Kde, za kolik se da sehnat nejaky pasiv na HDD, popr. z ceho vyrobyt a jak prichitit? Dik.
Printable View
Kde, za kolik se da sehnat nejaky pasiv na HDD, popr. z ceho vyrobyt a jak prichitit? Dik.
Na pasiv kasly, dej aktiv. Nebo tam muzes pasiv jen polozit ci treba prichitit gumickou ale ten aktiv bude vic efektivnejsi
To je zajimavej problem, jelikoz disk vetsinou topi u zdrojovyho kabelu, tak to by byl opravdu orisek. Ale na co pasiv? Tomu disku to nevadi, ten je na to stavenej, jediny co by ti mohlo vadit, je ze to pritopuje v kejsu a to vyresi, jak uz bylo receno, aktiv.
tak tim jestli je na to stavenej a jestli ma rad ty 50 a vice stupnove teploty bych se hadal.
dej pred nej vetracek na nejnizsi otacky a teplota pujde rapidne dolu. pasive je na nic
2Glottis: Chces rict, ze se vyrobi disk, kterej pobezi pet dni a pak schori? Ano 50 stupnu je na disku normalni, ale prave ze je to normalni tak to musi prezit, ne? Disk se moc taktovat neda(no dal by se, ale bylo by to jen na skodu)
Vysoká teplota nesvedčí nikomu... Ani diskom nie... A 50 stupňov nie je zrovna málo...
Ale na pasív nie je ten disk asi ideálne stavaný... Možno to pomôže, ale výsledok je dosť diskutabilný...
Jednoznačne lepšie riešenie je s aktívom... Tam je pokles teploty poznateľný...
Ja sám mám dva 8cm vetrone pred diskom zapojené za sebou (každý na 6V a ticho...) a teplota šla dole o cca 5-10 stupňov... A fungujú aj ako nasávanie studenšieho vzduchu do kompu... :wink:
No ptal sem se proto ze me teplota kolem nebo nad 50C nepripada zdrava a nekde na foru v case modingu sem nekdy ctl ze tam nekdo prisrouboval nejaky hlinikovy vecka nebo co a ze sla teplota o 10C dolu, tak sem myslel jestli o tom nekdo nevi podrobnejsiho. Ale asi tam dam ten aktiv na 5V.
Jo a muzete mi nekdo rict kde sezenun ten ctyrkolik co je na disku abych to pres to moh napajet, maji ho v GME? A jaky ma oznaceni nebo neco. Dik.
to netvrdim, ten disk ti pobezi treba na 70 a vydrzi to ale nedela mu to dobre, zapominas asi na rozpinavost materialu a na loziska a ze se tam neco toci a hejbe. pri vysi teplote se zmensi treba vule lozisek, vetsi treni, vtsi zatez na motorek a pak ti jednou chcipne. polovodic ti taky vydrzi 120 a chladis to ja nevim na 40 ne? to ti divny neni. taky pri vysisch teplotach je nestabilnejsi magnetizace a ....... si domysliCitace:
Původně odeslal Arteee
ja mam chlazene disky pomalym vetrakem (tri nad sebou) a maj max 35. vys jak by to vypadalo kdybych na nen nefoukal? k ten 70 bych se asi dostal a mam sva data docela rad
Taky si myslim, ze disk se musi chladit.
Na strany disku jsem prisrouboval pasivy a jima profukuju pomalou 92kou vetrakem. Barracuda IV ma tak krasnych 30° :D
Když jsme u těch teplot disku.. tak jsem ztišoval server a ztišil jsem ho silidně, ale za cenu že jsem disky hezky hlukově, ale i tepelně zaizoloval. Výsledek je cca 55°C na discích. Jak dlouho tak vydrží?
ja mam hdd zaveseny na pruzne umele hmote a pak se musi chladit protoze ho nechladi case, mam dole 2 pasivy z slot pII a nahore 4 pasivy z 486 po sranach 2 male plisky. Teplotu to srazilo tak o 7 stupnu. 43 misto 50.
oficialne cisla od maxtoru su od +5 do +60°C , to je pracovny rozsah