čaute lidičky, potřebuju poradit, potřebuju nějakej soft na regulaci vetráčků!
A neříkejte mi že mám hledat protože jsem hledal a našel jsem speedfan a ten mi s něma neudělá ani ň!!! JE tady nějakej dobrej prográmek?
Printable View
čaute lidičky, potřebuju poradit, potřebuju nějakej soft na regulaci vetráčků!
A neříkejte mi že mám hledat protože jsem hledal a našel jsem speedfan a ten mi s něma neudělá ani ň!!! JE tady nějakej dobrej prográmek?
Ale to ti musi podporovat doska, resp. specialny cip na doske (I/O hardware monitoring). Nenapisal si aku mas dosku. Zoznam cipov, ktore podporuje speedfan najdes na tejto stranke. Ak v stlpci "Speeds" pri tvojom cipe nie je uvedena ziadna hodnota, cip zrejme regulaciu nepodporuje.
jj, SpeedFan je dobrej, pracuje skvele hlavne s ASUS deskama, ale i s ostatníma.
nejnovjější 4.28 verzi si můžeš stáhnout na http://www.almico.com/speedfan.php
A není ještě nějakej jinej prográmek?
Pokud to neumi SpeedFan, tak tva deska tuhle fci pravepodobne nepodporuje, coz neni nic neobvykleho...tohle neni jen sw zalezitost.
Existují, ale jsou spíše specializovaný na určitého výrobce základních desek. takže jestli chces nejak poradit tak napiš jako máš desku :)Citace:
Původně odeslal maja_10
no mam dotaz, mam I/O chip Winbond W83627THF a ten natom zoname je ale otazcky v speedfane nejdu regulovat neviete preco ?
Nemusi to byt zapojene...na desce Jetway 815EPDA je taky winbond, ktery to podporuje, nicmene sw regulace neni mozna.Citace:
Původně odeslal Jurko4fun
No to je super daju tam cip co to podporuje ale nezapoja ho. A da sa zistit ci ho mam zapojeny ?Citace:
Původně odeslal Anduril
No tak kdyz ti to nejde regulovat, tak to asi fakt nejde:)
Skoda, na inych Epoxoch to ide ked som cital recenzie a na tejto nie...zvlastne
Zkus mrknout na konfiguraci - rozšířené - čip (vyber ten kterej reguluje otacky) a mela by tam byt polozka PWM1 - 3 podle toho kolik mas regulatoru. Musi byt nastaveno na "Software controlled" .
No mam tam PWM1,PWM2,PWM3, a pri nich su na vyber 3 moznosti a to Manual PWM control,Thermal Cruise, Fan speed cruise. skusal som vsetky ale nejde to. Asi to vazne nie je zapojene
u mé Asus A7V8X-X to nechtělo jít a pomohlo snížit PWMOUT clock na 6MHz (pokud jsem nastavoval nižší zodnoty tak větrák bzučel...způsobeno asi interferencí frekvencí komutace cívek ve větráku a frekvencí PWM jo a pokud jsem měl vyšší frekvenci než těch 6MHz tak otáčky začaly klesat třeba až při nastavení 50% větrák na procesoru mám kvalitní Nidec BETA SL a ten má v sobě nějaký řídící io protože při připojení větráku z Intel boxovaného chladiče se ten větroň netočil už při 40% takže zde asi hraje roli i druh větráku) ono že je na desce I/O který to umí ještě neznamená že výrobce tyto výstupy využil...třeba na té asusce je jen jeden regulovatelný kanál na který jsou zapojené dvě zásuvky na větráky ale prohlížel jsem desku a druhý kanál se dá doosadit pak by chodil větrák na cpu zvlášť ale sysfan a chassisfan sou pořád spojené na jeden kanál