Re: Uskladneni baterie z ntb
I kdyz timto postem riskuju, ze me jeden nejmenovany moderator .... upresni me nevedomosti, dovolim si reagovat :p
Zalezi jak ktery notebook, nektere baterii prubezne udrzuji na maximalnim nabiti (imho to neni moc dobre), nektere baterii prebijeji (to urcite neni moc dobre), nektere ji mozna odpojuji.
Li-ion baterie (nepredpokladam ze mas Ni-hm) nemaji rady hluboke vybiti a maji omezeny pocet nabijecich vybijecich cyklu. Skladovat by se mely zhruba z poloviny nabite pri nizke teplote.
Takze nejlepsi je ji dat do lednicky :)
Osobne sem se snazil baterii v ntb setrit, obcas sem ji i vyndaval a stejne jednoho krasneho dne umrela (do te doby fungovala skvele). Takze bych to zase tak moc neresil, baterii nabitou aspon z poloviny bych vyndal, pripadne ulozil na nejake chladnejsi misto.
MOje zkušenost s NTB Acer TM je tato: baterka byla v NTB stále, většinou použitý ze sítě, občas mimo byt. po 1,5 roce baterka kaput.
Novou mám teda doma vyndanou a používám jen mimo byt. Jsou tam Liony a ty mají myslím 500 cyků a pak jsou hin, což byl můj případ.
moje zkusenosti po roce a pul s compaqem evon n620c - kupoval sem ho na inzerat, takze asi uz mel i predtim neco nalitano
ze zacatku mi to vydrzelo i pres 4h, tedka tak 3-3,5h. kazdopadne si myslim, ze to je dobry vysledek.
baterii nevyndavam a pouzivam tak ja se mi to zrovna hodi, tzn. doma vetsinou na nabijecce, ale obcas jedu na baterku. jinak ve skole, v praci na baterku. dobijim zrovna kdyz se dostanu k nabijecce.
je pravda, ze kdyz ma baterka treba 96% a pripojim notebook do site, tak se nezacne nabijet :)
muj compaq nc6000 baterku udrzuje porad na 100% a podle me ji dobiji prubezne, tak aby fungovala jako online UPS (porad jede z baterky, kterou dobiji, takze pri vypadku vnejsiho napajeni se nic nepozna).
A za ten rok a kousek co ho mam klesla vydrz z cca 4.5 hodiny na 3
Moje HP nx6110 zacne nabijet aaz kdyz je baterka pod 90procenty
ibm (novsie rady) umoznuju nastavit "treshold" resp. prahovu hodnotu kedy sa ma nabijat ;)