iPod 30GB (Video) a výdrž baterie
Tak jsem dostal tuhle nádhernou hračku, ani jsem ještě neprojel manuál, ale na iTunes už jsem začal nadávat už nyní (díky nemožnosti do iPodu dostat mp3 a mpg jinou formou než přes tento "inovativní" program).
Ale k problému, dneska jsem vzal z domova úplně rechargovaný iPod, co jsem stačil dojít na metro (cca 12 min) a listoval pak v něm seznamem alb, velmi jsem se podivil nad tím, že baterka je v půlce svojí kapacity !!! Tohle mě opravdu velice zarazilo, teď se asi zeptám asi naprosto pitomou otázkou, ale dnes jsem použil místo přibalovaných "pecek" svoje Technicsy RPDJ1210 sluchátka, nemohlo by to na to mít tak zásadní vliv na baterii? Mně to přijde dost divné a hodně mě to zarazilo.
díky za info
Re: iPod 30GB (Video) a výdrž baterie
Takovyhle sluchatka ti prece nemuzou vybit baterii za pul hodiny. Spis to bude tim, ze jeste neni "naformatovana", jak u mobilu. Prvnich par nabijecich cyklu vydrzi docela malo, a pak se to ustali...
Citace:
Původně odeslal Zilla
Takovyhle sluchatka ti prece nemuzou vybit baterii za pul hodiny. Spis to bude tim, ze jeste neni "naformatovana", jak u mobilu. Prvnich par nabijecich cyklu vydrzi docela malo, a pak se to ustali...
No právě mi to taky přijde velice divné, snad se to zlepší, jinak jim ho půjdu hodit na hlavu, mimo jiné také toto chladné počasí se na tom podepisuje velkou mírou samo o sobě, ty Li- baterie ho dost nesnáší, uvidíme za pár cyklů, jak se to vyvrbí.
z jiného soudku:
Zvuk má iPod řešen opravdu pěkně, to se musí nechat, jenom mě štve, že se vše musí importovat přes "geniální" iTunes, které mi naprosto skvěle podělaly mp3 knihovnu čítající 10GB :( škoda, že se to tam nedá sázet jako na klasické mp3 přehrávače pouhým překopírováním, ale zkusím si s tím ještě pohrát, údajně to funguje i přes RealPlayer, takže vyzkouším. Jinak mpg file jsem tam ještě nerozeběhnul, budu muset kouknout do návodu, jak na to.
tie sluchatka ti to mozu vybit klude 2-3x rychlejsie ako "pecky", to musi byt jasne aj malemu dietatu .... to ze mas za pol hodinu polku stavu je sice haluz, ale na to by som nevsadzal a pockal si na realnu vydrz ;) inak placebo efekt "rozbehania" "viacerych cyklov" je uplna kravina, pretoze na Li-ion baterke (hlavne novej) nemas co cyklovat ani formatovat ... cyklovanie pomaha iba u starsich kuskov Li-Ioniek co uz cosi odsluzili ...
Citace:
Původně odeslal MadCap
tie sluchatka ti to mozu vybit klude 2-3x rychlejsie ako "pecky", to musi byt jasne aj malemu dietatu ....
No já si to říkal taky, jelikož ty Technicsy jsou přeci jenom sluchátka s "trochu" jinými parametry a čekal bych, že sežerou víc než pecky, každopádně jsem se rozhodl iPod o víkendu podrobit testu, kolik hodin vydrží baterka se standardníma peckama, dám pak vědět, asi to bude zajímat více lidí, jelikož proklamovaných 80 hodin platí pouze pro 60GB iPod.
Citace:
Původně odeslal MadCap
inak placebo efekt "rozbehania" "viacerych cyklov" je uplna kravina, pretoze na Li-ion baterke (hlavne novej) nemas co cyklovat ani formatovat ... cyklovanie pomaha iba u starsich kuskov Li-Ioniek co uz cosi odsluzili ...
To co pises je v rozporu s tim co tvrdi Sanyo (imho leader v bateriich) napr. v tomto pdf: http://www.sanyo.com/batteries/pdfs/lionT_E.pdf
Kód:
..charge/discharge process is practically 100% efficient except the first charge/discharge cycle..
Pokud BeachKen ma nabito poprve, je opravdu mozne a pravdepodobne, ze je "vydrz" baterie ovlivnena timto faktem.
Nez odpovis, tak si precti jakym zpusobem jsem toto napsal, NEpouzil jsem tvuj vyjadrovaci styl typu:"trepes kraviny" ; "kde si na taketo bludy dosiel?" ; "zmierni sebavedomost svojich tvrdeni ked su to sracky" atd.
OK?
to si si dal velku pracu aby si hladal moje posty co? ;) ja to posudzujem z notebookov, ale aj inych "baterkovych" zariadeni, ktore som mal (tj. z vlastnych skusenosti). Imo ked mas builtin akumulator, tak svoj prvy charge/discharge dostane este pred tym ako ho ty zacnes pouzivat. Hlavne z vyjadreni beachKENa sa mi zda, ze sa s tym uz hral a nabijal to (cerstvo nabity pise) takze by to tiez nebola pravda (tym myslim ze by nemal prvy charge/discharge).
P.S.> co je na mojom tvrdeni o placebo efekte blud? Li-Ion akumulatory netrpia pametovym efektom (je takmer eliminovany, Li-Pol su na tom este trosku lepsie) takze cyklovanie je skutocne placebo ci zachrana zleho starej baterky (pokus o zachranu, docasne rozbehanie)
MadCap: posty jsem nehledal, jen jsem si docetl thread o napajeni 7800GT a nechtel jsem abych se musel pripadnym podobnym invektivam z tve strany branit. peace :-)
Jinak memory efekt souhlas, ale vyznelo to tak, ze reagujes na 'Zilla' a popiras to,kde ma celkem pravdu ;-)
ja si prave myslim ze pravdu nema ... rozhodne to neni "prvych par" aj sam si to sem pastol od sanya ze to je leda tak "first" pretoze pametovy efekt tam tak nejak "nie je" ja to mam vyskusane hlavne na notebookoch (uplne novych, priamo z krabice) kde sa ta vydrz neodlisuje medzi prvym dischargom a kludne potom aj 5tym v podstate nijak (odchylkou merania ... 1-2%)
No ja jsem prave pochopil, ze BeachKEN nabil poprve - v tom smerovala ta Zillova myslenka spravnym smerem, proto jsem v minulem postu napsal "celkem pravdu". Jinak podle mych zkusenosti (NB,telefony,modelarske akku) je prvni discharge vyrazne kratsi-tipuju tak 50-60% vydrz
Ja bych snad jeste doplnil, ze ke svemu iRiveru mam taky standardne pecky, se kterymi to vydrzi hrat opravdu dlouho. Kdyz k nemu pripojim tyhle Sonaky, tak se vydrz snizi jen o trosinku, coz me zezacatku dost prekvapilo, ale jelikoz mi to logicky vyhovuje, tak to moc nezkoumam.
Samozrejme muzu udelat maly test, pokud by to nejak pomohlo...
http://www.iktius.com/images/cuffie.jpg
Abych to trochu upřesnil:
Když jsem donesl iPoda z obchodu, zapnul ho, byl jsem velmi překvapen, že baterie byla úplně nabitá !!! (přitom byl obal orig. zaletován) nechal jsem ho tedy úplně vybít a následně pak jsem provedl kompletní recharge. V sobotu ho doplním šťávou a nechám ho jet nonstop, uvidíme, jak dlouho to vydrží, teoreticky bych to mohl pak zkusit i na těch svých Technicsech, do jaké míry to bude ovlivněno.
edit:
Tak teďka jsem si všimnul malého písma u čár. kódu (tradičně :)) že baterie vydrží až 14 hodin reprodukce, v závislosti na používání.
Tak jsem jel hrát v pátek večer do města a opět zapojil svoje Technicsy (nebudu se tahat s peckama, o kvalitě zvuku ani nemluvě), baterka byla kaput ještě ten večer !!!