Tak jsem se nakonec take odhodlal udelat si vlastni vlakno.
Fotak: Canon PowerShot A520
Chtel bych vas poprosit spise o pomoc, co pro priste vylepsit a jak je vhodne oriznout. Ty prostredni fotky - original a dva pokusi o orez
Printable View
Tak jsem se nakonec take odhodlal udelat si vlastni vlakno.
Fotak: Canon PowerShot A520
Chtel bych vas poprosit spise o pomoc, co pro priste vylepsit a jak je vhodne oriznout. Ty prostredni fotky - original a dva pokusi o orez
1) Tak u te prvni mas uriznutej levej okraj veze, ale osobne bych tu vez fotil mozna spise nasirku, protoze krajina kolem nevypada spatne, samozrejme vez nekde ke kraji a ne do stredu.
2) Ta by mohla byt asi nejlepsi, ale ta vetev predtim se mi vubec nelibi, pomalu pres ni neni videt ten prekrasny strom, ktery by takhle byt v dobre kompozici.
3) Zase vetev a navic moc narvane na okraje fotky.
4) Uplne nejak divne uriznute.
5) Neni to spatne, takhle by byla pekna ta prvni fotka, ale tady to mas "proti" slunci, tak tam je dost prepal na obloze a vez je tak tmava.
Tot muj nazor, jinak barvy jsou a zpracovani jsou pekne.
1) Na sirku to neslo - z obou stan hnusny domy.
2)-4) Vim, ze jsem to podelal (priste to bude lepsi ;) ) a prave proto bych to chtel zachranit nejakym tim orezem. Ty stromy za to stoji.
5) To byl takovej pokus. Chvilku (10s) jsem dokonce cekal na mrak, ale asi jsem mel pockat na vetsi.
Jinak moc dekuji
No jediná rozumná která nemá žádnou velikou chybu je ta poslední 5 ... má to atmosféru a to slunce za těma mrakama mi nějak moc nevadí (myslím ten přepal).
U té první je to prostě hodně natěsno a ten dotek té věže s okrajem fotky hodně ruší. A pokud jsi tam prostě neměl dost místa (vidím že ti tam z prava lezla jakási bouda), tak jsi to měl zkusit nafotit z jinýho místa ...zkusit popojít někam jinam.
Ty fotky toho stromu ... tu fotku jsi dost pokazil a ani ořezem už to nezachráníš ( ja se říká z hovna bič neupleteš). Ta větev v tom záberu je fakt hodně špatná ... asi vim co jsi tím chtěl dosáhnout ( hloubku a prostor ve fotce), ale takto ne. Ta větev tam místo aby dávala prostor, tak jen ruší a zavazí. A vzhledem k tomu že jsi ji tam nacpal tak moc a přes celou fotku, tak už to ani nejde oříznout ( ta větev tam prostě jen zavazí ve výhledu). Někdy holt méně je více ;-) Možná sis měl do popředí dát něco jinýho míň dominantního - třeba nějaký trs trávy koukající ze sněhu nebo tak něco a rozhodně by se ti němel překrývat s hlavním tématem (objektem) na té fotce.
Pětka je slušná, u těch ostatních mě ruší rozmazané větve v popředí nebo uříznuté části objektu...
Ted jedna momentka z vleku
Já Ti nevím, nechci se Tě dotknout, ale tohle je slabé i na amatérskou turistickou fotku... Doporučuji něco málo nastudovat teoreticky a pokoušet se napodobovat úspěšné fotografy a fotky, pokud to s focením myslíš vážně.
No nevim... ale zaprvne bych zvysil kontrast a pripadne jas. Dale kompozice je zase docela spatna. Na vysku by se to hodilo kdyby za tim neco bylo, takhle tam nahore i dole mas prazdna mista. Tedy by se to hodilo oriznout. Dalsi vec je, ze na te fotce nic moc neni, a tak moc nezaujme.
EDIT: no Maul byl rychlejsi, no v podstate tak, jen jsem to nechtel psat tak tvrde..
Ok. Nebudu vas tedy dale trapit. A kdyby se v budoucnu objevilo nejake vyrazne zlepseni (pochybuju), tak dam vedet.
Ale to zas nechceme, aby jsi to tady "zabalil", ale zkus se poucit z chyb, ktere jsi udelal. Je mi jasne, ze sem ted nehodis spickove fotografie, vsechno chce cas. Kdyz to nepujde, tak to nepujde no.. ale nechce to hned vzdavat na zacatku.Citace:
Původně odeslal Camillek
EDIT: 2Maul, hehe to jsme dobre sehrany :D
Myslím, že bys to neměl vzdávat a měl by sis nechat poradit - žádný učený z nebe nespadl a všichni jsme to jednou dělali poprvé... ;)Citace:
Původně odeslal Camillek
EDIT: Skodiku, 1:1 :)
Dnesni obrazky jsou nafocene predtim, nez jsem si cokoliv precetl. A to hlavne pro predstavu jak fotim ted.
Jakmile si neco prectu, zkusim podle toho nejakou fotku udelat a zverejnim ji.
Snad bude videt nejaky pokrok.
Prvá fotka sa mi páči, druhá ma nejak nezaujala. Tretia a štvrtá je super. Posledná ma vúbec neoslovila a je aj neostrá. Myslím si že krajinky ti fakt idú, len tak ďalej. ;)
No co se musi rict na zacatek, ze se zlepsujes a ty fotky jsou vsechny mnohem lepsi, ale :)
1) libi, ale je to nejaka divna kvalita, mozna to dela kompakt, mozna to dela spojeni do panorama. Konkretne jsou ty stromy na levo nejake divne. Ale toto vsechno je jen technicka vada a ty jsi to vyfotil dobre.
2) Je tam hroznej prepal toho slunicka a nadruhou stranu zase ne uplne cernej strom, napad to byl dobrej, ale fotak na to nestacil.
3) No asi nejlepsi, moc nevim co vytknout, asi mozna vetsi kontrast - proste jen doladit.
4) Taky pekna, ale myslim, ze by byla lepsi cernobila a trochu pridat kontrast a pripadne sum. - muj nazor.
5) Docela dobrej napad, i hezke barevne ladeni, ale je to spatne zaostrene, vsechny lodicky jsou neostre, chtelo by to priste lepe zaostrit na tu prvni.
Líbí se mi ty lodičky a líbí se mi, že jsou neostré.
druha a treti jsou krasne kycovite a maji atmosferu. Moc se mi libi.
ta prvni serie byla opravdu divne vyfocena a vpodstate se ztoznuju s tim co psali ostatni. ta momentka z vleku me nijak nezaujala ale ta posledni serie cos pridal uz se mi celkem libi. to panorma je sice nejake rozhozene ale 2-5 jsou hezke fotky. mozna jsem divnej ale v ramecku by vypadaly lepe ;)
Ja nevim, nevadi mi to zas tak citelne, ze by to rvalo za uci. Ale prece to co fotim, co je ustrednim motivem, by melo byt ostre, ne? Coz je v tomto pripade podlaha. Ja bych proste, rekl ze by mela byt ostra prvni lodka.Citace:
Původně odeslal jan555
Dekuji za odpovedi. A zkusim na vsechny lehce reagovat
1) Z nejake odpovedi jsem vytusil, ze to snad ma byt slepeno z vice fotek. Ne, je to proste velkej orez 1/3 nahore 1/3 dole.
2) Nevim co k tomu rict. Asi ze rad fotim proti slunicku. Lezou z toho prave pekně kycovite fotky :)
3) Ta se snad nedalo zkazit. Pri uprave kontrastu a jasu nehezky rychle hnedne ten mrak. Jinak ja jsem na ty hejblatka dost opatrnej. Snad v budoucnu.
4) Odebrani barev ji fakt pomohlo. Zdala se mi tako trochu divne barevna, ale ta CB se mi libi vic. Viz nize
5) Samozrejmne, ze mela bej ostra prvni lodicka a ne stul :(. Jenom jsem tak sedel a zkoumal ten fotak. Pak jsem zjistil, ze umi makro s "manualnim" ostrenim, a na tom LCD neni poznat jestli uz je to zaostreny. Je to moje prvni makro s digitalem.
...krajinky ti fakt idú... Dekuji. Muj nazor ale je, ze krajinky je schopen vyfotit kazdej Lojza z Horni Dolni ;).
K momentce z vleku. Jsem rad ze se nenechate opit rohlikem :). Je to foceny "Asi timhle smerem je to co chci fotit". Vubec jsem nevidel co fotim. Presto se mi docela libi. Mozna je zapotrebi znat souvislosti.
No dovolil jsem mensi upravu, jak jsem psal na zacatku :) Kdyztak sorry, neni to zadne veledilo ani moc prace, ale mel jsem na to naladu :)
Neni to spatne, ale na muj vkus uz je tam moc zrna.....Citace:
Původně odeslal Skodik
Tak jsem dnes neco zkusil ;)
Ale jo .. celkem fajn experiment. Sice je to hodně vysoftěný ale proč ne.
Ta barva toho skla je origo nebo je to taky soft ?
upravil jsem jenom jas a kontrast, jo a orez
Priste to napisu rovnou
aha tak to ti vyšlo pěkně .. myslel sjem že je odbarvovaný to pozadí.Citace:
Původně odeslal Camillek