-
Vodní chlazení HDD - Watercool SilentStar Dual - zkušenosti,rady,názory,jiné řešení
http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id/8436
Má někdo s tímhle kouskem zkušenosti ? Chladit to asi bude v poho (pokud to uplne nezmrvili), ale co hlučnost ? Jedná se mi zejména o odhlučnění HDD. Drahé je to teda moc, ale zabil bych tím dvě mouchy na dvou discích.
Nějaké vodní pláty na hdd bez celkového utlumení vibrací zvuku jsou mi k ničemu, nehledě na malý cenový rozdíl.
-
Re: Vodní chlazení HDD - Watercool SilentStar Dual - zkušenosti,rady,názory,jiné řešení
Kamos to kupoval tady:
http://www.casemodding.cz/index.php?...co=962&kat=201
Je s tim dost spokojenej, chlazeni na jednicku, odhlucneni taky ujde, i kdyz treba takovej Silentmax odhlucni trochu lip. Jinak ja se chystam na tohle, vypada to dost dobre a podle zahranicnich for squele odhlucni i chladi:
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1446
Vim, ze je drassi, ale s tou slevou co davaj uzivatelum OCguru a s tim vykonem je to lepsi...
-
Re: Vodní chlazení HDD - Watercool SilentStar Dual - zkušenosti,rady,názory,jiné řešení
Citace:
Původně odeslal pepelistr
O jake sleve je tu rec? O nicem nevim. :-(
-
Na nektery veci z nabidky davaj slevu az 5%... Ale jak rikam, nedavaj to u fseho, jen u neceho.
-
Re: Vodní chlazení HDD - Watercool SilentStar Dual - zkušenosti,rady,názory,jiné řeše
Vypada to dobre, ale bohuzel je to hlinik a toho si do medenyho okruhu nedam at si kazdy rika co chce. Med je med.
-
Re: Vodní chlazení HDD - Watercool SilentStar Dual - zkušenosti,rady,názory,jiné řeše
Heh, cca 2500,- za chlazeni HDD? Ja mam tohle: http://www.ertyh2o.net/obchod/picture/HDD1.jpg
cena 300,- + umisteni ve vykuchane mechanice + trocha audioteku a nevim o nem. Chladi taky fajn, sice si s tim clovek musi trochu vyhrat ale uspora snad mluvi sama za sebe
btw taky tak mam 2 hdd....
-
2Kazdic : ok, tohle znam, jeste o tom uvazuji ale provedeni se mi az zas tak dokonale pro muj ucel nejevi (fitinky - nechci pouzivat motex pasky a v komplu mam dost tesno abych temhle veril jen tak, pajene spoje taky nejak nemusim apod.). Na druhou stranu je to lepsi reseni nez pevne hranoly na bok ci seshora hdd bez moznosti disk odhlucnit.
-
Citace:
Původně odeslal Jackin
2Kazdic : ok, tohle znam, jeste o tom uvazuji ale provedeni se mi az zas tak dokonale pro muj ucel nejevi (fitinky - nechci pouzivat motex pasky a v komplu mam dost tesno abych temhle veril jen tak, pajene spoje taky nejak nemusim apod.). Na druhou stranu je to lepsi reseni nez pevne hranoly na bok ci seshora hdd bez moznosti disk odhlucnit.
Muzu te ubezpecit ze Ertyho konstrukce je vic nez festovni. Pri zabudovani do mechaniky neni blok ani videt.
Mozna ti nekdo odborne osvetli proc je pajeni bezpecnejsi nez plexi vs med... to uz nechavam na foru :cool:
-
Zdravim,
ten Ertyho kousek se mi moc libi. Logicky je s HDD v kontaktu tam, kde HDD predava teplo (boky), ale mám dotaz. Pokud bych ho zabalil do nějake tlumici hmoty (jak uz jsem nekde videl), nebudou se prehrivat soucastky na tišťáku? Napadlo mě hodit zespodu nejaký (třeba měděný) plech a pak to teprve zabalit do izolace. Máte stím někdo zkušenost? Díky
-
Citace:
Původně odeslal uib
Zdravim,
ten Ertyho kousek se mi moc libi. Logicky je s HDD v kontaktu tam, kde HDD predava teplo (boky), ale mám dotaz. Pokud bych ho zabalil do nějake tlumici hmoty (jak uz jsem nekde videl), nebudou se prehrivat soucastky na tišťáku? Napadlo mě hodit zespodu nejaký (třeba měděný) plech a pak to teprve zabalit do izolace. Máte stím někdo zkušenost? Díky
Kazdic ti pise, ze to ma obaleny a ze uz mu to nejakou dobu tak slouzi
nevim proc zrovna v tvym pripade se mel ten HDD znicit
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Kazdic ti pise, ze to ma obaleny a ze uz mu to nejakou dobu tak slouzi
nevim proc zrovna v tvym pripade se mel ten HDD znicit
Videl sem totiž HDD se spalenym tistakem, ktery byl podobne zabaleny. Sry, ale jenom se ptam, pro jistotu...
-
M.K. ten box mal a bol celkom spokojny .. napistemu .. :)
-
Citace:
Původně odeslal uib
Videl sem totiž HDD se spalenym tistakem, ktery byl podobne zabaleny. Sry, ale jenom se ptam, pro jistotu...
No muzes si ten HDD jeste prizemnit k bedne dratem a vic netreba.
Imo to je uplne stejne jako to komercni akorat to seriove lip vypada. Oboji bude mit kontakt na bocich a pripadne tlumeni okolo.
-
Ok ;)
Jinak Watercool SilentStar Dual má gumové závěsy a není natvrdo šroubovany na case, což je dobře. Nevim jak je to u ostatních, ale pouze kovový obal pro odhlučnění uřvanějšího hdd nestačí, rachot hlaviček a svist ložisek se přenáší i ven. V cooldrive4 mam WD 120G staršího data ražení a je dost slyšet, lepšího efektu jsem dosahl s gumovymi uchyty + 120 fun. Nedíval sem se na ostatní, třeba mají řešené uchycení dobře, ale považuju to za důležitý faktor při výběru. Osobně jdu asi do Ertyho bloků na dva disky, pořádně odtlumit a šups do dvou vykuchaných mechanik. Good idea Kazdic ;)