PIII 1133A/256Kb Cache na Asus TUSL2-C
Mate nekdo zkusenosti s touto, nebo podobnou sestavou? Jak vysoko se vam podarilo dostat? Slysel jsem ze pri pretaktovani se AGP prepne jen na 2x?
Printable View
PIII 1133A/256Kb Cache na Asus TUSL2-C
Mate nekdo zkusenosti s touto, nebo podobnou sestavou? Jak vysoko se vam podarilo dostat? Slysel jsem ze pri pretaktovani se AGP prepne jen na 2x?
Tusim ze od 145mhz fsb se ti automaticky prepne AGP4x na AGP2x i gdyz v biosu mas nastaveno 4x. Asus to dela asi kvuli lepsi stabilite, ale je mozne to obejit pomoci flashnuti tweak biosu, kterej to ma nastaveno nejak nastalo.
Ano, stačí přetaktovat o 10% a zapne se AGP2X. Potom nezbývá než použít cracknutý bios ale pouze ve verzi 1012. Stáhnout se dá zde: http://www.x86-secret.com/
Poslední oficiální od Asusu je 1014.
stačí 5%. ;)
"Asus to dela asi kvuli lepsi stabilite", ne asi, ale určitě.
to Massaro: koukám, že Tuleně pěkně smažíš (1,79V). Jak se ti spí?
Někde psali, že Tualatin má průraz při 1,8V :wink:
jsem v pohodě, mám ještě desetinu rezervu. ;DCitace:
Původně odeslal azbuk
Spíš setinu ;D
ty vole takhle se seknout o místo. Vracím se do školy. ;)Citace:
Původně odeslal kubajzz
Kluci zlati, poradte jak nejlepe provest pretaktovani, zda-li v biosu mam vybirat jen z prednastavenych hodnot od 1133Mhz-xxxx nebo to mam proves nejak manualne, nebo prejumprovat desku, co je nejlepsi a jake hodnoty jsou tak optimalni sbernice,pameti,voltaz...Slysel jsem,ze se pri pretaktovani snizuje zivotnost,ale to asi nebude zas tak horky,ze?Jinak to mam osazeny vetrakem z boxovane verze provesoru. A stale se bavime o PIII 1133Mhz/256 na Asus Tusl2-C.
azbuk: Mne ide tualatin na 1.8V a zatial nezhorel (ukazuje 1.79V alebo 1.81V).
Rainbow: No tak dobrá, není to celý: :-D
1,8V při 80C = to je konec Tuleně
Já jedu na 1,65V a určitě bych ho kvůli pár MHz navíc nerajtoval výš, ale to je věc názoru.
ja bych rekl, ze Tulen ma pruraz na 1.825V a 75°C ...
No a to PIII je Tualatin ? ???
Bo keď je to ešte Coppermine - tak to už asi ďalej nepotiahne...
Nezdá sa mi to číslo 1,13GHz...
je to Tualatin.
jo je to Tualatin
Gdyz taktujes pres to jejich nastaveni tak to je uplne to samy jako gdyz taktujes pres svy manualni, akorat ze to jejich ti uz ukazuje freq. procaku na ktery pobezi. Pomery sou pri tom stejny, freq. taky, vykon taky. ;)Citace:
Původně odeslal Pippin
Pri pretaktovani se samozrejme snizuje zinotvnost procesoru ( i jinych komponent) ale procesor ma nominalni zivotsnost minimalne 10 let a pri pretaktovani se snizi na polovinu nebo maximalne na tretinu pokud zveda napeti o nejaky vyssi hodnoty (ale ne prurazny). Stejne ho do ty doby urcite prodas ;)