Jak připojit ATAkabel na starou ZK?
Cus Mám takový problém? Jak mám připojit na velmi starou ZK desku se socketem 7 P133MHz ata kabely, když patice na zk desce má všechny piny a na všech nových ata je jeden pin zaslepený? Můžu ho na té zk desce odlomit?
Je to možná blbej dotaz ale já fakt nevím co s tím?
a pak ještě kolik V jde do CPU P133MHz a kolik snese největší napětí bez poškození + teoretická max MHz by dal?
Díky
Re: Jak připojit ATAkabel na starou ZK?
Rozhodne bych nic nelamal. Zkus spis sehnat 40ti-pinovy starsi ATA kabel. Urcite se musi nekde nejakymu znamymu valet :), nebo ho muzou mit pripojeny k CDROM.
EDIT: Jednou jsem videl stranky nejakyho nadsence a ten dostal z Pentia jednickovy rady tusim kolem 300MHz, ale to uz bylo fakt hardcore i s chlazenim :D
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Cus Mám takový problém? Jak mám připojit na velmi starou ZK desku se socketem 7 P133MHz ata kabely, když patice na zk desce má všechny piny a na všech nových ata je jeden pin zaslepený? Můžu ho na té zk desce odlomit?
Je to možná blbej dotaz ale já fakt nevím co s tím?
a pak ještě kolik V jde do CPU P133MHz a kolik snese největší napětí bez poškození + teoretická max MHz by dal?
Díky
je to sice divne reseni, ale pokud nemas po ruce stray kabel tak ro proste vyhni necim tenkym.. v pripade nouze se to da narovnat a zlomit to nezlomis
Mozes ho odlomit, ale najprv si aspon 4-krat over, ze je to ten spravny (ze nemas pin 1 opacne a ze to nemas posunute). Najlepsie riesenie je ale 40-zilovy kabel.
Tak jsem ho nakonec odlomil ( 4x!! sem to ale raději zkontroloval :-) ) Je to v poho vše funguje! Sehnat 40žil se všema "dírkama" je zhola nemožná věc! Nikde to v obchodě nemaj!
Z CPU jsem vymáčkl zatím 150MHz ale snad půjde i víc!
40-zilove kable (aspon tie, co som videl) aj ked mali 1 dieru zapchatu, tak to bolo spravene tak, ze zapchata bola len navrchu. Stacilo trochu potlacit, ten kusok sa prepichol a uz to tam islo. Na 80-zilovych kabloch to uz nefunguje.
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Tak jsem ho nakonec odlomil ( 4x!! sem to ale raději zkontroloval :-) ) Je to v poho vše funguje! Sehnat 40žil se všema "dírkama" je zhola nemožná věc! Nikde to v obchodě nemaj!
Z CPU jsem vymáčkl zatím 150MHz ale snad půjde i víc!
My je v Olmiku ve firme mame a mame jich hoodne :).. dej mu poradne at se neflaka, urcite ma jeste rezervy :D
To byl takovy problem dirku vyvrtat? Podle me je lepsi "ponicit" kabel za 30kc nez desku za 100kc :-)
Jeden kamos dokonce udelal to, aby mi kabel vydal na dve mechaniky nad sebou, tak kabel uplne otocil. Ubrousil z nej ten vystupek + vyvrtal tu dirku. A ono mu to funguje :-)
Citace:
Původně odeslal PhoB
To byl takovy problem dirku vyvrtat? Podle me je lepsi "ponicit" kabel za 30kc nez desku za 100kc :-)
Jeden kamos dokonce udelal to, aby mi kabel vydal na dve mechaniky nad sebou, tak kabel uplne otocil. Ubrousil z nej ten vystupek + vyvrtal tu dirku. A ono mu to funguje :-)
to uz sou dobry extremy ale domaci kutilstvi rulezz :D
Citace:
Původně odeslal PhoB
vylomit to je lehčí ne? :-) ostatně funguje to tak co na mechanikách i HDD ten pon taky není tak co? -)
Sem zvědav na ten CPU? kamoš prý měl podobný a vytáhl na něm přes 200MHz :-)??
Citace:
Původně odeslal Rainbow
40-zilove kable (aspon tie, co som videl) aj ked mali 1 dieru zapchatu, tak to bolo spravene tak, ze zapchata bola len navrchu. Stacilo trochu potlacit, ten kusok sa prepichol a uz to tam islo. Na 80-zilovych kabloch to uz nefunguje.
ja to onehdy vydloubal kruzitkem.... :)
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
no ja mel kdysi osm p150; dva sli na 200 a zbytek na 180, bez zmeny napeti (to primo neslo) na soyo desce myslim, ze intel hx430 chipset... a napeti tusim byvalo asi 2,8 nebo 2,9..
Citace:
Původně odeslal mokus
no ja mel kdysi osm p150; dva sli na 200 a zbytek na 180, bez zmeny napeti (to primo neslo) na soyo desce myslim, ze intel hx430 chipset... a napeti tusim byvalo asi 2,8 nebo 2,9..
2.8, 2.9 plati pro pentia tzv overdrive nebo jak jim to nadavali (a tam se to pousti pouze do nekterych pinu. I/O jede na 3..38V). Klasicka pentia jsou 2 standardy na 3.38 (tzv STD) a nebo na 3.5 (tzv VRE). Nevidel jsem desku, u ktere by slo nastavovat jine napeti.
Citace:
Původně odeslal NeMeM9aA
2.8, 2.9 plati pro pentia tzv overdrive nebo jak jim to nadavali (a tam se to pousti pouze do nekterych pinu. I/O jede na 3..38V). Klasicka pentia jsou 2 standardy na 3.38 (tzv STD) a nebo na 3.5 (tzv VRE). Nevidel jsem desku, u ktere by slo nastavovat jine napeti.
tak ja tam mám 4 jupry 3.3 / 3.4 / 3.5/ 3.6 momentálně je to nastavený na 3.4
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
tak ja tam mám 4 jupry 3.3 / 3.4 / 3.5/ 3.6 momentálně je to nastavený na 3.4
No vida - kvalitni deska - muzes se pochlubit co je zac?. Myslim ze tam muzes nastavit co chces. IMO 3.6 to vydrzi - je to navyseni o nejakych 5%. Jiak CPU ma odemceny nasobic a fsb pujde nejspis taky nastavit aspon v rozsahu 50-66Mhz -- cesty k pokusum otevrene. Jedina nevyhoda je v tom, ze se na tehlech procakach spatne overuje stabilita pomoci prime95 - strasne dlouho totiz trva, nez to vubec neco spocita :)