Nastaveni SpeedStepu pro jednotlive procesy?
Asi to nejde, ale zajimalo by me, jestli existuje nejaky program (pro Win XP), ktery by dokazal ovlivnovat SpeedStep v zavislosti na tom, ktery proces vytizi procesor?
Lepe receno: Existuji procesy, ktere spotrebovavaji dejme tomu 100% CPU ale pro ne nechci aby se procesor prepinal na vyssi vykon a na druhou stranu jsou procesy ktere ho vytizi jen obcas a pro ty bych rad na vyssi vykon prepinal.
Myslite ze je to vubec technicky mozne?
EDIT: Mam SpeedSwitch, ale ten to asi neumi.
Re: Nastaveni SpeedStepu pro jednotlive procesy?
linux tohle vicemene umi ... takze ve widlich jde jen o to aby to nekdo napsal ...
ja v tom nevidim nejaky valny vyznam, osobne si prepinam globalne profily cez RM Clock a neviem si predstavit situaciu, kedy by som chcle mat natvrdo najnizsiu rychlost ako max a nejakemu softu umoznil prepnutie hore .... vtedy si dam jednoducho adaptive globalne a prepina mi to vsetko, aj tak v tom case robim napr len s tym softom (u mna to byva napr PS)
duvod je jednoduchej ... pohodlnost ... proc furt oklikavat rmclock, kdyz to muze delat nejaka appska za me :)
hehe jasne, ale aj tak pouzivam stale rezim, ked mam v mode "AC" adaptive a v baterkovom najnizsiu frekvenciu, pretoze na baterke nezvyknem vyzadovat vykon. Ked uz to nedajboze nastane, tak to je "one click away", to sa da prezit. Uznavam ale, ze to musi ist naprgat :).
Ja vidim vyznam napriklad prave v BOINC projektech. U nich nepotrebuju aby mi pocitac hucel a pocital jako divoch, staci kdyz jede na nizsi frekvenci (ktera napr. pro SETI bohate dostacuje). Naopak bych rad aby se napriklad visual studio nebo cokoliv jineho (rozumej pracovniho ;)) co ten vykon vyuzije vezlo na vyssi frekvenci.