Leadtek WinFast A400GT TDH (GeForce 6800GT 256 MB)
Nazdar, trochu by som chcel ozivit moju graficku kartu. Default bezi jadro na 350 MHz, pamat na 1000 MHz (efektivne), bezne ju pouzivam na 400/1100 (ultra takty), maximalne ju bezim na 426/1150 co su frekvencie najdene cez detekciu optimalncyh frekvencii v ovladacoch. Myslite, ze ma vyznam zhanat nejaky modifikovany bios alebo menit sucasny pre zdvihnutie voltaze apod, da sa ist niekam dalej? Jadro chladim vodou, na pamatiach mam male pasivy. Teploty mam teraz tak 40 max na jadre a 50 ambient po par hodinach 3d namahy.
Re: Leadtek WinFast A400GT TDH (GeForce 6800GT 256 MB)
co viem tak moc cez 440-450MHz tato architektura neslape.. takze asi by som sa s tym moc netrapil... myslim ze tych par MHz az tak vyrazne nepomoze .. zatial musi stacit aj na default taktoch myslim. ale ak chces urob V-mod
Muzes upravit vgpu v biosu a flashnout, ale zadnou velkou zmenu OC necekej a bude to chtit poradne chladit.
Asi to necham tak. Inak teploty su ok. Na jadre mam vodny blok, max teplotu po niekolkych hodinach hrania v narocnej 3d hre som videl 39 stupnov, predpokladam, ze nad 40 to neliezlo. Predtym to bolo o dost viac ale uz neviem presne hodnoty.
Urcite ji nataktujes jeste vic i bez zvysovani voltaze (viz. muj podpis-bez zvyseni voltaze).Pokud taktujes pres RivaTuner,tak ten te dal normalne nepusti.
Musis tedy jit v RT do "Power user",tam "Overclocking" a u "DisableInternalClockTest" nastavit hodnotu na 1,pak jeste "DisableMemClkProtection" a hodnotu nastavit zase na 1.
Pak to v poho nataktujes az do ?? ;)
No ako som pisal, bezne ju ficim na 400/1100 ale ked skusam dat detekovat optimalne frekvencie tak mi najde 426/1150, co som tiez nejaky cas bezal ale obcal som chytil bsod tak som to stiahol na ultru a mam klud, nemal som casu ladit. Taktujem cez forceware, zda sa mi to najjednoduchsie a spolahlive. Posledne som ju trapil 432/1160 ale uz to bolo nestabilne. No nic, este hadam chvilu na vydrzi.