chtel bych ztisit zdroj, ale nevim jestli by pomohlo vymenit jenom vetrak nebo koupit celej novej? jaky zdroje / vetraky by to resily ???
Printable View
chtel bych ztisit zdroj, ale nevim jestli by pomohlo vymenit jenom vetrak nebo koupit celej novej? jaky zdroje / vetraky by to resily ???
Výměna větráku by určitě pomohla. Případně snížit u větráku otáčky.
Vymienat cely zdroj je dost zbytocne, iba ze by ti nestacil jeho vykon.
Staci vymenit ventilator za specialny tichy, alebo tam zapojit vetraky dva do serie. Pojdu tak na polovicne otacky.
Stačí vyměnit větrák... Zapojit tam dva do serie by bylo asi celkem zbytečný 8-) .
co rikate na ty regulovatelny vetraky do zdroje u tntrade na Invexu?
... tam bud regulator otacek, nebo uplne jinej vetrak. Ty zdroje od TNTrade sou drahy jako prase...
Ja bych zkusil zapojit ten větrák co tam je na 5 nebo 7V a když se pokaždý roztočí a uchladí se zdroj tak to stačí, když ne tak tam dát ještě jeden na stejnyn napětí.
presne tak, me fici vetrak na 7V a je to fklidu 8)
Jeste se podivej, kdyz ozevres zdroj, jestli vtrulka neni moc blizko neceho, treba chaldice nebo nejaky civky apod. To taky dela hluk a v tom pripade docela pomuze vetrak vyndat a namontovat ho na zdroj zvenku. Samozrejme se musi vystrihat puvodni mrizka, a kdyz se pak na vetrak prisroubuje chromovana mrizka ani to nevypada moc blbe.
A neznate nejaky supertichy a superlevny vetrak co by se do zdroje vesel?
Sunon regulovaný na menej ako 12V
mate stim zkussenosti ??
ja bych se docela bal ze se to na tech 7 nebo 5 V spali .. preci jenom to trafo dost topi, jina so serie je to podle me teky k nicemu .. ja jsem spise uvazoval udelat ze zadu jeden vetrak a ze predu druhej .. aby tim zdrojem vzduch jenom profoukaval skrz na skrz a dat oba vetraky na 7 .. mate to nekdo tak ??
Ja to tak mam a nestazujem si. :-DCitace:
Původně odeslal Pocket
OK mam ho ale jak ho regulaovat na mene a na kolik?Citace:
Původně odeslal LtK
Zapoj do serie s ventilatorom nejaky vykonovy odpor okolo 10 az 20 ohmov. Riesenie skoro zadarmo.
;D dobry ten opdor sem tusil ale chtel jsem vedet presne jaky odpor a na kolik se to nareguluje?Citace:
Původně odeslal Rainbow
Vyslednou hodnotu R zjistis takhle:Uvent-Uroz/Ivent,kde Uroz je rozdil napeti mezi napetim ventilatoru a pozadovanym napetim{napr.12-5=7,kdyz ches ventilator napajet 7V}. 8)
PS.Ten rezistor at je alespon na 2W.
Zkusim to dát taky na 7V, doufám že se to neusmaží...
Pridaj tam este jeden vetrak zo spodnej strany tak, abz Ti fukal do zdroja a daj ich obidva na 5V. Varit sa Ti nebude. 8)
Tak sem to měl rozdělaný, ale vůbec nevim jak to na těch 7V mam dít :(
Musis pouzit zlty a cerveny kabel z molexu.
Takže to mam normálně ty kabely ze zdroje vyvýst na konektro od disku a zapojit je tam jo?
Presne tak ako pises. ;D
Tak já to testnu...Citace:
Původně odeslal Toxic
jj, já taky, dělal jsem to před týdnem, ale protože jsem ten druhý větrák chtěl mít taky uvnitř zdroje, tak jsem ten druhý otvor nevyřezal naproti tomu prvnímu větráku, ale na jedné straně (akorát aby ofukoval ty chladící žebra). Hlučnost se snížila - tj. pokud mi zdroj neshoří tak spokojenost ;DCitace:
Původně odeslal Entita
Teď už mi akorát zbývá vyměnit všechny 80mm větráky za tiché Sunony a nějak ztišit grafiku a budu mít u kompu tichoučko jako v kostele - teda pokud nezapnu Home Theater ;D