi dvoje, Mushkin Redline (CH-5), ktere maji vyborne casovani, ale jedou na 270MHz maximalne a ne vzdy, a gskilly DDR600 (napr GBLA, GBFR...(TCCD)), ktere to vytahnou na 300MHz, ale casovani nic moc.
Rozhoduju se mezi temito dvemi variantami. Popripadne muzete navrhnout jine reseni. Jedna se o 2*512MB, max +/- 7500Kc s DPH.
BTW: Je mezi rezimy synchro/asynchro nejaky vyznamejsi vykonostni propad (v pripade, ze pameti pojedou na nizsi frekvenci nez radic, ale s lepsim casovanim - pripad Mushkinu)?
Re: pameti DDR500-DDR600 synchro
nejlepsi je provozovat ramky na delicce 1:1. kdyz si nastavis nejakou delicku, tak ti samozrejme klesne vykon. Cim agresivnejsi casovani tim lip, ale na vykon je lepsi mit ramky na vysokych MHz nez na malych s lepsim casovanim. Jinak jestli ti ramky pojedou na 600MHz nebo 550Mhz tak v tom zadnej velkej rozdil nepoznas (jako rozdil tam bude, ale ze by to byl nejakej extra velkej propad ve vykonu, tak to urcite ne).
Vim, ze neni moc velky vykonostni rozdil mezi 550MHz a 600MHz, ale ten procesor pravdepodobne pobezi na 270-280MHz, tudiz by ty pameti meli tyhle frekvence zvladat, coz bohuzel CH-5 nezvladnou... Takze TCCD jsou lepsi. Nema nekdo tip na pameti s TCCD, ktere zvladaji na 100% tyhle frekvence (nejlip az DDR600 i vic) krome g.skillu?
TCCD se spatne shaneji:-( Dali se sehnat treba v dual packu (2x512MB) Mushkin DDR550, ale tydle pameti se do CR uz oficialne nedovazeji pokud vim-prodavala je tady firma FOX ale ta uz je ve sve nabidce nema.
rada: nekde na extremesystems foru je seznam pameti, ktere na sobe maji TCCD cipy.
rada2: G.skill jsou dobry, ale v CR se spatne shaneji-skus najit jiny pameti, ktery se daji sehnat u nas v CR (abys tady mel i zaruku)
no teraz som akurat predal tccd 2*512MB ktore isli na v pohode na 620mhz 2.5-4-4-8 1T...za 5k cz. skoda
mno ja mam doma jedny pameti s tccd a dali cca 285 tj ddr570 ale maj mensi chybu museji se vyreklamovat./zaruka je/
jsou to 2x512 adata 566
no mam tu jedny adata600 vitesta (2x512) ktore daju 620 bez problemov samsung tccd samozrejmost :) myslim ze su este v zaruke
Tymto pametiam najlepsie chutna DFI LP NF4-Ultra-d :)
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?p=690972
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Aha, tak to se omlouvam, o tomto zdroji sem opravdu nevedel.
Kde by se daly Vitesty DDR600 sehnat? Hledam a nikde je nemuzu najit...
no teraz uz nikde uz sa nepredavaju (tccd chipy uz niesu dostupne ) uz sa vyrabaju iba ddr2 vitesty
napisal som ti na icq ;)
Citace:
Původně odeslal Sharker
no teraz uz nikde uz sa nepredavaju (tccd chipy uz niesu dostupne ) uz sa vyrabaju iba ddr2 vitesty
napisal som ti na icq ;)
Ale TCCD gskilly se jeste prodavaji....
http://eshop.ltec.cz/ProductInfo.do?product=514
Ano, nekteri vyrobci je jeste maji. Urcite G.skill a Corsair.