DFI LP UT NF4Ultra-D nejde pres 280MHz
caues, hele mam problem s touto fosnou nechce jet pres 280MHz HTT, zkousel sem jiny BIOSy, pameti na 133MHz, SATA porty 1-4, pameti do jinejch bank, jiny pameti, snizovat nasobic Opteronu.. zvysovat napeti fseho co jde ale proste nenajede to do woken.. Zkousel sem i puvodni Winchester 3200+ a stejnej vysledek.. Clovek co to mel prede mnou to prkno tak rikal zhe jel i 350MHz.. diky za odpoved nebo napady, sem zoufalej.. Ve vedlejsim threadu se resi nestabilita v Prime tak proto tento thread
Re: DFI LP UT NF4Ultra-D nejde pres 280MHz
Zkoušel jsi i modovaný N4D704-2BTA?
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Zkoušel jsi i modovaný N4D704-2BTA?
jo ten sem myslim zkousel pac ho mam na flash disku, ale fcera sem zkousel N4D704-2BT a zadna zmena :(.. aby ta fosna nesla do kytek
Je videt, ze jsi vyzkousel fakt skoro vsechno, takze ted je na rade zkust takove ty mene obvykle postupy.
1) jiny zdroj jsi zkousel?
2) co vymontovat deksu z casu, nechat ji na krabici a rozbehnout ji jen s tim nejnutnejsim minimem?
Citace:
Původně odeslal rombo
caues, hele mam problem s touto fosnou nechce jet pres 280MHz HTT, zkousel sem jiny BIOSy, pameti na 133MHz, SATA porty 1-4, pameti do jinejch bank, jiny pameti, snizovat nasobic Opteronu.. zvysovat napeti fseho co jde ale proste nenajede to do woken.. Zkousel sem i puvodni Winchester 3200+ a stejnej vysledek.. Clovek co to mel prede mnou to prkno tak rikal zhe jel i 350MHz.. diky za odpoved nebo napady, sem zoufalej.. Ve vedlejsim threadu se resi nestabilita v Prime tak proto tento thread
Desku jsem rombovi prodával já a je tu mnoho lidí, kteří osobně viděli, jak mi už dávno jela přes 300MHz... S Winchestrem 3000+ i 350MHz
S výše popsaným problémem jsem se nesetkal
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Desku jsem rombovi prodával já a je tu mnoho lidí, kteří osobně viděli, jak mi už dávno jela přes 300MHz... S Winchestrem 3000+ i 350MHz
S výše popsaným problémem jsem se nesetkal
jasny ja ti verim jen mi proste nejde do hlavy proc to ted nejede :D
Jak máš nastavené paměti? Já nastavil jen hlavní hodnoty a ostatní na auto...
Problém může být následující:
1. Paměti mají někde v parametrech nastavený moc ostrý timing, než jsou schopny ustát (doporučoval bych všechno tedy na AUTO jak říká Darth), pokud jsi tam překopal x BIOSů v poslední době vč. modovaných, tak dát vše na default (modované BIOSy mají nastaven právě kolikrát ostřejší timing, který se musí ve většině případů ještě doladit testováním)
2. Máš LC Power zdroj, předpokládám, že to není rev.2 která už má dělené 12V větve a tudíž by mohl být zakopaný pes také tam, zvláště pokud vlastníš žravější grafiku s externím napájením, to jsi neuvedl.
3. Ty Hynixy co máš nešly nikdy !!! přes 250 max. pokud se jedná o Legend výrobce používajícího tyto chipy (které byly jinak vynikající a šly mnohem více na lepších PCB) a né každá dělička Opteronu chutná, kolikrát je to kus od kusu, to si uvědom.
daval sem pameti na 133MHz a CL2.5 a zbytek tak nejak na AUTO takze pameti to stopro nebudou.. zkouseny i GEIL Ultra PC3200 CL2 a nic.. Zkousel sem vic zdroju i 24 piny (ikdyz EC :D ).. Nasobicu sem taky zkousel vic i na Winchesteru 3200+
Nejsi sám já ten opteron na týhle desce taky nedostal dál stabilně podle mě je to nějaká šid serie mám ho z alzasoftu neradši byh ho rošlapal asi koupím Äthlona 3700.
Citace:
Původně odeslal rombo
daval sem pameti na 133MHz a CL2.5 a zbytek tak nejak na AUTO takze pameti to stopro nebudou.. zkouseny i GEIL Ultra PC3200 CL2 a nic.. Zkousel sem vic zdroju i 24 piny (ikdyz EC :D ).. Nasobicu sem taky zkousel vic i na Winchesteru 3200+
Je to asi blbost, ale zkus ještě zapojit extra napájení co je na desce nad grafikou, molex a pod socketem na floppynu.
Citace:
Původně odeslal Spajdr
Je to asi blbost, ale zkus ještě zapojit extra napájení co je na desce nad grafikou, molex a pod socketem na floppynu.
no to sem fcera zkousel :).. kua stve me zhe nemam moc casu zkouset dalsi veci, asi si to vezmu do prace nebo nevim :D
Citace:
Původně odeslal rombo
no to sem fcera zkousel :).. kua stve me zhe nemam moc casu zkouset dalsi veci, asi si to vezmu do prace nebo nevim :D
No já tuhle desku dostal dokonce na 400MHz s Winchestrem 3200, při násobiči 6x (tj clock speed 2400MHz), memory divider:133MHz takže RAM 266,7MHz čili DDR 533MHz (OCZ Platinum Rev2 DDR400 1GB Kit) při nastavení 1T-2.5-4-3-7.