Zatim se mi to jako moc nezkušenýmu uživateli nepovedlo nějak zajistit, tak proto bych se chtěl optat, jestli se daj Semprony taktovat, nebo už nemaj žadnou rezervu?Díík;)
Printable View
Zatim se mi to jako moc nezkušenýmu uživateli nepovedlo nějak zajistit, tak proto bych se chtěl optat, jestli se daj Semprony taktovat, nebo už nemaj žadnou rezervu?Díík;)
Jako provokace celkem slusny. Jen tak dal.
Odpoviem skor ako ti to niekto zamkne.Citace:
Původně odeslal happy.exe
Prečítaj si všetky thready označené ako dôležité v sekcii AMD a podla tvojej MB aj v príslušnej sekcii a budeš múdrejší;)
ééé?Citace:
Původně odeslal Camill
Odpoved na to "eee?"
Provokace je to proto, ze vsude mas napsany: CTETE, NEZ SE (blbe) ZEPTATE!
Kdybys pouzil v menu odkaz "Hledat", byl bys z toho 17x chytrejsi, nez kdyz se tady takhle ptas. Takhle muzes pocitat akorat s tim, ze te nekdo solidne zpyskuje a dred zamkne ;)
jinak semprony se bez problemu taktovat daji, ale na blbou otazku blba odpoved ;) Zkus se tady trochu porozhlidnout a najdes co hledas...
Hledání mě nenapadlo, jenomže tu hledám asi 4 hodiny a vysledek stejnej-budu rad když mi někdo přesně na můj dotaz napíše konkrétní odpověď, protože vim stejný *****, než když jsem začal hledat.....A mějte trochu pochopení pro člověka, kterej než se naloguje, tak jsou 2 minuty v řiti, natož ještě otvírat každej odkaz na kterej narazim ;-)Citace:
Původně odeslal P3TR
"Jinak diky za info- jsem o kousek dal-vim ze se daj taktovat :-) to uz me popohani trochu kupredu ;-)"(stara informace)...... Ted jsem se docetl, ze vsecky semprony jsou SuperLock procesory a ty se nedaj taktovat :-/ tak nevim zas nic. :-D
Dobre jestlis to myslel vazne..... ?Citace:
Původně odeslal happy.exe
- Zacni tim ze si projdes to co uz bylo napsano, mas je tu par sticky thredu. Az narazis na praktickej problem, tak se az ptej
- Jasne ze se da tvuj Sempron taktit, kazdej procak se da. Je jen otazka kusu a ostatniho HW jak moc a za jakou cenu
- Neni Sempron jako Sempron, kdyz napises co mas za jadro tak ti mozna nekdo ze stavajicich majitelu rekne vic
- Bez popisu co mas za sestavu (hlavne deska, zdroj, pameti...) ti tezko nekdo rekne kde je problem.
- Ta vetna stavba, no. Never mind. Zkus na tom popracovat, at se to trochu lip cte.
Clovek se do toho musi trosku taky dostat, ne? Vzhledem k tomu, ze jsem docela nekomunikativni typ, tak toho pisu docela dost, ale to sem ted nebudu tahat. Ted mi v hlave uvizla jedna vec a to jak jsi napsal ze "neni sempron jako sempron." Uz jsem nasel trochu zajimavejch info. Jediny, co si zrovna pamatuju je to, ze 2,2 Semprony maj zamceny nasobice a ze se u nich da hejbnout jenom fsb. Nevim jak je to tu na OC, gdo z vas tenhle myt rozbil,ale zatim se budu dokopavat k tomu abych sundal chladic a precetl si o ty svabovine vic......Citace:
Původně odeslal Camill
A zatim co bych SEM ted hned mohl napsat o svy sestave:
-MB: Soltek SL-75FRN3-L(chipset nForce2),DDR400-256MB
-VGA: 3D Prophet 9700-128MB
-CPU: AMD Sempron 2200+ (1,5 GHz)
-zdroj: untiled 300W
-HDD: barča 7200rpm, 40GB :rolleyes:
Jo a jinak dik za varovani o vetny stavbe-kdyz to po sobe ctu taxe taky hrozim ze jsem to napsal ja :-D ale to je tak, kdyz clovek mysli na vsechno mozny kolem.... a hlavne si nepamatuje co napsal do vety predtim :-D
V tvem pripade (nforce chipset) muzes zvedat pouze FSB. Takze bez po malych krocich s fsb nahoru. Stabilitu testuj programem prime95. Stabilní pocitac by mel vydrzet aspon 8 hodin zatezoveho testu (nespolehej na nej ale uplne, i nestabilni pocitac muze timto testem projit, ale je to dobre voditko). Pripadne muzes jeste zvednout napati CPU (pres 1,75V bych nesel). Musis si akorat davat pozor, jak mas nastavenou frekvenci pameti v zavislosti na FSB.
Semprony pro socket462 sou vsechny superlocked, s nasobicem nikam nehnes. Ten muj fici na 2,2Ghz 1,7V (10x220MHz) s vodnikem. Vic mi stejne nedaji pameti. Ale dlouhodobe jedu na 2GHz, coz od pracovni frekv. 1,66GHz neni spatny.
Nejlepsi procak co do socket462 jeste muzes dat je mobilni Athlon XP-M. Nasobic odemceny a ma velmi dobre moznosti pretaktovani. Nak
Tak to je presne to, co jsem slyset nechtel,ale dikes ;-) holt bud se spokojit s tim a nebo patrat po new MB:confused: jinak BIOS mi povoli nejblizsi nabidku 1.8V(to je nejnizsi)... Jeste se potrebuju kouknout na procak a paxem napisu jeste neco vic....Citace:
Původně odeslal scot666
Prej ne vsechny... Kamos ma 2500 Semprona na 3Ghz(akorat ted nevim jestli tech 2500 mysel jako + nebo pracovni frekvenci,ale jako+ se mi to zda holej nesmysl na chlazeni vetrakem.....Jeste kouknu jestli by s tim mym neslo neco udelat.Citace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
2200+ davam dlhodobo na 1800Mhz/9*200/ takze taktuj!
Tak na 3GHz ho urcite nema.. :)
no jasne ze NIE
Jenom cituju.Nevidel jsem takze se nemuzu ani zastat a ani se pridat....Citace:
Původně odeslal Anduril
No jo,ale jak :-D kdybych to vedel, tak uz tak bezi..... Mimo to, kdyz uz jsem u toho:nasel jsem popisky k Duronum, Atlonum, ale potrebuju jeste znaceni Sempronu(co zanmena jakej znak na procesoru.... a pokud by nekdo chtel helpe primo tag tady to je:Citace:
Původně odeslal DRACUL
SDA2200DUT3D 2468646J40S94
BIXJB0440BPMW........ gdo mi to pomuze rozlustit, ma u me dobrej pocit, ze mi pomohl :-D ;-)
lahko: agp= 66, pamate na auto/alebo 200 ak su 200-ovki/, fsb =200, nasobic na 9, a cpu voltage podla toho ako je stabilny ale trochu mu pridaj hned/ale neviem kolko lebo sa nepamatam/, pridaj voltaz aj do DDR a na AGP ale len o jednu najblizsiu polozku koli stabilite. a je to
happy.exe:
Doporucuju ti prestat postovat nesmysli a nejdrive si neco precist:
FAQ jak taktujeme http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=7249
navod: http://www.pcarea.org/clanek.php?idclanek=52
Az budes mit nejake konkretni dotazy nebo zavazne problemy, tak se muzes ozvat. Nepostuj sem dalsi zbytecne prispevky. Diky.
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=7249-2 odkazy na jedno a to samy akorat ze ve dvou jazycichCitace:
Původně odeslal daso
http://www.pcarea.org/clanek.php?idclanek=52-to samy si muzu precist i v biosu...
Chapu nesnesitelny mnozstvi ruznych dotazu ve stejnym zneni od x uzivatelu,ale zas na druhou stranu od ceho FORUM je? Kdybych nasel presne to co potrebuju, taxe tak blbe neptam.Chapu Vas overclockare jako fandy, ktery se podivate na cisla a je jasny o cem je rec, ale co ty "blbci"(vezmu tenhle vyraz na sebe abych nikoho neurazil), ktery v tom teprv zacinaj?
Tohle tema jsem sem hodil presne pro procesor Sempron 2200+(kterejch sem tu na OC moc nenasel a cekal jsem prakticky rady lidi, ktery uz s timhle procesorem meli zadostiucineni,ale zatim jsem se dozvedel par odkazu, ktery uz jsem videl a vim stejny h**** , jako nez jsem se sem prihlasil.... (jo teda vim neco vic-a to, ze mam sanci a nemam sanci, takze zase jsem na stejny hladine jak na zacatku.
tak napis co mas za zostavu.
Uz to tu je jednou napsany.Koukni se trosku vys ;-)Citace:
Původně odeslal DRACUL
lock...