2 x 1GB DDR Kingmax - divné chování
Dneska jsem známému skládal sestavu:
MB - DFI nF4 Ultra Infinity
CPU - A64 3700+ San Diego
a 2 x 1024 MB DDR 400 CL3 Kingmax
Všechno nastaveno na dafault nebo auto.
Obě dvě paměti jsou nestabilní(testovány i každá zvlášť) na default frekvenci 400MHz CL3 4-4-8 1T při 2T nebo při nižší frekvenci 333Mhz jsou stabilní.
Zkoušel jsem zvedat napětí na 2.8V měnit časování ale pomůže jen 2T nebo snížení frekvence
je to na reklamaci???
Re: 2 x 1GB DDR Kingmax - divné chování
Citace:
Původně odeslal Peter5110
Dneska jsem známému skládal sestavu:
MB - DFI nF4 Ultra Infinity
CPU - A64 3700+ San Diego
a 2 x 1024 MB DDR 400 CL3 Kingmax
Všechno nastaveno na dafault nebo auto.
Obě dvě paměti jsou nestabilní(testovány i každá zvlášť) na default frekvenci 400MHz CL3 4-4-8 1T při 2T nebo při nižší frekvenci 333Mhz jsou stabilní.
Zkoušel jsem zvedat napětí na 2.8V měnit časování ale pomůže jen 2T
je to na reklamaci???
pokud maj ty pameti garantovany 1T tak je to na reklamaci, ale radsi bych to jeste zkusil v jine fosne... pokud ne tak smula
Díval jsem se přímo na stránky kingmaxu a nikde jsme tam nenašel jestli mají mít certifikované 1T - podle mě by to měla být samozřejmost.
Vyzkoušet je nemám kde já mám tu samou desku a druhej počítač co mám doma tuším umí maximálně 333Mhz
Mám taky 2x1GB DDR Kingmax 400 CL3 a na default časování mě běží na 220 na obou deskách, co mám doma: Asus A8R-MVP, Gigabyte K8VT800 Pro (tohle je dokonce na 754, kde 2x double side modul nemusí jet ani na 400). Vše při 1T.
Takže nejspíš máš opravdu smůlu na kombinaci deska, paměti nebo jsou vadné (což je ale méně pravděpodobné, když ti zlobí i každá zvlášť, to by museli být vadné obě).
Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Mám taky 2x1GB DDR Kingmax 400 CL3 a na default časování mě běží na 220 na obou deskách, co mám doma: Asus A8R-MVP, Gigabyte K8VT800 Pro (tohle je dokonce na 754, kde 2x double side modul nemusí jet ani na 400). Vše při 1T.
Takže nejspíš máš opravdu smůlu na kombinaci deska, paměti nebo jsou vadné (což je ale méně pravděpodobné, když ti zlobí i každá zvlášť, to by museli být vadné obě).
To je mě právě taky divné kdyby zlobila jen jedna tak není co řešit a šla by na reklamaci.
Prostě je bude muset provozovat na 2T
skus ručnú editáciu časovania
mal som podobný problém s Kigstone 2x1GB
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=...&postcount=521
poručnej optimalizácii (trápení :( ) všetko beží ako drak :)