Soltek SL-NV400-64 nechce nastavit FSB nad 197
Zdravím, tak jsem si do své starší desky koupil "retroBartona" 2600+ :) no a samozřejmě jsem čekal, že to pojede v klidu aspoň na těch 200*11,5=2300MHz. No ono by to snad i jelo, ale když jsem to pomalu zvedal, tak už kolem 190ti mi to po savnutí BIOS nastavení do CMOS po restartu napsalo buď "overclocking failed, try setting values again and don't forget to save settings to CMOS" nebo tak něco a FSB se nastaví na 100MHz!! No tak vlezu opět do BIOSu, uložím a ukončím a napodruhé už to třeba jede a FSB je 195. Třeba na desátý restart se "chytí" fsb 197. No ale čím víc se blížím 200MHz, tím se to stává nemožnější a pak už to pořád píše ten error overclockign failed a furt je to na 100MHz Anebo to nenapíše nic a jednoduše se nastaví rovnou FSB100, což je 1150MHz. Fakt skvělej Barton na tédle frekvenci :-\ Nakonec se mi podařilo poč donutit najet s FSB 197 a ve windows jsem pomocí utility central brain identifier po půl megahertzích doposunoval fsb až na 200 a jelo to v pohodě! Takže problém je zdá se v desce (nForce2) nebo já nevím v čem. Zvednout vcore, vdimm ani VDD nepomáhá tak nevím...
Re: Soltek SL-NV400-64 nechce nastavit FSB nad 197
nejdriv by me zajimalo, jaky mas zdroj. protoze nemusi byt schopen ten start utahnout ( preci jen najizdeji vsechny komponenty a vykonove vykyvy muzou byt velike ). pote zalezi take na tom, jake mas dalsi komponenty a jestli uz se zapnula delicka.
Zdroj mám nový - fortron 400W s velkým tichým větrákem :-\
Citace:
Původně odeslal LoWang
Nazdarek LoWangu :-)
No ja mel u sebe problem s deskou, sice mela umet 166, ale nejak se jim to u Solteku nepovedlo a 166 nejede ani nahodou, takze jsem nakonec predratkoval procesor a odemkl horni sadu. Kdyz si vemu ze jsem za toho solteka dal kdysi 4200 :-) No jeste to nejakou chvili musi vydrzet a pak bude snad neco novyho.
Jsem se prihlasil na OC 4um po pekny dobe :-) Sice jsem sem obcas nahledl, ale ...
Vítejte LukasKiller.
Vaše poslední návštěva 08.03.2004 v 10:34
Co mas za pameti, zkousel jsi v biosu nastavit hned 200 ?
Citace:
Původně odeslal LoWang
To jsi nám toho řekl. Z hlavy znám minimálně 4 typy a sám vlastním ten nejméně obvyklý, za to nejlepší model (GLNko).