chtel bych si koupit nejakej vetsi HDD (casem-ted nemam lovacky-penize), tak sem se chtel zeptat, jestli muzou nastat nejaky problemy, kdyz si koupit disk 120GB, ale ted uvazuji o 160GB!!-hlavne FAT32 -s jakyma problemama se mohu setkat??
Printable View
chtel bych si koupit nejakej vetsi HDD (casem-ted nemam lovacky-penize), tak sem se chtel zeptat, jestli muzou nastat nejaky problemy, kdyz si koupit disk 120GB, ale ted uvazuji o 160GB!!-hlavne FAT32 -s jakyma problemama se mohu setkat??
Nad 128GB ti to nepojde. Nepodporuje to BIOS.
a ani kdyz ten disk rozdelim na nekolik mensich v PARTICION MAGIC (tak nejak se menuje ten program)!!
a v NTFS muzu mit jak velikej disk???
a jak teda fungujou externi disky co maji kapacitu 250GB???
V Partition Magice to nerozdelis na viac casti lebo z neho budes vidiet len 128GB. Externy disk je nieco ine - nema v BIOSe ziadnu podporu.
tak nejak...kup novou fošnu...Citace:
Původně odeslal Rainbow
hehe no to je rada, snad by stacil radic ne?
jaks to myslel?? vim zes to myslel zertem,ale kdyztak me to vysvetli!!Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
No ja nevim, kdyz sem koupil 40GB WD, tak ho muj starickej bios na LX440 chipsetu taky nerozeznal. Tak sem koupil radic - kouwell 571A, a je po problemu, jede to jak vino.. 8-) - fuj ten smajl je hnusnej..
Problemy s diskami nad 32GB a nad 64GB su len bugy v Award BIOSe, aj ked neexistuje oficialny BIOS ktory ich nema, daju sa pomerne lahko opravit (staci mi povedat :wink: ) - vtedy ziadny radic netreba. Nad 128GB je to uz horsie - treba na to podporu 48-bit LBA, to sa vyrobcom nechce davat do starsich BIOSov...
Nepovidej, totiz povidej, to me zajima, volnej slot se vzdycky hodi.. :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pozri sem http://wims.host.sk. Ak tam tvoja doska nie je, napis co to vlastne mas.
Moje super znackova :roll: Lucky star 6LX2 tam neni.. Ale stejne by mi ten disk jel jen v ata33 mode, a podle toho co mi rekl hdtach to evidentne na tom radici jede rychlejc.. -do onboard IDE konektoru nejde napichnout ATA66 kabel. (kvuli tomu jednomu pinu)
Já osobně koupil disk 200GB, bios ho podporoval ale Win 2000 a XP s tím měl velké problémy. Než jsem to rozhejbal tak to trvalo 14dní a to se ještě bojím že když přeinstaluju na prvním disku Win tak že zapomenu zavést ten patch na Win, púak bych totiž přišel na té 200GB o data. Už bych si tak velkej disk nekoupil raději třeba 2x 100GB než jeden 200GB. Problém nastaně s diskem nad 128GB, takže ideální je ten 120GB... Vyhneš se problémům pokud tě nečekaj na nižší hranici typu 64GB/32GB.
A mne 80GB na Win98 pojde?
Pojde.
a jak je to s ATA/100 a ATA/133 to ma taky vliv na funkcnost velkych disku ne??
ja teda asi budu mit NTFS a SATA nebo ATA/133-jakej nejvetsi disk me tam pojede??- 160GB??? nebo jeste vic???