Napište, kde nejlevněji sehnat čerpadlo na vodníka (vl. výroba).
Nemusí to být speciální na vodníky (jakékoliv, které by se na to dalo použít)
Dík Pavel !!!!!!
Printable View
Napište, kde nejlevněji sehnat čerpadlo na vodníka (vl. výroba).
Nemusí to být speciální na vodníky (jakékoliv, které by se na to dalo použít)
Dík Pavel !!!!!!
To by me taky zajimalo, protoze davat 2k jen za cerpadlo se mi nechce. Potrebuju aby to bylo pokud mozno tichy - ty vetraky me uz s**.
zjdete si do zverimexu a chtejte fontankove cerpadlo
cena podle prutoku a vytlaku
za cenu kolem 400 koupite 300l/hodiu s vytlakem 60cm coz na klasicky vodniky staci(zalezi na prumeru hadicek a drazek v vodnikovi)
akorat sou obvykle ponorny tzn. ze v nadobe s vodou musi bejt ponoreny.
Tak tak, ja koupil ve Zwerimexu cerpadlo Atman AT-302, max. prutok 400 l/hod (realnej je asi 180l) za 326 Kc. Mam ho uz vic jak rok a celkem v pohode. Ale casem bych chtel mit neponorny cerpadlo, abych mohl mit uzavrenej okruh ...
sak aj s ponornym de uzavrenej okruh, udelas expandni nadobku(kerou v uzavrenym okruhu stejne mas) tak abyse tam cerpadlo dalo strcit, coz chce sice trochu lidové tvořivosti ale urcite to taky de.
Jasně taky mám čerpadlo do fontánky. V Hornbachu maj dost velkej výběr. :-D
Expanzni nadobka...uf, takovej amaterismus :) Do uzavreneho okruhu vubec nutna neni.
Jak sa to zoberie...Citace:
Původně odeslal Erbriac
Niekto si pod expanznou nadobkou predstavi 5L akvarko a iny zas kusok zastuplovanej (ucpany) hadice, ze?! ;)
Giger: ja vim, ale to ze hadicka funguje jako expanzni nadobka je jen druhotny, avsak o to vice ceneny produkt. Hlavnim duvodem je snadne plneni okruhu :) Jinak tam ta nadobka fakt byt nemusi...staci jen kousek volneho prostoru na vyvysenem miste okruhu...
Jo, díky za nápady. Já se v nějakém zvěřinci zkusím poptat.
Pavel
Mas nejakej problem? ;D kdyz vodnika tak poradnyho :-DCitace:
Původně odeslal Erbriac
Jaký reálný průtok má Váš okruh?