[XP] Jak zakázat sám sobě zápis do složky
Píšu aplikaci (LabView) a snažím se testovat errorové stavy, kdy se nedá zapisovat na disk - chráněný proti zapsání, plný atd... Ta aplikace má zapisovat do adresáře ve kterém se nachází.
V tuhle chvíli to řeším tak, že si ji nakopíruju na flashku a tu "zamknu" (manuální přepínač) a pustím to, jenže už mám ten přepínač na ní značně ošoupaný, jak ji pořád zamykám a odemykám a zamykám a odemykám a....
Dá se nějak (co nejjednodušeji, nejlepe bez externiho programu a bez nutnosti hrabání se v účtech) "zamknout" nějaká složka abych do ní něco nakopíroval, zamknul, otestoval, odemknul. Zkusil jsem ve vlastnostech složky zatrhnout jen pro čtení, ale to nefunguje.
Díky
Re: [XP] Jak zakázat sám sobě zápis do složky
a co tak zakazat nejakemu userovi pristup na write do zlozky (inemu ako si ty sam) a potom ten program spustit pod tymto uzivatelom (volbou v odkaze), potom by nemal mat pravo na pisanie do vlastneho adresaru, pretoze vlastnikom procesu bude uzivatel, ktory na to nema prava :)
Co takle chudák disketa? :-)
staci vzit si prava na slozku. kdy zma steda ntfs. deberes vsechny uzivatele vcetne administratora, a uz se do ni an nepodivas, prava mzeus samozrejme zase nastavit zpet.
Glo
To s tou disketou mě opravdu pobavilo :)
Nakonec jsem to udělal skoro jako psal Glottis. Na kartě zabezpečení jsem si sám sobě zakázal do té složky zapisovat, jak jednoduché...
Díky všem