je tam test HDD a porovnavaji tam vykon FAT32 a NTFS (proste to co maji XPcka) a ve vetsine pripadu tambylo FAT32 rychleji!!-dost me to zarazilo!!-muzete me to nekdo objasnit-
Printable View
je tam test HDD a porovnavaji tam vykon FAT32 a NTFS (proste to co maji XPcka) a ve vetsine pripadu tambylo FAT32 rychleji!!-dost me to zarazilo!!-muzete me to nekdo objasnit-
NTFS je naozaj pomalsie. Uz sa tu o tom viackrat hovorilo.
Jo,je to tak. NTFS má sice lepší zabezpečení,sdílení,atd.,ale je pomalejší,to není nic nového.
Naštěstí to není nijak dramatický rozdíl a pro mě je tak pořád lepší používat bezpečnější NTFS než FAT32... 8)
Tak tak, a ta krasna, rychla a chytra komprese. Na serveru jsem mel volnoo 140MB po kompresi 340MB a programy maji prumerne o 2-3s delsi load, to prekousnu.
no az se ti to rozsype asi si uz nic neobnovis :)
a copak jsi cekal ? ???Citace:
Původně odeslal Neller
proste ta 'rychlost' je dan za ty ficury, ktery na fat nenajdes..
tam nejde o ficury ale uplne jinou koncepci .. soubor jsou drzeny indexem a ne fatkou .. docela dobra vec .. ale index je bohuzel znacne pomalejsi ..Citace:
Původně odeslal KtK
2Glottis: rozsype neobnovis, pokud vim tak obnovovani dat na ntfs je mnohem jednodussi nez na fat32. z fat32 napr. nejde obnovit soubor ktery byl fragmentovany, musi byt v souvislem bloku,ntfs neni problem. Kamarad preinstalovaval winxp, jenze preformatoval partition, smazal si cele ucetnictvi ucto, tisice malickejch souborku, bez problemu jsem ucto zachranil pres r-studio.Byla to sice haluz, ale slo to, u fat32 nemyslitelne.
i po kompresy?
Ked tam mas kompresiu a sifrovanie tak neviem, neviem...
Inak: male subory v uctovnictve maju prakticky nulovu sancu byt fragmentovane lebo su takmer vsetky mensie ako velkost clustera.
BTW:Citace:
Původně odeslal Rainbow
No asi si nemal OS ako ja inak by si vedel ze tomu sa tiez hovori fragmentacia disku aj ked to znie zvlastne a ja by som to tiez radsej nazyval inak.
Nexapem :roll: :?: :?:Citace:
Původně odeslal juzko
suma sumarum v sandre mam ntfs pomalsi cca o 1100bodov. a myslim ze to je celkom ok. hlavne sa mi disk nefragmentuje jak prasa a ked aj ano da sa krasne defragmentovat, nie ako quake pod winxp na fat32. ten cely main subor co ma 400+ MB mi ostal defragmentovany lebo winxp a fat32 to nevedel defragnut...
pod w2k a ntfs ziadny problem.
osobne si myslim ze ntfs je o chlpok lepsi system ako fat32.