Problém s přehráváním některých wma souborů
Nedávno jsem přeinstalovával známému počítač (WinXP), ale po reinstalaci nejde přehrávat některé wma soubory, které si nahrával z audio CD. Po pokusu o přehrátí těchto souborů vyhodí WMP hlášku, že se nebylo možné připojit na internet, Winamp otevře okno Internet Exploreru.
Sám nemám s wma soubory žádné zkušenosti, tento formát jsem nikdy nepoužíval. Je toto chování způsobeno nějakým chybějícím kodekem, nebo je chyba jinde?
Re: Problém s přehráváním některých wma souborů
Nepyta to od neho nahodou certifikaty na prehratie? Skus este stiahnut nejake Codecs packy, ktore vydava obcas mrkvosoft, alebo si rovno stiahni napr. K-lite Codecs Pack, mozno to pojde.
...tiez by som to videl na tie licencie pre "zamknuty obsah" :rolleyes:
Citace:
Zamknout obsah
Určuje, zda se u stop kopírovaných z disků CD ve formátu Windows Media jedná o chráněné soubory. Pro přehrávání chráněných souborů budou požadovány licence. Licence brání nepovolenému šíření souborů a přispívají tak k ochraně autorských práv interpretů. Pokud je toto políčko zaškrtnuto, nemusí být možné stopy přehrát v jiném počítači.
Poznámka
Je vhodné pravidelně zálohovat licence na disketu. Při nové instalaci nebo inovaci operačního systému by mohlo dojít ke ztrátě licencí, třebaže zůstanou zachovány uzamčené soubory.
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...tiez by som to videl na tie licencie pre "zamknuty obsah" :rolleyes:
THX, to bude určitě ono.
A neví náhodou někdo, jestli to jde nějak obejít? Nebo jsou ty soubory jednou provždy ztraceny??
EDIT: Už jsem to našel (Magix MovieEdit Pro), ale asi to bude příliš složitý nástroj pro tuto činnost, stačil by nějaký konvertor
wma->mp3, pokud někdo nějaký znáte, tak poraďte
BTW tohle je jeden z důvodů, proč jsem nikdy tento formát nepoužíval, protože řešit takovýhle nesmysly..
Citace:
Původně odeslal Ondrowicz
BTW tohle je jeden z důvodů, proč jsem nikdy tento formát nepoužíval, protože řešit takovýhle nesmysly..
...to neni o formate, ale o tom, ze si to ten tvoj znamy v nastaveniach ripovania vo Windows Media Player zaskrtol => samozrejme sa da ripovat do wma aj bez "ochrany" ;)
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...to neni o formate, ale o tom, ze si to ten tvoj znamy v nastaveniach ripovania vo Windows Media Player zaskrtol => samozrejme sa da ripovat do wma aj bez "ochrany" ;)
jj, to máš samozřejmě pravdu, ale problém byl v tom, že on je hodně nezkušený začátečník a já mu s tím samozřejmě taky nemohl poradit, protože mi jednak neřekl že to nahrává do wma a jednak jsem tento možný problém sám neznal
Zagoogloval jsem a stáhl Tunebite a Muvaudio + nějaký specializovaný prográmek přímo jen k odstraňování DRM ochrany (bohužel jen pro DRM verze v2), tak to snad pomůže.
Hmm tak jsem neuspěl. Ten prográmek pro verzi v2 nepomohl, protože soubory mají ochranu v1. Taktéž se mi nepodařila prostá konverze
wma->mp3, ale čekal jsem, že to tak jednoduché nebude.
Ostatní návody z Internetu většinou řeší konverzi wma souborů s DRM, ovšem za předpokladů vlastnictví příslušných klíčů (jejich následné odstranění), což není tento případ, protože všechny klíče byly při reinstalaci ztraceny.
Nenajde se někdo, kdo v minulosti řešil (a případně úspěšně vyřešil) tento problém?
Nějak se mi nechce věřit, že jediné řešení bude znovunahrátí všech těch X desítek alb z CD..