Rozvod Wi-Fi A + G po bytě
Zdravím, chtěl bych se zeptat na následující věc. Od poskytovatel bych měl připojení k netu na 802.11 A a ten bych pak chtěl rozvést po domě pomocí 802.11 G. Zajímá mne tedy jestli by šlo použít jedno z následujících zařízení Linksys WAP55AG nebo Linksys WRT55AG http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33327 a http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33326 čili zda bych na A část mohl přijímat signál od poskytovatele a ten pak pomocí G části rozvést po domě, nebo bych potřeboval ještě najké jiné zařízení. Pokud by to bylo možné, tak které z těcto zařízení by bylo pro můj účel vhodnější podle mne asi WRT55AG nebo mě doporučte něco jiného, tak do 5000,-
Re: Rozvod Wi-Fi A + G po bytě
No v podstate sis to uz vyresil sam :)
Klidne muzes mit LAN na G a byt pripojenej k WAN na A.
Mozna bych se ale po dome drzel "osvedcenejsiho" reseni - a to kabelove site...
Misto vybavovani vsech PC v dobe wifi komponenty, to radsi jeden PC s linuxem kterej ti bude vsechno routovat a u ostatnich uzivatelu jenom sitovky a RJ45. A sit je na svete.
k tem kabelum se hlasam taky. Jinak budes mit v baraku hlucha mista ... nebo aspon Ap do kazdeho patra ... ale to vyjde pekne draho ....
no, ja osobne bych sel do nejakyho AP... do vzdalenych mist sel bez dratu a v ramci moznosti klidne tahat draty. Ale drat je vzdycky otrava, takze wifi se vzdy vyuzije.
Ja mam malej byt, server a desktop mam pripojen po dratech (jsou blizko AP), ale vetsinou stejne pracuju na NTB, kterej pripojuju pres wifi. Signal mi po byte nikdy neklesa pod 95%, kdyz vybehnu pred barak na ulici, tak klesne na 80%, myslim, ze to s temi hluchymi misty neni tak zhavy.
Na vic mistech jsem resil AP v baracich a treba takovej Asus WL-500g zvladne bezpecne pokryt 3 - 5 pater, podle konstrukce budovy.
Takze bych rekl ze ve standartnim domku nebo cinzaku, kde neni zelezobetonova konstrukce, se neni ceho bat.
wifi bylo puvodne urceny na maly site po baracich, tak proc to nevyuzivat. funguje to dobre.
Len pozor na bezpecnost...
Pozor! Over si, ze ta krabka umi provozovat obe pasma zaroven. To ze je umi jeste nezamena ze zaroven !!! Je klidne mozny, ze jede BUD v rezimu A NEBO v rezimu G/B.
Ten Linksys WAP55AG to podle vseho umi, ale fakt si to radsi over (muze byt, ze v jedny verzi firmware to umi a v druhy ne, nebo ze umi obe najednou pouze jako AP a neumi kombinaci klient + ap ...).
No ono by nebyl problem natahnout kabely, ale jde me o to, ze se taky budu pripojovat s notebookem a na nej chci WiFi, z meho stareho PC mi zustane stara Wifina, tak tu dam Do PC me polovicce a ja budu pripojeny k AP kabelem. Stejne bych nove AP kupoval kvuli tomu A, abych mohl mit vyssi rychlisti od providera, takze me ta vyssi nakladnost oproti kabelu nevadi. Ohledne funkcnosti toho Ap, se prave chci zeptat Vas, zda s nimi nemate nekdo zkusenosti a nevite jestli je schopne fungovat zaroven jako AP i klient. Kazdopadne zatim dekuju vsem za rady.
Pokud by nikdo nemel osobni zkusenost, tak zkus produkt vyhledat na netu v nejakym shopu (czc, lan-shop...) a zeptej se tam... Meli by ti poradit.
Netusim jak ten Linksys, ale napr. CISCO rady 1231 umi dle dokumentace 802.11a/b/g, ale abys to moh rozjet zaroven na 2,4 GHz i na 5 GHz, tak nemuzes na jeden konektor pripojit 5 GHz antenu a na druhej 2,4 GHz, ale musis koupit rozsirujici kartu pro pripojeni 5 GHz anten. Secondary konektor slouzi pouze pro pripojeni diverzitni anteny. Tak aby to u toho Linksysu nebylo podobne.
nevim jak u ostatnich ale tady u toho jde provozovat zaroven klient na 5Ghz a AP na 2.4Ghz.
Pokud na tom funguje OpenWRT (mrkni na jejich web) tak zadnej problem.
Citace:
Původně odeslal silenec
nevim jak u ostatnich ale tady
u toho jde provozovat zaroven klient na 5Ghz a AP na 2.4Ghz.
Nazdar, vidim ze bydlis kousek vedle, ale to jen tak mimo. Chci se zeptat mas s tim výrobkem nějaké osobní zkušenosti? Jestli jo, tak jaka se Ti zda spolehlivost, jestli se nekouše atd.
Citace:
Původně odeslal CyberLucas
Nazdar, vidim ze bydlis kousek vedle, ale to jen tak mimo. Chci se zeptat mas s tim výrobkem nějaké osobní zkušenosti? Jestli jo, tak jaka se Ti zda spolehlivost, jestli se nekouše atd.
bohuzel nemam, chtel jsem se pripojit taky pres wifi ale zjistil jsem ze s primou viditelnosti to nebude tak jednoduche, btw ke komu se pripojujes? freepoint?
Jak mám vyřešit připojení, aby v dvoupatrovém domě byl všude signál?Ať mohu s notebookem chodit po celém bytě a přitom bez problému být na netu. Nemám s tím zkušenosti.
Citace:
Původně odeslal danera
Jak mám vyřešit připojení, aby v dvoupatrovém domě byl všude signál?Ať mohu s notebookem chodit po celém bytě a přitom bez problému být na netu. Nemám s tím zkušenosti.
ve 2patrovym dome by nemel byt se signalem z nejakyho AP problem. Mne se vcelku osvedcil Edimax, popr Ovislink. Signal budes mit slusny, takze na netu budes moct byt klidne i na zachode ;) :)
ja jsem to zkousel ze srandy s notasem, AP s touto antenkou a pres 2 stropy na pude jsem v pohode jel 11Mbit a streamoval DVB-S televizi bez skubani :)
Citace:
Původně odeslal silenec
nevim jak u ostatnich ale tady
u toho jde provozovat zaroven klient na 5Ghz a AP na 2.4Ghz.
trendnet je ale dost na pytel.. :-/ co se tyce 5GHz pasma, tak padalo, tuhlo, proste x problemu... jsem tam pak dali compex a vse ok
Citace:
Původně odeslal silenec
bohuzel nemam, chtel jsem se pripojit taky pres wifi ale zjistil jsem ze s primou viditelnosti to nebude tak jednoduche, btw ke komu se pripojujes? freepoint?
Ja k www.netopen.cz maji taky i Hradiste. Co se tyce kvality spojeni tak spokojenost, akorat chci neco rychlejsiho a to maji jen na 5 Ghz, takze proto shanim to Ap. ;-)