Ten vykon IBM je vskutku uctihodny, jsou tu ovsem jista ale:
1) ta zpropadena spolehlivost
2) WD nebyl JB, tzn s 8MB cache, i kdyz pochybuju ze by to melo zrovna na HD Tach nejaky vliv ... to by musel byt pozmeneny i disk a to predpokladam neni ...
Printable View
Ten vykon IBM je vskutku uctihodny, jsou tu ovsem jista ale:
1) ta zpropadena spolehlivost
2) WD nebyl JB, tzn s 8MB cache, i kdyz pochybuju ze by to melo zrovna na HD Tach nejaky vliv ... to by musel byt pozmeneny i disk a to predpokladam neni ...
No neviem ale neni ten 120GXP nahodou 180GXP podla cisla co tam uvadzaju ? vid stranky HITACHI
Tak to jsem ani nezaragistroval, ze to je v tom clanku spatne, kazdopadne to urcite bude GXP180, jak kvuli uvedenemu modelovamu cislu, tak zmerenym vysledkum ...Citace:
Původně odeslal frrn
Hej je to 180GXP....sorry uz som to opravil..
Presne tak !!!!!spolehlivost!!!!!
Ja jsem mel 1,5 roku 40GB WD a bez problemu a ted jsem za pul roku menil 80GB WD JB uz 2x (slovy dvakrat).
No mne pred par dnami vyreklamovali 60GXP za 180GXP a som zvedavy ako dlho vydrzim ....ale vykon toho disku je po .... dobry! Tie namerane data sedia:) Ale tiez som vedavy na spolahlivost.... reklamoval uz niekdo 180GXp a koli comu?
180gxp jsou ok...Citace:
Původně odeslal frrn
jen aby :wink:Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
No tak jsem nad tim jeste uvazoval a trochu patral a vysledek:
1) znama vec, low level testovani neni vsechno, zalezi taky na application testech, i kdyz jejich koreknost je samozrejme uz vic diskutabilni ...
2) jedine co se mi podarilo najit pro porovnani je test IBM 180GXP 180GB s 8MB cache a pak WD 1200JB 120GB s 8MB cache. A vysledek? V low level ma sice IBM opravdu navrch, ale ve vsech ostatnich testech jsou ty disky plus minus stejne. To znamena, vezmu-li v uvahu ze by se proti tomu WD postavil IBM GXP180 120MB s 2MB cache (8 v cechach proste nekoupite), tak si ho Western da k snidani ...
=> stale zustavam pri nakupech u sve oblibene JB serie, i kdyz je pravda, ze tyhle dalsi zavery jsem ziskal vlastne jen interpolovanim ruznych zdroju. Prime srovnani tehle dvou disku by bylo precejenom nejlepsi a to hlavne i aplikacnimi testy nejenom low level (ano, taky jsem drive na ne hodne dal, ale casy se meni, zvlast s prichodem disku co maji vetsi cache).
btw stejne low level parametry jako ty GXP180 ma az WD2000JB (200GB), dokaze je ovsem lepe vyuzit (nezda se ze by to bylo jenom o 20GB vetsi kapacitou) a je ve vetsine testu lepsi nez IBM.