Asus A7V8x-x jak je na tom? UPDATE:teploty
ZDarec,
nyní mám v PC stařičkou Abit KT7E svištící si to na ukrutných 150MHz FSB osazenou athlonemXP T-bred B 2000+ a 512SDRAM :-))) PC totiž nepoužívám na hraní ale převážně na práci a chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s deskou Asus A7V8x-x co se týče stablity a třeba i taktovatelnosti jestli má cenu ji dát namísto té stařenky.... nic vyššího podle mě nemá cenu do toho vrážet...to radši přechod na 64bit. Přewdem díky za odpovědi.
Re: Asus A7V8x-x jak je na tom?
-X dosky od Asusu su shity a o tejto to 100% plati.
Byvaly doby, kdy se Asus radil na spicku mezi vyrobci zakladnich desek.. Ale tahle doba uz je nenavratne pryc a je smutny, ze se to zacina uz projevovat skoro u vsech produkty od teto firmy.
2Tinky linky: Pokud se chystas kupovat novou desku, tak si uvedom, ze deska je vec, na ktere se nevyplaci setrit. Pokud mas shit desku, celej komp je shit.
Doporucuju poohlidnout se po necem od DFI ;)
no právě mě ta asuska leží doma jetá...zůstala mě doma podom co si známej koupil novou a to proto že když do té asusky zapojoval klávesku tak se mu nějak podařilo ohnout jeden kolík v konektoru...narval to tam prasečí silou a kolík šikovně vyzkratoval +5V na zem naštěstí je to jištěno pojistkou tak jsem ji vyměnil a jede...právě že jou na ní v napájecí části procesoru kvalitní kondy Nippon Chemi-con tak jsem usoudil že na tom nebude zle...apropo v čem je problémová?
takže doporučujete ponechat si spíše tu Abitku? jinak i na ní mám problém při puštění nějakého videa v Divx se resetne počítač...skoušel jsem měnit grafiku, vyndat zvukárnu a síťovku a bez rozdílu...jinak je systém stable...3D Marky dojedou a memtest taky
Vsak ked mas ten Asus doma, tak ho vyskusaj. Co si pamatam, tak integrovana sietovka je dost divna a BIOS tiez.
to právě nemožu...nemám doma žádný DDR ramky
Citace:
Původně odeslal Tinky linky
to právě nemožu...nemám doma žádný DDR ramky
tak to prece neni zadnej problem si od nekoho nejakej ten kousek pujcit ne?
no už se stalo :-) ale je to divné asi tu desku přibiju v dílně na zeď občas se to s ní zcela náhodně sekne...když v ní bylo 512ramek kamošových tak v poho jelo ultimete boot cd a z něj memtest bez chyb... teď když tam dám UBCD tak se rozjede ale memtest ani nepustím....vlastně nic z něj nepustím, projevuje se to takto: když pustím něco z toho céda tak se začne načítat ten systém a spadne do do černé obrazovky a numlock nereaguje...do wokenXP to v poho najede ale po spuštění Asus update to vyhrklo že nebyl nalezen BIOS a otevřela se nějaká hláška a odpočítaávalo se vypnutí PC(blaster to není pc nabyl na síti a byla to čistá instalace) pak při zapnutí se ukázalo přihlášení ale není tam žádný uživatel....
tahle deska neni moc dobra, ale co se tyce OC, tak jsem na ni jel se svym starym TB 1800+ 1,53GHz (11,5x133) @ 2,07GHz (12x166). Taky ji ma jeste kamarad uz docela dlouho s Duronem (Applebred) 1,6GHz (12x133) @ 2,0GHz (12x166) a jede mu to (i kdyz obcas se mu to chova zahadne :( )
třeba to vyřeší flash BIOSu na nejnovější verzi.... ale i tak mě přijde že dost hajcuje UA931286 nachází se hned u patic pamětí....asi nějaký clock generátor čico
tak zdá se že deska je OK všecko jede jak má,flashnul jsem nejnovější finální BIOS