Anthlon XP 3200+ na 10x220
Ahoj mam pameti ktery tuhle frekvenci zvladnou. Ted mi bezi muj AnthlonXp na 11x200. Tak me napadlo snizit nasobic a zvysit frekvenci pameti pro lepsi datovou propustnost. Myslite ze to bude mit nejakej prinos Mam desku s nForce 2 Asus A7N8-X kde ma bejt AGP/PCI lock ale nikde v biosu tuhle volbu nemam Nevite jak by se tato volba mohla jeste jmenovat. Diky za nazory.
Re: Anthlon XP 3200+ na 10x220
prvni veci je to, ze nvchipset ma take svou vlastni sekci ( kde jiste najdes odpoved ). druhak vyssi datova propustnost ma vzdy lepsi vysledek v testech jak nizsi. resilo se to tu snad tisickrat i s praktickymi ukazkami.
Citace:
Původně odeslal mISHA
prvni veci je to, ze nvchipset ma take svou vlastni sekci ( kde jiste najdes odpoved ). druhak vyssi datova propustnost ma vzdy lepsi vysledek v testech jak nizsi. resilo se to tu snad tisickrat i s praktickymi ukazkami.
Ta propustnost podle vseho udela dost. Ale proc se nemuzu zeptat na AGP/PCI? Nikde jsem to pro moji desku nenasel a v manualu jsou jen volby ale neni napsano co ta volba presne znamena. Domnivam se ze je to volba AGP Frequency ale chybi mi tam uplne PCI a u toho AGP nevim jestli kdyz nastavim auto bude to fakticky 66Mhz nebo jestli je lepsi nastavit primo 66Mhz? Myslis ze PCI se pritom nastavi rovnou na 33Mhz? Dekuju
nastav AGP na 66 a PCI-e slot ta zaujimat nemusi lebo tam nieje
Citace:
Původně odeslal DRACUL
nastav AGP na 66 a PCI-e slot ta zaujimat nemusi lebo tam nieje
Diky,PCI-E tam neni ale PCI tam mam 5x a v jednou mam zvukovku proto me to zajima.
jojo trochu rychlo citam. PCI a nie PCI-E.
pci nech ta netrapi len nastav AGP na 66.
mal som podobnu zostavu asi 2 roky
Citace:
Původně odeslal DRACUL
jojo trochu rychlo citam. PCI a nie PCI-E.
pci nech ta netrapi len nastav AGP na 66.
mal som podobnu zostavu asi 2 roky
Predtim jsem mel desku ktera mela delicky jen do 166FSB a kdyz jsem dal uz treba 172 tak mi to zatuhavalo prave z duvodu vyssi frekvence na PCI. Tady je podpora FSB 200 ale dal jak jsem pochopil chybi delicky, a pomuze jen ten lock AGP/PCI Proto se ptam. Jak si mel tu sestavu nastavenou Ty. Diky za odpoved.
uz si to presne nepamatam.
ja som mal dosku A7N8X. ale viem ze som zamikal jedine AGP na 66. skus pridat trocha napatia do DDR a aj na AGP staci o jednu najblizsiu hodnotu.
a ked vytiahnes tu zvukovku z pci tak to uz nerobi?
ad multiplikator: mas ten procak odemceny nebo je to uz superlock? v pripade, ze za b) snizit ti nepujde..
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...ight=superlock
Citace:
Původně odeslal DRACUL
a ked vytiahnes tu zvukovku z pci tak to uz nerobi?
Me to delalo na predchozi desce pri FSB vyssi nez 166 (VIA) Tady zatim ne protoze jsem nesel pres 200 fsb coz deska umi. Ale az pujdu na 220 tak to nevim co to udela nechci prijit o zvukovku.
Ne procesor je odemceny nahoru i dolu v tom jsem mel docela stesti.
Pokud to zvladnou pameti, mas odemceny procak a mas desku co mas v podpise (Asus A7n8xx) tak nemas co resit. Nastav AGP na 66 (zablokuje to i PCI na 33) a sniz nasobic, zvys fsb. Deska to zmakne. Mam na tehle desce 2500+ na 11*221 a jede bez problemu. Zvyseni vykonu to prinese.
-X modely o asusu byly pry docela shit. Zkus novy bios, treba se ta volba na agp lock objevi...
http://support.asus.com/download/dow...Language=cs-cz
EDIT:
Nastaveni agp lock jako takove tam dle vseho neni, jen AGP frekvency v ADVANCED CHIPSET FEATURES (kapitola 2.4.2), takze nastav na 66 a je to, pak skontroluj v nejakem diag programu frekvence agp/pci...
EDIT2: kolega mne trochu predbehl...
Citace:
Původně odeslal NeMeM9aA
Pokud to zvladnou pameti, mas odemceny procak a mas desku co mas v podpise (Asus A7n8xx) tak nemas co resit. Nastav AGP na 66 (zablokuje to i PCI na 33) a sniz nasobic, zvys fsb. Deska to zmakne. Mam na tehle desce 2500+ na 11*221 a jede bez problemu. Zvyseni vykonu to prinese.
Tak tohle je co jsem potreboval slyset primo od majtele desky. Ze se to blokuje soucasne. V manualu o tom neni ani slovo. Jinak mas stesti na procesor tuhle frekvenci ten muj uz neda. Muzu se zeptat pri jakym napeti ti to takhle bezi?
Jeste jak se potom procesor zobrazuje OS?
Jinak dekuju vsem za rady:-)
Citace:
Původně odeslal Martin Šrámek
Tak tohle je co jsem potreboval slyset primo od majtele desky. Ze se to blokuje soucasne. V manualu o tom neni ani slovo. Jinak mas stesti na procesor tuhle frekvenci ten muj uz neda. Muzu se zeptat pri jakym napeti ti to takhle bezi?
Jeste jak se potom procesor zobrazuje OS?
Jinak dekuju vsem za rady:-)
Mam vodnika - ale mozna by to dal i vzduchem. Je to fakt povedeny kousek. 2431 dava pri 1.74V real (v biosu nastaveno 1.7 - proste deska do procaku pousti o neco vic nez by mela). Myslim ze to bezi celkem stabilne i pri cca2500 pri 1.9V - prime ale spadl asi po 4 hodinach a navic cpat tak vysokou voltaz do CPU kvuli 70Mhz mi za to nestoji.
Jinak ve Win se procak hlasi jako 2430Mhz nebo tak nejak (ne PR rating)
probuh aspon si ten topic oprav aspon vzhladom na avatar...
k teme:
Ak to xces mat stabilne tak nespekuluj, pomalsie pamate s lespim casovanim casto aj tak vyjdu lepsie. Pochybujem ze mas nieco co zvlada DDR440 CL2 2-2-2-6 alebo podobne.
Inak sa okolo toho napisalo tolko postov a dredov v NV sekcii, ze myslim niet co dodat.
Citace:
Původně odeslal mokus
-X modely o asusu byly pry docela shit...
nielen boli ale aj su. Vsak od toho je tam aj to X :(
Citace:
Původně odeslal NeMeM9aA
Mam vodnika - ale mozna by to dal i vzduchem. Je to fakt povedeny kousek. 2431 dava pri 1.74V real (v biosu nastaveno 1.7 - proste deska do procaku pousti o neco vic nez by mela). Myslim ze to bezi celkem stabilne i pri cca2500 pri 1.9V - prime ale spadl asi po 4 hodinach a navic cpat tak vysokou voltaz do CPU kvuli 70Mhz mi za to nestoji.
Jinak ve Win se procak hlasi jako 2430Mhz nebo tak nejak (ne PR rating)
Deska mi taky dava vic nez je nastaveno, voltaz mam stejnou. Vcera jsem to testnul. Vysledky vykonu jsou docela prekvapive dobry. (PC Mark05 263 bodu nahoru)Ale v Memtestu to hazi chyby pri tech vysich testech i pri casovani 3-3-3-7 a napeti 2.8 (max) Tak bouhuzel od toho musim upustit. Holt tam jsou 3 kousky levnejsich, byt znackovejch pameti a jeden asi nestiha. Sice to nepadalo pri hrani ,ale ten pocit pripadny nestability....
Citace:
Původně odeslal mino
probuh aspon si ten topic oprav aspon vzhladom na avatar...
k teme:
Ak to xces mat stabilne tak nespekuluj, pomalsie pamate s lespim casovanim casto aj tak vyjdu lepsie. Pochybujem ze mas nieco co zvlada DDR440 CL2 2-2-2-6 alebo podobne.
Inak sa okolo toho napisalo tolko postov a dredov v NV sekcii, ze myslim niet co dodat.
nielen boli ale aj su. Vsak od toho je tam aj to X :(
probuh aspon si ten topic oprav aspon vzhladom na avatar... Tomu nerozumim muzes mi to nejak vysvetlit vic po lopate?