-
Xabre 400 bez IRQ ???
Mám docela problém, grafika nemá přiřazeno IRQ a nevim co s tim. Grafika SiS Xabre 400 od Solteku, OS W2000. V BIOSu mam vše nastaveno O.K., na desce je jen jeden jumper ale v manualu o něm není ani zmínka a připadá mi jako pitomost aby nové grafiky měly juper na IRQ. Neví někdo co s tím?
-
Ten jumper je bud na nastavovanie PAL/NTSC (ak to ma TV vystup) alebo na IRQcko.
-
Zkousel jsem to, kdyz ten jumper rozpojim tak IRQ stale neni prirazeno, tak fakt nevim co s tim.
-
Tak bude asi chyba v BIOSe na MB. Mas najnovsi?
-
No mam nejnovejsi, sice Cheapo ale to je jen mod...
-
Tím chybějícím IRQ se neznepokojuj, ona ho karta bez TV-IN vlastně ani nepotřebuje. Ale pokud na něm trváš, zapnout se to opravdu dá jumperem.
-
Diky aspon za nejake info, ale ten jumper co tam mam na IRQ neni, system na to nereaguje, spis to bude ta norma TV vystupu. Aspom Xabre od ECS to tak ma.
-
Já mám kartu od Joytechu (nedoporučuju) a tam je jumperů hodně. Ale opravdu se s tím nenervuj, na výkonu ani kompatibilitě to nepoznáš. To jse spíš takový zvyk z TNT generace karet, které IRQ vyžadovaly.
-
Já mám Xabre od Triplexu (bios Triplex taky) a mám IRQ uplně v pohodě od začátku