Taktovaní Durona bez moznosti zvednout napeti
Ahoj mam Durona (Spitfire) bezi mi na 800Mhz pri zakadnim napeti na desce Lucky-Star kde nejde zvednout napeti procesoru ani cipove sady ani pameti. Chci se tedy zeptat jestli existuje nebo existoval nejaky program do Win Kde by se tyhle parametry daly zmenit Cipova sada je VIA KT-133 Diky
Re: Taktovaní Durona bez moznosti zvednout napeti
Na tom tvym procaku jde pokud se nepletu na jeho horni strane pomoci tuzky propojit mustky( ani nebudes muset nic skrabat, pujde to pomoci mikrotuzky nacarat rovnou na procak ) a tak nastavit napeti, pripadne i nasobic, podivej se po netu, urcite to nekde najdes.
edit: kouni sem http://www.ocinside.de , snad tam neco najdes, nemam cas to prohledavat.
Citace:
Původně odeslal Wotan
Na tom tvym procaku jde pokud se nepletu na jeho horni strane pomoci tuzky propojit mustky( ani nebudes muset nic skrabat, pujde to pomoci mikrotuzky nacarat rovnou na procak ) a tak nastavit napeti, pripadne i nasobic, podivej se po netu, urcite to nekde najdes.
edit: kouni sem
http://www.ocinside.de , snad tam neco najdes, nemam cas to prohledavat.
Diky Ti moc mi to pomohlo. Budu malovat,nasobic uz jsem maloval,ted budu napeti. Skoda jen ze nevim jak na napeti cipovy sady.
Vzhledem k tomu, ze ta deska ma chipset KT133, tak neumi fsb 133, tak diky tomu ten procak nedostanes na fsb vyssi nez 120, bude lepsi dat vyssi nasobic pri nizsim fsb, s napetim pameti mas asi bohuzel smulu, s tim nic nenadelas.
Citace:
Původně odeslal Wotan
Vzhledem k tomu, ze ta deska ma chipset KT133, tak neumi fsb 133, tak diky tomu ten procak nedostanes na fsb vyssi nez 120, bude lepsi dat vyssi nasobic pri nizsim fsb, s napetim pameti mas asi bohuzel smulu, s tim nic nenadelas.
no mylsim ze KT 133 ma problem se dostat i pres 112FSB (Vice uz byva CASTo nestabilni..) tech 120 je uz na tento nepovedeny cipset dost... mozna by s oplatilo zainvestovat 500,- a sehnat alepson KT133A (nejlepe treba MSI K-7T Turbo2 ta jde bezproblem na 155FSb , me se povedlo 160
Citace:
Původně odeslal Wotan
Jo jo. A co ta cipova sada tam by moznost nebyla?
Citace:
Původně odeslal Martin Šrámek
Jo jo. A co ta cipova sada tam by moznost nebyla?
Na KT133 by ti nejspis zvetseni napeti nepomohlo. KT133 mela opravdu stabilni maximum kolem tech 112. Dal uz by sis stejne koledoval o zakerne problemy diky vysoke frekvenci PCI.
(a prijit o data na disku kvuli 15% oc ...)
Soustred se na nasobic u procesoru nebo to cely zahod. Stejne se se Spitfire moc nad 900 nedostanes, coz oproti 800 neni velky narust.
Bud rad, ze mas stabilni pocitac s relativne malou spotrebou a setri na neco novyho.
omlouvam se, ale musim i zde napsat, ze nejdrive je nutne cist! lock.